Nüfusun yarısını kaçırmayalım!
Women Techmakers Ankara, 30 Nisan tarihinde CerModern ev sahipliğinde ikinci kez düzenlendi.
BThaber’in de sponsorları arasında yer aldığı Women Techmakers Ankara etkinliğinde BT sektöründe çalışan, bu alanda eğitim gören, kod geliştirmeye ve teknolojik gelişmelere ilgi duyan katılımcılar, alanında uzman konuşmacılarla ve teknoloji firmalarıyla buluştu. Açılışta; Didem Kaya ve Ülkü Arslan Aydın, WTM ve GDG Ankara hakkında bilgi verip etkinliğin Butterfly TV’de canlı yayınlanacağını aktardılar. Oracle olarak kadınların bilişime entegre olmaya yönelik tüm etkinlikleri desteklediklerine vurgu yapan Sinem Kaya, rekabet ortamının çok dinamik olduğunun altını çizerek kadınların kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini belirtti. Kaya, BT’de kadınlar için pek çok klişe olduğuna dikkat çekerek “BT kadınlar için alışılmadık bir sektör olarak düşünülüyor. Bu nedenle nüfusun yarısını kaçırıyoruz! Oracle Academy, Oracle’ın en büyük sosyal sorumluluk projesi ve bu kapsamda kadınları da destekleyici çalışmalara imza atıyoruz” açıklamasını yaptı.
Yazılım, sanat bazlı bir sanayi ürünüdür
Code.org ve Robincode’u anlatan Gözde Erbaz, Code.org’un fırsat eşitliğine inandığını kaydedip Türkiye olarak dünya lansmanlarının yeni yapıldığını ve herkesi Code.org’a davet ettiklerini söyledi. RobinCode’un da bir başarı öyküsü olduğunu ifade eden Erbaz, “Misyonumuz; zenginden alıp fakire vermek! Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışıyoruz. Oracle Academy ile de güçlü bir iş birliği kurduk. Teknoloji üreten bir nesil üretmek zorundayız. Bu ülkenin geleceğini kız çocukları değiştirecek. Neden-sonuç ilişkisini kuran, algoritmik düşünce yapısına sahip bir nesil yetiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Melek Bar Elmas, ‘Yazılım İçin Ortak Ses Ver’ projesi başlattıklarının altını çizerek ihracatı artırmak için yazılımın çok iyi bir pazar olduğunu belirtti. Elmas, “Pazarlama ve satışta devlet desteği çok kritik. Hukukçularımızı eğitmeliyiz. Adalet sisteminde bilişim okuryazarlığını ele almalıyız. Yazılım, sanat bazlı bir sanayi ürünüdür. Yazılım sektörünün diğer sektörlerle sinerji yaratıcı iş birlikleri güçlendirilmeli” değerlendirmesini yaptı. Eğlenceli aktivitelerin de yer aldığı Women Techmakers Ankara etkinliğinde;
teknoloji içerikli konularla ilgili keyifli sunumlar, çalıştaylar ve sunuma yeni bakış kazandıran ‘sandbox’ konuşmaları da yer aldı.