OBASE’e Replenishment ile ödül
Teknoloji geliştirme ve yazılım şirketi OBASE’in perakende deneyimi ile geliştirdiği Veriye Dayalı Akıllı Stok Yönetimi Çözümü Replenishment, Huawei tarafından gerçekleştirilen ve Avrupa’nın en başarılı bulut çözümlerinin sunulduğu Huawei Connect 2023’te yer aldı. Replenishment teknolojisinin boyutlarının anlatıldığı “Demand – Driven Inventory Management” sunumu ilgi çekerken, OBASE de Huawei ekosistemine kattığı değerle “Excellent Retail Solution Sales Partner” ödülüne layık görüldü.
Huawei’in Avrupa bölgesine yönelik bilişim etkinliklerinden olan ‘Huawei Connect’, 15 Kasım’da Paris’te gerçekleştirildi. Avrupa’nın birçok ülkesinden bilişim uzmanlarının yer aldığı organizasyonda, ‘Huawei Cloud’ ekosisteminden başarılı bulut projeleri katılımcılarla paylaşıldı. Etkinliğe, Veriye Dayalı Akıllı Stok Yönetimi çözümü Replenishment ile katılan OBASE proje sunumunu “Demand -Driven Inventory Management” başlığı ile gerçekleştirdi. Perakendecilikte stok yönetimine sağladığı faydalarla yeni bir dönem başlatan Replenishment, katılımcıların büyük ilgisini çekti ve OBASE’e “Excellent Retail Solution Sales Partner” ödülünü getirdi.
OBASE Genel Müdürü Dr. Bülent Dal, Huawei Cloud ekosisteminin bir parçası olmanın ve işbirliklerinin “Excellent Retail Solution Sales Partner” ödülü ile öne çıkmasından memnun olduklarını vurgulayarak, “Adaptif tahminleme sistemi ve envanter kontrol çözümünün üretilmesi hedefiyle geliştirdiğimiz ‘Replenishment’, perakendecilerin önemli KPI’larından (Kritik Başarı Göstergesi) biri olan stok yönetimine büyük bir katkı sağlıyor ve karlılığı doğrudan etkiliyor. Talebin doğru belirlenmesi, karar alma, üretme, uygulama vb. süreçlerin planlamasını ve doğal olarak müşteri memnuniyetini getiriyor” ifadelerini kullandı.
Replenishment, perakende sektörünün en önemli sorunlarından biri olan stok yönetimi konusunda fark yaratıyor. Stok yönetimine uçtan uca çözüm getiren Replenishment; raf doluluğunun en yüksek seviyede tutulması, yok satmaların en aza indirilmesi, operasyonel verimliliğin arttırılması ve stokların optimum seviyede yönetilmesini sağlayarak sektörün en kritik sorunlarına çözüm getiriyor. Yapay zekâ ile güçlendirilmiş olan ürün, farklı sektörlerdeki firmaların en zor tedarik zinciri yapılanmalarında verilerden aksiyonlara dönüştürülebilir sonuçlar çıkarmalarına imkân sağlayan çok boyutlu bir çözüm olarak öne çıkıyor.
Replenishment’ın kullanımının özellikle gıda perakendeciliği alanında kritik önem taşıdığını vurgulayan Bülent Dal, “Küresel gıda israfının yüzde 13’ü hasattan satışa uzanan tedarik zinciri esnasında, yüzde 17’si de hanelerde, yiyecek sektörü faaliyetlerinde ve perakende satış esnasında israf ediliyor. Tedarik zincirinde israf edilen gıdanın yaklaşık yüzde 32’sini meyve ve sebze, yüzde 12,4’ünü et ve hayvansal ürünler oluşturuyor. (Kaynak link) Konuya sadece perakende sektörünün karlılığı olarak değil küresel bir soruna çözüm olarak da bakıyoruz. Replenishment çözümümüz, fazla stoğun yol açtığı yüksek imha oranlarını minimum seviyelere indiriyor ve büyük kayıpların önüne geçilmesini sağlıyor” dedi.