Oppo Reno, sade ve şık tasarımı ile dikkat çekici
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen basın lansmanın ardından elime ulaşan Oppo Reno’yu bir süredir kullanmaktayım. Oppo’nun inovasyonu kendine has tasarım çizgisi ile buluşturduğu bu model ilk global lansmandan bu yana dikkatimi çekmişti. Gerek şıklıktan uzak ön kamera çentiklerinden yana olmayıp, gerçek ‘’çerçevesiz ekran’’ deneyiminin hedeflenmesi, gerekse kimi markaların ‘’… Design’’ ismi ile elit pazara layık gördükleri ’’premium’’ mat tasarım ve renk seçenekleri dışarıdan bakan bir göz için tam not vermeye yeten özellikler. Buna işletim sistemi tarafındaki sade ve yuvarlak arayüz tasarımını da eklediğinizde deneyim bir hayli güçleniyor.
Oppo Reno’ya ilişkin estetik anlamdaki ilk görüşlerim bu şekildeydi. Ön kamera ve flaş modülünün yer aldığı haraketli kısım, gayet tepkisel çalışıyor. Hatta telefon, kendisini düşürdüğünüz anda ivmeyi algılayıp henüz zemine temas etmeden ön kamera mekanizmasını kapatıyor ki bu da oluşabilecek zararları bertaraf ediyor. Bununla birlikte yine aynı mekanizmanın mukavemetinin yüksek olduğunu da söyleyebiliriz.Ancak bir hafta sonra deneyimi oldukça etkileyen bir başka noktayı fark ettim. Telefonlarımız biz dikkat etmesek de hep toza temas ediyor. Bu yekpare tasarımlı telefonlarda sıkıntı teşkil edecek bir durum yaratmasa da Reno gibi haraketli parçalara sahip modellerde bazen can sıkabiliyor. Oppo Reno’da da buna benzer bir durum yaşanıyor. Telefonu bir süre kullandığınızda, yavaş yavaş kamera mekanizmasının olduğu noktanın tozlanmaya başladığını fark ediyorsunuz. Bu genelde sorun teşkil etmeyecek seviyede olsa da kimi zaman merceği temizle ihtiyacı yaratabiliyor.
Telefonun teknik özelliklerini paylaşmadan evvel telefonun rakiplerine kıyasla en temel avantajlarını ve dezavantajlarını paylaşmak istedim. Evet Oppo Reno günlük kullanımda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir akıllı telefon. Ancak fena sayılmayacak ön kamera performansının da bir noktada baltalandığını söylemek de yanlış olmaz. Şimdi geçelim Oppo Reno’nun teknik anlamda neler sunduğuna…
Oppo Reno Teknik Özellikleri
Oppo Reno 6.4 inçlik Full HD+ ‘’çentiksiz ekran’’ ile geliyor. AMOLED ekran teknolojisine sahip akıllı telefonun piksel yoğunluğu ise 402 PPI. Bununla birlikte ekranın Corning Gorilla Glass 6 ile muhafaza edildiğini eklemekte de fayda var. Qualcomm’un Snapdragon 710 isimli işlemcisine sahip olan akıllı telefon, 64 bitlik ARMv8-A mimarisinde 8 çekirdek 2.2 GHz’lik bir CPU üzerinde kurgulanmış. 6 GB RAM ve 128/256 GB dahili kapasitelere sahip olan akıllı telefonun harici kart desteğine sahip olmadığını belirtelim. USB Type-C arayüzünden beslenen akıllı telefon hızlı şarj desteğine sahip 3765 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip.
Gelelim kamera özelliklerine… 48 MP ana ve 5 MP ikinci kameraya sahip telefondaki kameraların diyafram aralıkları sırayla f1.7 ve f2.4. Bununla birlikte telefon ile Ultra HD kalitede 30 FPS videolar çekmek de mümkün.
Android Pie ile kutusundan çıkan Reno, ColorOS UI ile gayet şık bir arayüze sahip. Bununla birlikte akıllı telefonun ekrandan parmak izi okuma yeteceğine sahip olduğunu da belirtelim. Toplam 185 gram ağırlığa sahip Oppo Reno, mat alüminyum kasası ve yeşil, siyah, mor ve pembe renk şeçenekleri ile fazlasıyla şık olduğunu söyleyelim. Oppo Reno şu an farklı satıcılar tarafından 5.200-5.500 TL fiyat aralığında bir etiket ile satılıyor.