OPERASYONEL BİR GEÇİŞ ÖN PLANDA
Yazılım merkezli mimarisiyle depolama, bilgi işlem ve ağ teknolojilerini tek bir sistemde buluşturan hiper bütünleşik altyapı, veri merkezi karmaşıklığını azaltırken ölçeklenebilirliği en üst düzeye çıkarmasıyla son dönemde adından en çok söz ettiren teknolojiler arasında. Geleneksel bütünleşik sistemlerle karşılaştırıldığında, önceki sistemlere göre çok daha az yer kaplayan çözümleri temsil eden bu yapı, yazılım merkezli olması ve daha az sayıda donanım kullanılması nedeniyle daha kolay yönetilebiliyor, kolayca ölçeklenebiliyor ve sistem büyüdükçe performans bu oranda artırılabiliyor. “Hiper bütünleşik sistemler özellikle enerji ve soğutma maliyetleri açısından avantajlar sağlıyor ve BT yönetimini kolaylaştırıyor. Güvenlik ve olağanüstü durum kurtarma gibi konularda iş sürekliliği açısından çeşitli faydaları beraberinde getiriyor” vurgusunu yapan Vertiv Türkiye ve Orta Asya Ülke Müdürü Zekai Güler’e göre, hiper bütünleşik sistemler sağladığı avantajlardan dolayı hem ülkemizde hem dünyada ilginin giderek arttığı bir alan. “Müşterilerimize, işlerini bir üst düzeye taşıyacak, geleceğe hazır çözümler sunarak dijital dönüşümlerini kolaylaştırıyoruz” bilgisini veren Zekai Güler, bu yorumunu şöyle detaylandırdı:
“Anahtar teslimi çözümlerimizle veri merkezlerini modernleştiriyor ve mikro veri merkezleriyle sunucu, depolama ve ağ teknolojilerine yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Geleneksel ve bulut uygulamalarını yüksek performanslı bilgi işlem ve hiper bütünleşik platformlarla optimize edebilmelerine olanak tanıyoruz. Günlük bilgi işlem ihtiyaçlarını karşılayacak küçük ölçekli sunuculardan kesintisiz güç kaynaklarına kadar kapsamlı veri merkezi ürünleri sunuyoruz.”
Hiper bütünleşik altyapılar, geleneksel BT altyapıları ile karşılaştırıldığında çok daha kolay kullanılabilir hale getirilebiliyor, yönetilebiliyor ve ölçeklendirilebiliyor. Hiper bütünleşik mimariye geçmek isteyen kuruluşların geleneksel veri merkezi mimarilerini geride bırakmaları, genel BT ortamlarında da çeşitli değişiklikler yapmasını gerektiriyor. Bu nedenle hiper bütünleşik mimariye geçişte eskiyi tamamen unutup, yeniye odaklanmak büyük önem taşıyor. Bu vurguyu yapan Zekai Güler’e göre, günümüzde hiper bütünleşik yapılar kendini ispatlamış teknolojilere dayanıyor ve geçişle ilgili riskleri önemli ölçüde azaltıyor.