Moneymo CEO’su Barış Yüceses, BTvizyon Girne sahnesinde konuşacak!
Bilişim Zirvesi 2018 etkinliğinin ardından ilk BTvizyon etkinliği 13 Aralık 2018’de Girne’de gerçekleşecek. Her zaman olduğu gibi birbirinden değerli bilişim liderlerini bir araya getirecek BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın Girne’deki konuklarından biri Moneymo CEO’su Barış Yüceses. Kendilerinden hem günümüz Fintech ekosistemini değerlendirmelerini istedik hem de BTvizyon Anadolu Toplantıları hakkındaki görüşlerini aldık:
Finansal teknolojilerin günümüz finans dünyası için konumundan bahseder misiniz?
Geleneksel Ticaretin hüküm sürdüğü dünyadan, akıllı telefonlarla birlikte ticaretin başlama veya bitme noktaları olan perakendeciden/ bankadan bireylerin akıllı telefonuna kaydığı bir çağa geçiyoruz. Dolayısıyla karar verici bireyler ve telefonları olacağından finans dünyası merkezi sistemler yerine telefonlardan beslenen dağıtık, akıllı ve demoktatik sistemlere geçme zamanıdır. Bunun en iyi çözümü ise esnekliği sınırlı büyük kurumların, tam esnek olan küçük ve istekli şirketlerin yarattığı finansal teknolojileri kullanma da işbirlikçi olmalarıdır.
Fintechlere dair gelecek projeksiyonunuz nedir?
Fİntech’ler ticaretin yani para ve ürün/hizmet takasının sürekli hızlandığı bir dünya da teknolojiye paralel olarak değerli olmaya devam edecektir. Bu değeri görebilen kurumlar hem kendilerinimn hem fintech’lerin büyümesini sağlayacaktır. Buna uyum sağlayamayan kurumlar ise yok olacaktır.
Moneymo olarak siz kendinizi nasıl konumluyorsunuz?
Moneymo, Global ve demokratik pazarda banka ve e-cüzdan gibi finansal kurumların mobil uygulamalarına ticaret yapabilme uygulamasını eklediğinden müşteri, finansal kurumlar ve perakendecileri en maliyetsiz ve verimli yöntemle bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Kazan-Kazan iş modeli olduğundan işbirlikçi yaklaşan tüm paydaşların rahatlıkla dahil olacağı bir iş modeli ile verimli ticareti hızlandıran bir altyapı sağlayacaktır.
Bu kapsamda BTvizyon Girne etkinliğinin bölgeye faydaları sizce nedir?
Ada ülkelerinin genel yapısında dış dünyadan soyutlanma riski olduğundan bu tür organizasyonlar tüm bilişim dünyasını ve bunu tüketen tarafları bir araya getirdiğinden ortak bilincin artmasına ve işbirliği fırsatlarının çıkmasına zemin hazırlayacaktır.