Mobilyalarda dijital dönüşüm devri
Son yıllarda gerçekleşen teknolojik gelişmeler evlerde kullanılan mobilyaları da etkiliyor
Teknolojik gelişmelerin insan hayatını son hızla etkilediği günümüzde evde kullandığımız mobilyalar da bu gelişmelerden nasibini alıyor. Artık birçok mobilya üreticisi mobilyalarına teknolojik özellikler ekliyor. Bu doğrultuda bir açıklama yapan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, hayatımızın her alanında yer alan teknolojinin son dönemde mobilyalarımıza da dokunduğunu söyledi. Doğan, “Teknoloji merakının giderek artmasıyla evde kullanım için telefon şarj eden, Bluetooth bağlantılı koltuklar üretilmeye başlandı” dedi.
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, teknolojinin hayatımızda çok önemli bir yer tuttuğunu bu nedenle mobilya markalarının teknolojik mobilya koleksiyonları ürettiğini belirtti.
Teknolojinin her yerde olduğu gibi ev dekorasyonunda da varlığını kanıtladığının altını çizen Doğan, evin içinde kablo kargaşasını azaltan ürünlerin çoğaldığını söyledi. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, “Mobilya sektörü modadan ve teknolojiden hızla ilham alıyor. Çoğumuzun evinde kabusumuz olan kablolar, mobilyalarda bulunan özel bölmelere saklanıyor ve bu şekilde evimizin dekorasyon bütünlüğü bozulmuyor. Ayrıca havalimanı, otel lobisi gibi alanlarında talep gören şarj üniteli ve internete bağlı mobilyalar evlerdeki yerini de yavaş yavaş almaya başlıyor” dedi.
Teknolojik mobilyalar evlerdeki yerini almaya başladı
Günümüzde markaların, tüketici talepleri doğrultusuna ürünler geliştirdiğini belirten Doğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu nedenle cep telefonları ve bilgisayarlarımızı oturduğumuz yerden şarj edebilecek ürünleri piyasada görmeye başladık. Çünkü telefonu şarj edebilen, bluetooth bağlantılı, tablet gözü olan koltuklarda oturmak insanlara konforlu geliyor. Ayrıca sektörün bu yeni pazarın büyüklüğünü görmemesi mümkün değil. Biz MOSDER olarak, mobilyadaki bu teknolojik gelişmenin 5 yıl içinde yüzde 20 paya sahip olacağını öngörüyoruz.”