Penta Teknoloji Merkezi, müşterilerin yatırım öncesi teknolojiyi tanımasını sağlıyor
Penta, teknoloji distribütörlüğünü gerek kurumsal, gerek son kullanıcı tarafında; gerek yazılım, gerekse donanım dağıtımlarıyla sürdürüyor. Şirket, kurumsal müşterilerini hedefleyen Penta Teknoloji Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştirdi.
Türkiye’nin önemli teknoloji dağıtıcılarından Penta Teknoloji, 1990’da kurulduğundan bu yana Türkiye’nin teknoloji alanında önemli markalarından biri oldu, olmaya devam ediyor. 1997’de Bayinet ile yine teknoloji alanında ilk B2B e-ticaret sitesini kuran Penta Teknoloji, 2010’da Yıldız Holding’e katılarak ve 2012’de Mersa Sistem ile birleşerek büyümeye ivmesini devam ettirdi. Son yıllarda çeşitli şirketleri de satın alarak büyümesini sürdüren Penta Teknoloji, 2014 yılında Bilişim 500 araştırmasında IT alanında üçüncü, masaüstü bilgisayar ve OEM ürünleri alanında ise birinci olarak genel sıralamada ilk 10’a girmeyi başardı. 2015’te Accenture Dijitalleşme Endeksi Raporu’na göre “Bilgi ve iletişim teknolojisi ekipmanlarının toptan ticareti” kategorisinde Türkiye’nin en dijital şirketi seçildi.
2016’ya da ödüllerle devam
Geçtiğimiz yılın son çeyreğini ödüllerle kapayan Penta Teknoloji, 2016’da da hız kesmedi. Bu yıl Intel Dağıtıcı Konferansı’ndan ödülle dönen tek Türk şirketi olmayı başaran Penta Teknoloji, ödülünü “Entegre Eğitim Çözümlerini İlk Olarak Pazara Sunan Dağıtıcı” olması sebebiyle aldı.
Türkiye’deki PC satışlarındaki yüzde 27’sinin yanı sıra, IBM yazılımlarının yüzde 50’sini gerçekleştiren Penta Teknoloji, Mart ayında gerçekleştirilen IBM Çözüm Ortakları toplantısı kapsamında “Yılın Distribütörü” ödülüne layık görüldü
İleriye gitme vizyonu doğrultusunda bulut hizmetleri de sunulmasını sağlayan şirket, 2015 sonunda çeşitli tedarikçi ve hizmet sağlayıcıların bulut tabanlı çözümlerinin bayiler ve kullanıcılar ile buluştuğu Penta Bulut platformunu hayata geçirdi. Sanal bir Pazar yeri olarak tasarlanan Penta Bulut, Penta Teknoloji’nin 6.000’i aşkın bayisine, yazılım ve donanım pazarında olduğu gibi uçtan uca çözümler sunuyor. Bayiler bu pazar yerinde, müşterilerinin gereksinimi olan bulut ve servis hizmetlerini tek bir noktadan karşılayabiliyor.
Penta Teknoloji Merkezi
Penta Teknoloji, müşterilerine sunduğu hizmetlerin daha iyi anlaşılabilmesi ve gerektiğinde demoların yapılabilmesi için bir teknoloji merkezi kurdu. Uçtan uca çözümlerin gerçek dünyadaki simülasyonu amacıyla hazırlanan tam donanımlı Penta Teknoloji Merkezi (PTM) ile ürün demoları, kavram kanıtlama çalışmaları ve ürünlerle ilgili farklı senaryolar sergilenebiliyor. Geliştirilen donanım ve yazılım birlikteliği çözümleri ile Penta Teknoloji iş ortaklarına ve son kullanıcılara bir teknolojiye yatırım yapmadan önce tam olarak neyle karşılaşacağı gösterilerek komple bir iş çözümü sunulması hedefleniyor.
PTM bünyesinde tüm yazılım ürünlerini deneme olanağı sunan en yeni sunucu, veri depolama, network sistemleri ve kesintisiz hizmeti garantilemeye yönelik uzaktan kumandalı akıllı bir güç dağıtım ünitesi altyapısı da yer alıyor.
