“PARDUS’un ülke sınırları dışında kullanılmasını sağlayarak bir ilki başardık”
Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş Genel Müdürü Mehmet Gazen, 2020’de PARDUS ile başlattıkları çözüm ortaklığıyla HBYS hizmeti vermiş oldukları hastanelerde PARDUS’un yaygınlaştırılmasını hızlandırdıklarının altını çizdi.
Fonet, sağlık bilişimi alanında 1997 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Sağlık sektöründe bilişim teknolojilerinin kullanılması ve uluslararası standartlarda hizmet veren sağlık kuruluşlarına sahip olunması için yoğun çalışmalar yürüten Fonet, gelişen teknoloji ve sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarıyla sağlık kuruluşlarının dijitalleşme süreçlerine öncülük etmekte. 2013 yılında yazılımlarını platform bağımsız hale getirilmesine yönelik çalışmalara başlayan Fonet, aslında PARDUS ile çalışmanın ilk adımlarını da o süreçte atmaya başladı. Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş Genel Müdürü Mehmet Gazen, teknolojide yaşanan gelişmelere paralel olarak Ar-Ge ve inovasyona yaptıkları yatırımlarla yazılımları geliştirip farklılaştırdıklarını ve platform bağımsız hale getirdiklerini vurgulayarak “Bu çalışmalar sonucunda 2015’te TÜBİTAK tarafından geliştirilen PARDUS işletim sistemiyle tam uyumlu ilk ‘Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’ yazılımlarımız, hizmet vermiş olduğumuz Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde kullanılmaya başlandı” açıklamasını yaptı. Gazen, 2020’de PARDUS ile başlattıkları çözüm ortaklığıyla HBYS hizmeti vermiş oldukları hastanelerde PARDUS’un yaygınlaştırılmasını hızlandırdıklarını dile getirdi.
PARDUS Katar’da!
“2021’e gelindiğinde yazılımlarımızı açık kaynak kodlu sistem ve uygulamalarla tam uyumlu hale getirerek uçtan uca platform bağımsız çözümler sunmaya başladık” ifadesini kullanan Mehmet Gazen, “Bu alanda kazanmış olduğumuz deneyimlerle Katar’da HBYS hizmeti vermiş olduğumuz hastanelerde bulunan yönlendirme ve bilgilendirme cihazlarında PARDUS’u konumlandırıp ülke sınırları dışında kullanılmasını sağlayarak bir ilki başardık” şeklinde konuştu. Gazen, şunları kaydetti: “Sağlık bilgi sistemi yazılımlarının uzmanlaştırılması, geliştirilmesi ve birçok ülkenin ihtiyaç duyduğu uçtan uca Ulusal Sağlık Bilgi Sistemleri ve bağlantılı sigorta yazılım sistemlerini geliştirmek ve uygulamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık bilişimi alanındaki 25’nci yılımızda ürünlerimizi geliştirerek uluslararası arenada daha fazla yer almaya devam ediyoruz.”