Oracle Cloud Day 2018, 6 Aralık tarihinde Raffles İstanbul’da gerçekleşecek
Oracle Cloud Day bir kez daha dijitalleşen dünyanın kapılarını katılımcılara açacak. Bulut ve paralelinde makine öğrenimi, yapay zeka, blok zinciri teknolojileri gibi gündem oluşturan konuların sahneye taşınacağı Oracle Cloud Day, çok sayıda sunum, panel ve başarı hikayesi ile dijitalleşen oyunun yeni kurallarını katılımcılarla buluşturacak.
Kurumların yeni bulut teknolojilerini, ideal uygulamaları ve başarılı kullanım örneklerini keşfetmelerini amaçlayan Oracle Cloud Day, bu sene farklı bir perspektiften sunacak. Beyazıt Öztürk ile Teknoloji Sohbetleri isimli bir oturum ile teknolojinin nabzını mizahi bir yaklaşımla tutacak etkinliğin programı ve program içeriği ise şu şekilde:
Oracle Cloud Day İstanbul Programı:
08.00 – 09:45 Kayıt ve Kahve
09:45 – 10:15 Açılış Konuşması
Filiz Doğan, Oracle Türkiye ve LEENA Bölgesi BaşkanYardımcısı
Abdul Rahman Al Thehaiban, Oracle Middle East and Africa Senior Vice President
10:15 – 10:55 Future is Autonomous
Andrew Sutherland, Oracle EMEA & APAC Senior Vice President Business Development
10:55 – 11:15 Performansımız Yükseliyor
Gürhan Taşkaya, GTech Yönetici Ortağı
11:15 – 11:35 Kahve Arası
11:35 – 12:20 Beyaz ile Teknoloji Sohbetleri
Esra Beyzadeoğulları, Alternatif Bank Bilgi Teknolojileri ve Dijital Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
İlker Kuruöz, Garanti Bankası Mühendislik ve Veri Genel Müdür Yardımcısı
Serkan Öztürk, Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Sedat Zencirci, Oracle Türkiye Çözüm Mühendisliği Kıdemli Direktörü
12.20 -13:30 Öğle Yemeği
Teknoloji Çözümleri Salonu
13:30 – 14:00 Gelecek Nesil Bulut Bilişimi Platformları
A. Kıvanç Güler, Oracle Çözüm Mühendisliği Yazılım Teknolojileri Uzmanı
Ainura Madylova, Oracle Çözüm Mühendisliği Bulut Güvenliği Uzmanı
14:10 – 14:40 Makine Öğrenimi ile Desteklenen Oracle Autonomous Database Platformu
Saygın Altınanıt, Oracle Çözüm Mühendisliği İş Analitikleri Uzmanı
Şirketlerin maliyetleri düşürmek, riskleri azaltmak ve inovasyonu arttırmak üzere büyük bir baskı altında bulunduğunun farkındayız. Bu toplantımızda Oracle Autonomous Database Cloud’un, şirketlerin en değerli varlığı olan VERİ’yi önemli ve kullanılır hale getirerek şirketleri nasıl bu hedefe yaklaştırdığına tanık olacağız. Makine öğrenimi kullanımı ile kendi kendini işleten, kendi kendini tamir eden ve kendi kendini güvenlik altına alan Oracle Autonomous Database Cloud, bir kurumun yöneticileri, iş kullanıcıları ve veri uzmanları dahil tüm paydaşlarının daha zeki kararlar almalarına yardımcı olacak katkıları sağlarken, BT ekiplerinin de daha hızlı uygulama konuşlandırma yetenekleri ile inovasyona yönelebilmelerine zaman bırakır. Oracle Autonomous Database Cloud için Başkanımız Larry Ellison’un neden “uzun süredir gerçekleştirdiğimiz en önemli geliştirme” dediğini anlatalım; veri yönetimine getirdiği yeni yaklaşım ile nasıl iş kullanıcılarının, veri taban yöneticilerinin ve veri uzmanlarının şirketlerindeki veriler ile daha fazlasını yapabilmelerine imkan sağladığını keşfedelim.