Aynı anda bağımsız üç oturuma ev sahipliği yapabilecek üç farklı demo odası (Tesla, Bell ve Turing) içeren merkezde odalardaki havalandırma, aydınlatma ve perdeler, akıllı ev/ofis sistemi ile yönetiliyor. Bu kapsamda merkezde bulunan LED ekranlar ve video duvar ekranları gibi sistemlerin içeriklerinin kontrolü bile, Penta'nın dağıtımını yaptığı önde gelen akıllı ev/ofis sistemi olan Control4 ile gerçekleştiriliyor. Altyapısı ve ileri teknoloji sunum ekipmanları sayesinde, aynı anda hem sunumların, hem de demoların farklı ekranlarda gösterilmesine olanak sağlayan merkezde, istenildiği takdirde mobil cihaz ekranlarından da gösterim yapılabiliyor.
BThaber ekibi olarak gerçekleştirdiğimiz Penta ziyaretinde bizlere de aşağıda özetlediğimiz çeşitli senaryoların kısa demolar gösterildi.
IBM Maximo adındaki Varlık ve Servis Yönetimi Çözümü, büyük ve orta ölçekli şirketlerin envanter yönetimini çok daha kolay hale gelmesini sağlıyor. Control4 ise nesnelerin internetinin kontrolünü sağlıyor. Bu iki yazılım birbiriyle entegre çalışarak ve gereken donanımlar kurularak, tamamen otomatik bir tamir kontrol sistemi ortaya çıkarılabiliyor. Tabii bu sadece bir örnek. Çok daha farklı senaryolar da elde etmek mümkün.
Unify OpenScope Business ise kuruluşların gerek şirket içi, gerek şirket dışı telefon görüşmelerinde büyük avantajlar sağlıyor. Daha çok büyük şirketleri hedef alan bu yazılım sayesinde telefon görüşmelerinin, aramaların bilgisayarlar ve Outlook gibi yazılımlarla bütünleşmesi sağlanabiliyor. Böylece bir arama geldiğinde bilgisayarda çıkan pencere aracılığıyla cevaplama, direkt PC üzerinden görüşme, çağrıyı kaydedip kendi veya başkasının e-posta adresine gönderme ve bunlar gibi çok daha farklı özellikler elde edilebiliyor. Telefon akışının öncelikli olduğu şirketlerde ve çağrı merkezlerinde bu tip yazılımlar, büyük kolaylık sağlayacaktır.
Dell VDI çözümleri, sanal bilgisayar oluşturmada işin içerisine GPU’yu da katıyor. Klasik işlemci, RAM, ve depolama alanından oluşan sanal bilgisayarlar, Nvidia Grid teknolojisinden faydalanarak belirlenen miktarda GPU gücüne de sahip olabiliyor. Bu, özellikle 3D çizimlerin yapıldığı ve GPU’ların önemli olduğu kurumlarda büyük maliyet avantajı sağlıyor.
HPE 3PAR teknolojileri de sunucuların, felaket senaryolarında sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde çalışmasını hedefliyor. Çeşitli yedekleme yöntemlerinin yanı sıra bağlı olan istemcilere neredeyse hiçbir şekilde hissettirmeden geçiş yapabilen HPE 3PAR sistemleri de Penta Teknoloji Merkezi’nde gösterilen ilgi çekici demolardan biriydi.
Kaspersky’nin sanal sunucu güvenliği yazılımı ise sanal bilgisayarların her biri için ayrı bir güvenlik yazılımı kurulması ve çalıştırılması yerine, sunucu üzerinde kurulu tek yazılım üzerinden tüm sanal bilgisayarlar üzerindeki güvenliğin sağlanmasını mümkün hale getiriyor. Böylece sunucu üzerindeki sanal bilgisayarların kaynak tüketimleri düşürülerek verimliliği artırılıyor.
MobileIron EMM, kurumlara çalışanların getirebileceği tehlikelerin önüne geçmeyi amaçlayan bir mobil cihaz kontrol sistemi. Şirket içi mobil cihazlarının yönetiminin uzaktan gerçekleştirilmesini sağlayan MobileIron EMM, cihazlardaki çeşitli uygulamaların ve işlevlerin engellenmesi gibi hizmetler de verebiliyor. Uzaktan erişimle gerçekleştirilebilen e-posta kurulumu gibi işlemler, aynı zamanda IT süreçlerinin de kısalmasına sebep oluyor.