Mobil cihazlar artık daha yetenekli
Tesaş İş Geliştirme Müdürü Nilüfer Özümit’e göre, giderek yaygınlaşan bulut teknolojileri kurumsal tarafta çok büyük kolaylıklar getiren bir kavram. Bu teknoloji, bir şirketin günlük olarak ihtiyaç duyduğu tüm donanım ve çözümleri kapsayan ve tüm bu ihtiyaçları en verimli şekilde kullanımını sunan bir fırsat sağlıyor. Bu konuda sunulan çözümlerle internet bağlantısının olduğu her yeri kendi ofisinizmiş gibi kullanmanız mümkün. Yemeksepeti.com Teknoloji Direktörü ve Kurucu Ortağı Melih Ödemiş, artık mobil cihazların yetenek anlamında neredeyse dizüstü bilgisayarlarla yarışır hale gelmelerinin dünyada benimsenen teknolojilerin de mobil ortamlarda hızlıca benimsenmesini sağladığını söylerken, temelde mobil iş uygulamalarının hepsinin hız ve verimlilik artışı, uzak mesafeden iş yapmanın kolaylaşması ve maliyetlerin kısılması yönünde faydalar sağladığını ifade etti.
Konuyla ilgili Turkcell’den gelen görüşte ise şu ifadelere yer veriliyor: “3G ile hızlanan mobil internet, bugün en çok talep edilen servis olma özelliğine sahip. Talebin bu şekilde yönlenmesinde aralarına her gün yenileri eklenen mobil uygulamalar önemli bir rol oynuyor. Özellikle nokta tabanlı uygulamalar, M2M olarak adlandırılan telemetri uygulamaları, mobil pazarlama ve mobil ofis uygulamaları kurumların iş yapış biçimlerini değiştiren servisler olarak öne çıkıyor. Mobil eğitim de son dönemde iş yaşamında fark yaratan mobil uygulamalar arasında yer alıyor.”
Sedna Satış Ve Pazarlama Direktörü Daron Ermen’e göre, 3G teknolojisinin günümüze getirmiş olduğu avantajların en önemlisi, kişisel ve kurumsal kullanımda daha hızlı veri alışverişine olanak sağlaması. Ermen, “Böylece mobil uygulamalar daha hızlı ve verimli hale geldi. 3G teknolojisi artık daha fazla sahada olmayı ve teknolojiyi kullanarak kurumların müşterilerine daha hızlı hizmet sunmalarını sağlayacaktır. Mobil uygulamalara ek olarak RFID kullanımının artmasıyla hızlı, verimli ve güvenilir projeler geliştirilecektir. Birçok sektörde mobil uygulamalar barkod aracılığıyla izlenmektedir. RFID uygulamaları barkod uygulamalarına verimli ve güvenilir bir alternatif olacaktır” şeklinde konuşuyor.
“Dünyada şu ara bulut bilişim kavramı çok moda. Mobil uygulamalar dünyası da doğal olarak bu gelişmelerden payını almaya başladı” diyen Univera Genel Müdürü Cüneyt Ersin, şu şekilde konuştu: “Örneğin biz MobilisGucu.Com isimli bir siteden bulut bilişim felsefesine uygun olarak hizmet kiralamaya başladık. Bu yolla çözüm oluşturma sürecini 3 saate kadar indirmeyi de başardık. Üstelik yazılımın akışını, alanlarını, raporlarını da isterseniz kendiniz müdahale ederek değiştirebiliyorsunuz. Ben özellikle sigortacılık, bankacılık ve satış temsilciliği gibi beyaz yakalıların saha aktivitelerini izlemeye yönelik uygulamalarda ciddi bir artış olacağını düşünüyorum.”