14:50 – 15:20 Bulutta Çevik Mikroservis Geliştirme Gösterimi
A. Kıvanç Güler, Oracle Çözüm Mühendisliği Yazılım Teknolojileri Uzmanı
Yusuf İ. Horasanlı, Oracle Çözüm Mühendisliği Yazılım Teknolojileri Uzmanı
Bulut bilişim için bulut doğumlu diye isimlendirilen, konteyner tabanlı olarak en popular microservis dilleri ile geliştireceğimiz ve Oracle DevOps araçları ile sürdürülebilir entegrasyon/dağtım (CI/CD) yöntemlerini kullanacağımız demo gösterimimizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Ayrıca, Kurum içinde kalması gereken iş mantıklarınızla birlikte bilgi kümelerine ve API lerinize güvenli erişimin de yöntemlerine de değineceğiz.
15:20 – 15:35 Kahve Arası
15:35 – 16:05 En Çok Yapılan Beş Bulut Güvenliği Hatası
Ainura Madylova, Oracle Çözüm Mühendisliği Bulut Güvenliği Uzmanı
Bulutun en çok yanlış anlaşılan unsurlarından biri, bulut hizmeti sağlayıcısının güvenlik sorumluluğunun nerede bitip, sizin sorumluluğunuzun nerede başladığını belirlemede yaşanmaktadır. Yakın zaman önce yayınlanan bir rapora göre araştırmaya katılan kurumların sadece yarısından azı kendi IaaS güvenliği sorumluluklarını doğru bir şekilde belirleyebiliyor. Kurumların en çok yaptığı beş bulut güvenliği hatasını ve bu hataları nasıl en aza indirebileceğinizi öğrenmek için bu oturuma katılın. Yanlış konfigürasyonlar, veri kayıpları, gölge BT ve çok daha fazlasının da aralarında bulunduğu, hibrit bulut ortamınıza yönelik en önemli riskleri en iyi şekilde nasıl önleyeceğinizi, tespit ve müdahale edeceğinizi öğrenin. Ayrıca kuruluşunuzu en iyi şekilde korumak için bulut hizmet sağlayıcınıza sorabileceğiniz en önemli soruları da sizlerle paylaşacağız.
16:15 – 16:45 Oracle Autonomous Datawarehouse Cloud Kullanımı ile Analitik Örnekleme
Saygın Altınanıt, Oracle Çözüm Mühendisliği İş Analitikleri Uzmanı
Kendi Kendini Yönetebilen Veri Ambarı Veri Tabanı ve Analitik Bulut Ortamının bir arada çalışmasını beraberce tecrübe edelim. Otonom Veri Tabanı hizmetinin oluşturulması, ortama yüklenmiş verilerin Oracle Analitik Bulut ortamından sorgulanması, ve bir kumanda tablosu ortamında genel kullanıma sunulması sürecine eşlik edin.
Sistem – Güvenli, Özel Bulut Çözümleri
13:30 – 14:00 Veri Tabanı Yöneticilerinin Görevi Artık Daha Stratejik
Uğurata Bakır, Oracle Çözüm Mühendisliği Bulut Sistemleri Uzmanı
14:10 – 14:40 Otonom Veri Yönetimi ve Veri Kurtarma için Oracle Bulut Sistemleri
Gökçe Bayındır, Oracle Bulut Sistemleri Türkiye Satış Direktörü
Oracle’ın yazılım ve donanım alanındaki iki büyük amiral gemisi olan Oracle Veri tabanı ve Oracle Exadata ürünleri, ilk duyuruldukları günden beri gerek sağladıkları yaratıcı çözümler, gerekse sürekli yenilenen özellikleri ile Oracle müşterilerinin vazgeçilmez tercihleri olmuşlardır. Bu doğrultuda, Oracle’ın gelecek nesil veri tabanı olarak duyurusunu yaptığı Oracle Otonom Veri tabanı konsepti ve bu konseptin Veri Yönetimi ve Veri Kurtarma alanlarında Oracle Bulut Sistemleri ile olan birlikteliklerini, hem özel hem de genel bulut servisleri açısından inceleyeceğiz.
