ODTÜ Teknokent şirketleri ABD’li yatırımcılara girişimlerini sundu
ODTÜ Teknokent’in bu yıl hayata geçirdiği, Türkiye’nin ilk uluslararası iş hızlandırma programı ‘TeknoJumpp’, 10 teknoloji şirketini ABD’ye götürdü. ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, girişimcilerin küresel ölçekte iş geliştirebildiklerini vurguladı.
Şirketlerin kısa sürede büyümesi ve uluslararası piyasalara açılabilmesi amacıyla düzenlenen ‘TeknoJumpp’ programına seçilen 10 şirket, programın son ayağını ABD’de tamamladı. Şirketler, ABD’de yatırımcılarla tanıştı, iş yapma modellerini yeniledi.
Silikon Vadisi’nde toplantılar
ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, TeknoJumpp’ın 20 Ağustos 2013’teki ‘Demo Day’ programının ilk ayağı olan Türkiye programını başarıyla tamamlayan 10 şirket için şu açıklamayı yaptı: “Eylül başında başlayan ABD programı şirketlere sıradışı tecrübeler kazandırdı. ABD’de Şikago ve San Fransisko’ya gönderdiğimiz şirketleri; iş geliştirme ve yatırım alabilme potansiyellerine göre seçtik. ODTÜ Teknokent olarak TeknoJumpp iş hızlandırma programına; Bama, İnfoDif, Kimola, Mobilus, Oruba, Picus, SpeedNext, Waplog, Zibumi, Visiearth isimli şirketleri seçtik. Bu şirketlere; iş modeli geliştirme, satış ve sunum teknikleri desteği verdik. Ayrıca şirketlerimizi, potansiyel müşterilerle, avukat ve finansçılarla, hatta kendi alanlarında çalışan sektör uzmanlarıyla görüştürdük. Eylül başında başlayan ABD programımız son derece verimli geçti. Şikago’da 20 Eylül’de düzenlediğimiz Demo Day ile şirketlerimiz ABD’li yatırımcıların karşısında girişimlerini sundu ve büyük ilgi gördü. Eylül’ün son haftasında San Fransisko’ya götürdüğümüz şirketler için Silikon Vadisi’nde çok sayıda toplantı organize edildi. Program sonunda birçok girişimci yeni müşterilere sahip olurken, yatırımcılarla da aktif bir şekilde görüştüler. En önemlisi de şirketlerimiz hızlı, rekabetçi, dinamik ve özgün iş modellerine kavuştu.”
TeknoJumpp ile şirketler uluslararası dinamiklere uyum sağladı
Batum, şirketlerin TeknoJumpp ile dışarıya açıldığını vurgulayarak, program hakkında şu bilgileri verdi: “Teknoloji şirketlerinin uluslararası arenaya açılma sürecini hızlandırmak amacıyla modellendiğimiz TeknoJumpp programına kabul edilen şirketlere toplam 2 ay boyunca eğitim, mentorluk, danışmanlık ve CEO destekleri verdik. Bu sürede uluslararası vizyona sahip olmalarını ve küresel ölçekte iş geliştirme yaklaşımı edinmelerini sağladık. TeknoJumpp kısa süre içerisinde, desteklediğimiz girişimcileri; küresel ölçekte iş geliştirebilen, uluslararası dinamiklere uyum sağlayan ve geniş ağ sahibi girişimciler haline getirdi.”