Ozan Elektronik Para, faaliyet alanını genişletti
Ozan Elektronik Para A.Ş., 5464 Sayılı Kanun kapsamında BDDK’dan “Üye İş Yerleriyle Anlaşma Yapan Kuruluş” faaliyet iznini de alarak fintech dünyasındaki hızlı yükselişini taçlandırdı. Ozan Elektronik Para A.Ş., bu yeni lisansla birlikte Mastercard, Visa, TROY ve Union Pay üyeliklerine sahip ilk ve tek elektronik para kuruluşu oldu.
Ödeme sistemleri alanında 15 yılı aşkın deneyimli bir ekiple yola çıktıklarını söyleyen Ozan Elektronik Para CEO’su Ömer Suner, faaliyete başladıklarının ilk yılında BKM, TROY, Visa, Mastercard ve Union Pay lisans ve üyeliklerini aldıklarını belirtti. Ardından “Üye İş Yerleriyle Anlaşma Yapan Kuruluş” faaliyet izni olarak da bilinen lisansla birlikte kendi POS’larını ihraç etme yetkisine sahip olduklarını dile getiren Suner, “Bu şekilde tüm üye iş yerlerimize daha hızlı, daha kolay ve farklı avantajlar içeren POS hizmeti sağlayabileceğiz. Ayrıca, işletmelerimizin de bu hizmetlerden yararlanabilmesini kolaylaştırıp, tahsilat kabiliyetlerini artırarak ülkemizdeki finansal kapsayıcılık oranının artmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Hedef; Türkiye’nin ilk 3 fintech’inden biri olmak
Ozan Elektronik Para’nın yeni nesil bir elektronik para kuruluşu olarak sektörde hızla yükseldiğini belirten Ömer Suner, aynı zamanda karekod üretme yetkisine de sahip ilk iki kurumdan biri olduklarının altını çizdi. 2021 yılında Ozan SuperApp ve Ozan Business ürünlerini hizmete açtıklarını, 2022’de Ozan SuperCard’ı kullanıcılarla buluşturduklarını hatırlatan Suner, şu bilgileri verdi:
“Her ay yapılan yükleme ve harcama oranlarımız, bir önceki aya göre 3 katına çıktı. Elektronik Para Kuruluşları tarafından piyasaya sunulan ön ödemeli kartlar arasında, işlem hacmi bazında, yılın başında 18. sırada yer alıyorduk, 6 ay gibi kısa bir süre içinde 7. sıraya yükseldik. Yakın bir zaman önce ara yüzünü yenilediğimiz Ozan SuperApp’i daha kullanıcı dostu hale getirdik. Visa ve Mastercard logolu kartlarımızı kullanıcılarımızla buluşturduk, yakında da UnionPay ve TROY logolu kartlarımızı kullanıcılarımızla buluşturmayı hedefliyoruz. Sunduğumuz cashback kampanyaları ile kullanıcılarımıza fayda sağlıyoruz. Hedefimiz yıl sonunda 1 milyon kullanıcıya sahip olmak. Ozan Business tarafında ise, Haziran 2021-2022 dönemini karşılaştırdığımızda 8 kat büyüdüğümüzü gösteren bir tablo ile karşılaştık. Ozan Business çatısı altında sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizin aylık cirosuyla, Türkiye’deki 20 civarı ödeme kuruluşu içinde ilk 5’e girmeye yaklaştık. Geçen yılı 3,7 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmiyle kapatırken, sadece Haziran ayında 1 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmine ulaştık. 2022 yılı sonu hedefimiz ise 10 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmiyle yılı kapatmak. Bu büyüme hızımız ile 2022 yılı sonunda Türkiye’nin ilk 3 fintech’inden biri olmayı hedefliyoruz. Ozan, İngiltere’deki otoriteden (FCA) aldığı EMI (e-money institution) elektronik para lisansı ile birlikte, aynı zamanda global bir fintech oldu. Bu yıl sonunda İngiltere ve Avrupa Birliği, 2023’ün son çeyreğinde de ABD’de faaliyete geçeceğiz ve bu bölgelerde ekipleri kurmaya başladık.”