14:50 – 15:20 Oracle Private Cloud Appliance ve Sanallaştırma Çözümleri ile Kendi Özel Bulutunuzu Yaratın
Ercihan Toprakçı, Oracle Kıdemli Satış Danışmanı
15:20 – 15:35 Kahve Arası
15:35 – 16:05 Oracle SPARC Çözümleri ile Altyapınızı ve İş Modelinizi Modernleştirin
Özgür Güleryüz, Oracle Hardware Kıdemli Satış Danışmanı
16:15 – 16:45 Buluta Taşınan BT Platformları ile İnovasyonun Desteklenmesi
Fırat Falay, Oracle Çözüm Mühendisliği Bulut Sistemleri Uzmanı
Buluta ulaşabilmek için bir strateji geliştirmeden bulutun avantajlarının farkına varamazsınız. Ama kafanızda da sorular var: Genel buluta ne taşımalısınız? İşletmelerinizde bulunan uygulamalarla ilgili durum ne? Her iki ortamı en verimli şekilde nasıl kullanabilirsiniz? Buluta yolculuğun farklı aşamalarını keşfedin ve kendi yol haritanızı nasıl çizeceğinizi öğrenin. Oracle Bulut Platformu’nun kendi kendini yöneten servislerindeki yeni ilerlemelerle birlikte Oracle’ın kendini yönlendiren, kendi güvenliğini sağlayan ve kendini onarabilen bulut platformu, bir yandan riskleri ve maliyetleri azaltıp inovasyon çalışmalarınızı hızlandırırken bir diğer yandan da size bulut ortamına geçebilmek için en geniş kapsamlı tercih imkanını sunuyor.
Oracle İş Ortakları & Başarı Hikayeleri
13:30 – 14:00 Finansal Raporlamada HFM & OBI Entegrasyonu ile Sabancı Holding Başarı Hikayesi
14:10 – 14:40 Oracle C@C ile Daha Güçlü, Daha İyi
Alper Ümit Yılmaz, N11 BT Operasyonları Direktörü
14:50 – 15:20 Yapı Kredi’nin Yeni Nesil Analitik Platformu: Oracle R Enterprise
15:20 – 15:35 Kahve Arası
15:35 – 16:05 Ortus’un Akıllı İletişim Platformu Şimdi Oracle Bulutta
Onur Doğan, Ortus CEO
Sena Aydoğan, Oracle Stratejik İşbirlikleri Yöneticisi
Oracle olarak, geliştirdikleri/sağladıkları çevik ve müşteri dostu iş çözümleriyle inovasyonun en değerli kaynağı olan startup’ları uzmanlığımız, global kaynalarımız ve geniş müşteri/işortağı ağımızla destekliyoruz. Startup’lara sağladığımız bu desteklerin detaylarını ve bu kapsamda Ortus ile olan örnek işbirliğimizi dinleyebilirsiniz.
Teknolojik gelişmeler, müşterileriyle iletişimlerini zenginleştirmek veya iş süreçlerinde verimlilik sağlamak isteyen işletmeler için yeni fırsatları beraberinde getiriyor. İşletmelerin bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olmaları vizyonuyla yola çıkan Ortus, yerel bir girişimden bölgesel bir teknoloji sağlayıcıya dönüşmeyi hedefleyen yolculuğunu ve Oracle Bulut Platformu üzerinde çok daha yenilikçi ve çevik şekilde sunacağı çözümlerini katılımcılar ile paylaşacak.
16:15 – 16:45 Servis 4.0 ile Mobil Transformasyon
Oğuzhan Yıldız, Renault Mais CIO
Türkiye’nin lider otomobil üreticisinden dijitalleşme kapsamında iddialı bir mobil dönüşüm projesi.
