Para harcadıkça para kazan!
İspanya’dan çıkan bir fırsat sitesi beruby, markalardan aldığı iskontoyu kullanıcılarla doğrudan para olarak paylaşarak yeni bir modelle Türkiye’de boy gösteriyor. E-ticaret sitelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte kupon ve fırsat siteleri de hayatımıza hızla girdi. Bu fırsat sitelerinin birçoğunda sadakat üzerine ödüller verilirken “beruby” markasıyla yola çıkarak İspanya’da kurulan bir site, şirketlerden aldığı komisyonu kullanıcılarla doğrudan paylaşıyor. Bu sayede geri ödeme (cashback) sistemiyle kullanıcıların banka hesaplarına alışveriş sonrasında belli oranda para yatıran beruby, Türkiye’de benzerine pek rastlamadığımız bir yapı ortaya çıkarıyor.
Doğrudan para kazandırma fikriyle hareket eden sitenin hızla büyüdüğünü ifade eden beruby CEO’su Miguel Acosta, Türkiye’nin de katılımıyla 14 ülkede faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Alışverişten para kazanmanın yanı sıra indirim kuponları ve hemen kazan gibi iki ayrı teklifleri daha olduğunu dile getiren Acosta, Türkiye’deki durumu şu sözlerle özetledi:
“Şu anda 300’ün üzerinde marka ile çalışıyoruz ve bu markalar Türkiye’nin en çok tercih edilen e-ticaret, seyahat, arkadaşlık, finans sitelerinden ve mobil uygulamalarından oluşuyor. Bunun dışında Dünya çapında faaliyet gösteren 100’e yakın şirketin kampanyalarına da dönemsel olarak yer veriyoruz.”
Yılda bir kullanıcı 500 liranın üzerinde kazanabiliyor
Güney Avrupa ve Latin Amerika’da birçok ülkede pazar lideri olduklarına değinen Acosta, şirketin başarısındaki temel etken olan genç nüfusun Türkiye’de olması nedeniyle tercih ettiklerini vurguladı. Acosta’nın paylaştığı verilere göre pek de haksız değil. Zira beruby’nin şu anda Türkiye’de 100 binin üzerinde üyesi bulunuyor ve 2014 yılında 10 milyon liranın üzerinde bir satış hacmi yaratılması hedefleniyor.
Markalar için sadakat yaratmayı müşterilere fayda sağlayarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Acosta, bu sistemle bir kişinin yılda ortalama 500 ila 600 lira kazanabileceği bilgisini verdi. Beruby’yi arama motorlarında arattığınızda ise karşınıza birçok haklama aracı çıkıyor. Ayrıca forumlarda beruby sistemini kandırarak haksız kazanç elde edilmesi için çağrılarda bulunan bir kitle bulunuyor. Bu konuda neler yapmayı düşündüklerini sorduğumuz Acosta, “Sahtekârlığa karşı özel bir yazılımla üyelerin gerçekliğini öğreniyoruz. Üyelerimizin yüzde 5 ila 6’sının sahte olduğunu öğrenerek hesaplarını kapatma yoluna gittik. Türkiye’deki içeriklerimiz geliştikçe ve bu tür girişimlerin de anlamsız olduğu ortaya çıktıkça kullanıcıların bu konudaki bakış açıları da değişecektir” cevabını verdi.