MOBİL UYGULAMA EKOSİSTEMİ YERİNİ PEKİŞTİRİYOR
Mobil teknolojiler bugün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Akıllı telefonların ötesinde, akıllı saatler ve akıllı gözlükler gibi giyilebilir mobil cihazlar da giderek artan bir biçimde yaşamımıza entegre oluyor. Kullanıcı deneyimini zenginleştiren ve kolaylaştıran yapay zekâ, bulut bilişim, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik gibi teknolojiler hızlı gelişimini sürdürdükçe, akıllı mobil cihazların bize sunduğu hizmetler de gelişmeye devam ediyor.
Bu tespiti yapan Samsung Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen’in dikkat çektiği gibi, mobil ürünler pazarındaki bu gelişim sadece son kullanıcıları değil, kurumları ve kurumların iş yapış biçimlerini de etkiliyor. “Yeni cihazlar ve baş döndürücü bir hızla gelişen mobil uygulama ekosistemi; sağlıktan eğitime, bankacılıktan ticarete, medyadan mimarlığa pek çok sektörde ve alanda iş yapış ve çalışma şekillerini değiştirmeye devam ediyor” diyen Tansu Yeğen, şu bilgiyi paylaştı:
“Samsung olarak, “Dünyaya İlham Ver, Geleceği Oluştur” vizyonumuz çerçevesinde akıllı mobil cihazlar pazarındaki bu trendlere öncülük eden ve yeni trendleri ortaya çıkartan yaklaşımımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle, en yenilikçi ürünlerimizi Türkiye’deki kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla 2018’de de sunmaya devam edeceğiz.”
Karışım gerçeklik öne çıkacak
Tansu Yeğen, mobil cihazlardaki teknolojilerin 2018’de de önemini koruyacağı kanısında. “2017’ye kıyasla, daha fazla işimizi sesli komutlarla halledeceğiz” yorumunu ekleyen Tansu Yeğen, şöyle devam etti:
“Samsung’un yapay zekâ temelli, sesli asistanı Bixby buna güzel bir örnek teşkil ediyor. Yapay zekaya sahip donanım ve uygulamalara ilave olarak hayatımızı değiştirecek diğer iki teknoloji ise sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik olacak. Ancak bu iki teknolojinin iç içe geçerek ‘Mixed Reality’ ismini verdiğimiz ‘Karışım Gerçeklik’ teknolojisi şeklinde yeniden şekilleneceğini ve sıkça konuşacağımız bir trend olarak karşımıza çıkacağını düşünüyorum.”
Nesnelerin interneti devri devleşecek
Kurumsal pazarda uzun bir süredir olduğu gibi Endüstri 4.0 kavramı etrafında ana trendler şekillenecek. “Yapay zekâ uygulamalarının bankacılık, sağlık, eğitim gibi pek çok sektörde daha sık karşımıza çıkması için çalışmalar devam edecek” diyen Tansu Yeğen’e göre, nesnelerin interneti artan bir biçimde önem kazanacak. “Nesnelerin internetini destekleyen son kullanıcı ürünlerinin piyasaya çıkması ve yaygınlık kazanması ile birlikte kurumsal pazardaki öncü oyuncular, son kullanıcıya daha gelişmiş hizmetler sunabilecekler” beklentisini dile getiren Yeğen, eklemeden geçmedi: “Bu hizmetleri müşterilere mobil cihazlar aracılığıyla sunacakları için, kurumsal teknolojilerin gelişmesi mobil cihaz pazarına da pozitif bir yön verecek.”