Mplus Türkiye, Bilişim 500 listesinde konumunu güçlendirdi
Türkiye’de faaliyet gösteren çağrı merkezleri arasında kendi teknolojisini üreten tek marka olarak ön plana çıkan ve Mplus Group’un en güçlü operasyonu olan Mplus Türkiye, bu yıl 25’incisi gerçekleştirilen “İLK 500 BİLİŞİM ŞİRKETİ ARAŞTIRMASI”ndaki yükselişine devam ediyor. Türkiye’nin en büyük bilişim şirketlerinin satış gelirlerine göre belirlendiği Bilişim 500 listesi içindeki konumunu geçen seneye göre 3 sıra yükselterek 41’inci sıradan listeye giren Mplus Türkiye, sektörün teknolojik dönüşümü konusunda lider pozisyonunu bir kez daha ortaya koydu.
Mplus Türkiye, Uluslararası Merkezli Üretici / Üreticinin Temsilcisi listesinde de 9. sıraya yükseldi. Uluslararası Merkezli Üretici / Üreticinin Temsilcisi-Hizmet kategorisinde 3’üncülüğünü koruyan şirket; bu yıl yeni listelerde de yer buldu. Uluslararası Merkezli Üretici / Üreticinin Temsilcisi – Hizmet – Çağrı Merkezi listesine 2’inci sıradan girerken, Bilişim 500 Plus – Hizmet İhracatı kategorisinde 3. sırada, İstanbul şirketleri arasında da 33. sırada yer aldı. Her yıl bilişim sektörüne ayna tutan Bilişim 500, bu yıl “Evren Boşlukları Sevmez” mottosu ile 25. kez gerçekleştirildi ve uzay teknolojilerinin bilişim teknolojilerinde yarattığı ve yaratacağı dönüşüme projeksiyon tuttu.
Hizmet ihracatına katkı
Sunduğu hizmet odaklı çözümlerin merkezine teknolojiyi koyarak ürün geliştirme çalışmalarını soluksuz sürdüren Mplus Türkiye’nin CFO’su Enis Arabacıoğlu; müşteri deneyimi yönetiminde teknolojinin birçok fırsatı içinde barındırdığını kaydetti. Geliştirdikleri teknolojiler sayesinde sundukları hizmetin kalitesini gözle görülür bir biçimde artırdıklarına dikkat çeken Arabacıoğlu, bunun müşteri memnuniyetine ve grubun en büyük operasyonu olarak finansal büyümeye çok fazla ivme kazandırdığından bahsetti. Geliştirdikleri teknolojilerle sundukları hizmetin kalitesindeki artışın sadece yurt içinde dikkat çekmediğine değinen Arabacıoğlu, bu durumun hizmet ihracatına sunduğu katkının altını çizdi.
Müşteri deneyimi yönetimi alanının geçirdiği teknolojik dönüşümü değerlendiren Enis Arabacıoğlu, “Tüm dünyayı etkisi altına alan teknolojik dönüşüm, müşteri deneyimi yönetimi alanının, genel tanımı ile iletişim merkezi sektörünün de hizmet kalitesini artırmasına olanak tanıyor. Müşteri alışkanlıklarının değiştiği yeni çağın lokomotifi yapay zeka gibi yeni nesil teknolojiler olurken, bu değişim sürecinde yer almayan markaların iş sürdürülebilirliği sağlaması pek mümkün gözükmüyor. Tüketicinin ihtiyacını en doğru şekilde anlayıp çözüm üretme noktasında artık teknolojinin merkezde olduğunu söylemek mümkün. Bunun başlıca nedeni ise dijitalleşme arttıkça, çağrı merkezi talebi de müşteri beklentisi de artıyor. Müşteri, hızlı ve sonuç odaklı çözümler bekliyor. Çağrı merkezlerinde dakikalarca beklemek ya da mesaja hızlı dönüş alamamak, bu çağda müşteri tarafından kabul edilebilir durumlar değil. Bu noktada teknolojiye odaklanan, kendi teknolojisini üreten şirketler öne çıkıyor” diye konuştu.
25 yıldır bilişim sektörünün nabzını tutan İLK 500 BİLİŞİM ŞİRKETİ ARAŞTIRMASI’nın sektörlerin teknolojik dönüşümünde çok önemli bir yeri olduğunu belirten Arabacıoğlu; “Bilişim sektörü sürdürülebilir ekonomimiz için çok önemli fırsatlar sunuyor. Bunun için ülke olarak kendi teknolojimizi üretebilmemiz çok önemli. Geliştirilen teknolojiler ve dijitalleşme süreçleri, müşteri deneyimi alanında köklü değişiklikler yaratıyor. Günümüzde artık kullanıcılar, hızlı ve sonuç odaklı çözümler bekliyor. Bunu sağlamanın yolu ise teknolojiyi doğru kullanmaktan geçiyor. Müşterilerimize uçtan uca, 360 derece bir deneyim sunmak, bizim için olmazsa olmaz bir öncelik. Yapay zeka, robotik süreç otomasyonları, bulut sistemleri gibi yeni nesil teknolojilere yönelik Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla sektörde öncü adımlar atıyoruz. İş süreçlerini otomatikleştirmek için yazılım çözümleri üreten Türkiye’deki tek firmayız. Şirketlerin dijitalleşme süreçlerini desteklemek ve yapay zeka ile makine öğrenimi konusunda çözümler geliştirmek de önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.