TROUG – Turkish Oracle User Group
13:30 – 14:00 Buluttaki ODI Deneyimi
Gürcan Orhan, Yapı Kredi Bankası Veri Kalitesi Yönetimi Yazılım Geliştirme Müdürü
Oracle Data Integrator heterojen ortamlar için bilinen ve güçlü bir ETL aracı olmasına rağmen, sadece Oracle değil, diğer bulut çözümlerini de desteklemektedir. Oturumda ODI’ın sadece Oracle değil, diğer rakip bulut çözümleri ile de nasıl çalıştığı incelenip SaaS, PaaS, IaaS ve DaaS çözümleri ile entegrasyon yöntemleri üzerinde konuşulacaktır. Ayrıca yeni bulut servisi olan Oracle Data Integration Platform Cloud servisi hakkında da bilgilendirme yapılacaktır.
14:10 – 14:40 Ana Bankacılık Üretim Ortamı Veri Tabanının ECC (Exadata Cloud at Customer) Üzerine Taşınması
Orhan Eripek, Fibabanka Veri Tabanı Takım Lideri
Erman Arslan,GTech Veri Tabanı & Sistemleri Yönetimi Direktörü
Ana bankacılık Üretim Ortamı veri tabanının ECC (Exadata Cloud at Customer) üzerine minimum downtime ile cross platform migration macerası teknik bir perspektifte anlatılacaktır.
14:50 – 15:20 Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Oracle Güvenlik Çözümleri
Talip Hakan Ozturk, Veridata Bilgi Teknolojileri Kurucu Ortak
Güneş Erol, Veridata Bilgi Teknolojileri Kurucu Ortak
Kişisel verilerin korunması kanunu sorumlulukları ve yaptırımları konusunda bilgi verip, Oracle veri tabanı için sunulan çözümleri inceleyeceğiz. Oracle’in sunduğu güvenlik çözümlerinin kanundaki hangi isterleri karşıladığına birlikte göz atacağız.
15:20 – 15:35 Kahve Arası
15:35 – 16:05 APEX ile Çok Boyutlu ve Metrikli MES/ERP Raporlama
Ömer Faruk Altuntaş, Kıraça Holding Uygulama Sistemleri Yöneticisi
MES yapısı Kıraça kurgusunda, fabrika ortamında, üretimde kullanılan her türlü metot ile verinin toplandığı, çevrimiçi olarak ERP ile entegre bir yapıdır. Bu yapı üzerinde toplanan verilerin etkin raporlanması Üretim Yürütme Sistemi’nin verimli çalışması için hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle klasik ERP raporlama araçlarının ötesine geçerek APEX üzerinde dinamik ve çok boyutlu raporlama uygulamaları geliştirilmiştir. Bu raporlar, hem masaüstü görünümü ile ofislerde hem de mobil cihazlar ile sahada kullanılmaktadır. Örnek ekran görünümleri ile desteklenecek bu sunumda APEX’in hızlı ve esnek uygulama geliştirme kabiliyetleri görülebilecektir. Verilerin çok metrikli ve grafiklerle desteklenmiş, anlaşılır ara yüzler ile karar vericilerin önüne sunulduğu uygulamanın, sahadaki etkileride değerlendirilecektir. Ayrıca şirket içinde geliştirilmiş birçok farklı uygulama örneklerine de (Değişiklik Takip,Burs Başvuru, Intranet, vs.) kısaca değinilecektir.
16:15 – 16:45 Oracle Veri Tabanı Güvenliği, Database Vault
Emrah Topçu, Security SIG
Anıl Akduygu, Yapı Kredi Bankası Kıdemli Sistem Mühendisi
Veri tabanı Güvenliği; şu anda kurumların karşılaştığı en önemli problemlerden birisidir. Oracle DB Vault; veri tabanlarında görevler ayrılığı ilkesini sağlamakla kalmayıp, veri tabanı yöneticilerinin hassas bilgiye erişmesini engelleyen tek üründür. Ayrıca bir güvenlik duvarı gibi davranarak veri tabanına erişimi kontrol edebilmektedir. Bu sunumda Oracle DB Vault’un bir kurumda nasıl kullanılabileceğini bulacaksınız.
Ek olarak Oracle 12c ve Oracle 18c sürümlerindeki yeni özellikleri de anlatılacaktır.