Picus, SC Media tarafından Analiz ve Test Kategorisinde 2019’un en yenilikçi şirketi seçildi
Siber Saldırı Simülasyonu teknolojilerinin öncüsü olan ve sürekli güvenlik doğrulaması yaklaşımıyla BT güvenliğine yeni bir boyut kazandıran Picus Security, Amerika Birleşik Devletleri merkezli siber güvenlik mecrası SC Media tarafından Analiz ve Test Kategorisi’nde 2019 yılının ‘Yenilikçi Şirketi’ seçildi. Picus bu başarısıyla, SC Media’nın 2019 Yenilikçiler e-kitabına da girdi.
Dünyada ve Türkiye’de Siber Saldırı Simülasyonu teknolojilerinin öncüsü olan ve son yıllardaki çıkışıyla uluslararası çapta dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Picus Security, bu kez Amerika Birleşik Devletleri merkezli siber güvenlik dergisi SC Media tarafından Analiz ve Test Kategorisi’nde 2019 yılının ‘Yenilikçi şirketi’ seçildi. Picus bu başarısıyla, SC Media’nın 2019 Yenilikçiler e-kitabına da girmeye hak kazandı.
SC Lab ekibi, her yıl yaptığı değerlendirme sonucunda, sektörde öne çıkan yenilikçi ürünler ile inovasyonları değerlendiriyor. SC Media’nın ayrıca sunduğu Yenilikçiler isimli e-kitap ise sektörde bir gurur tablosu olarak görülüyor.
SC Media’da Picus hakkında şu değerlendirme yapıldı: “2014 yılında faaliyete geçen Picus, güvenlik ihlali sırasında neler olduğunu daha kesin bir şekilde anlamak için sektörde siber saldırı simülasyonunu benimseyen ilk şirketlerden biri oldu. Şirketin simülasyonları risksiz, mevcut altyapıya zarar vermeden yapılandırarak güvenlik ekiplerine tehditlere öncelik veren ve verimliliği artıran eylemlere geçebilmeleri için gerekli bilgi ve iyileştirme önerilerinde bulunur”
Picus kurucu ortağı ve CTO’su Volkan Ertürk, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Picus olarak, sektörümüzde 2019 yılının en yenilikçi şirketi olarak seçilmekten gurur duyuyoruz. Bu başarı, küresel piyasada bağımsız ve güvenilir bir marka olma yolundaki motivasyon ve heyecanımızı artırıyor” dedi.
Daha fazla görünürlük ve verimlilik sağıyor
Picus, kurumlara siber tehditlere yönelik daha fazla görünürlük sağlayarak, güvenlik risklerini minimize etmelerini ve güvenlik altyapılarını güçlendirmeleri için yardımcı oluyor. Sürekli saldırı simülasyonları ile siber tehditlere daha iyi adapte olamaları konusunda öncülük ediyor. Güvenlik önlemlerini daha verimli hale getirerek güvenlik personeline daha verimli olmalarını sağlayarak yeni yaklaşımlar sunması, Picus’un en güçlü yanlarından biri olarak öne çıkıyor.
Güvenlik açığını en kısa zamanda ortaya çıkarıyor
Picus platformu, siber saldırıları simüle ederek, kurumların bu saldırılara karşı risk durumunu ortaya koyuyor ve tespit edilen risklerin giderilmesi için iyileştirme önerileri sunuyor. Picus’un başarısının ardındaki en önemli etken olarak dikkat çeken bu ikili yaklaşım, tamamen saldırgan bakış açısı ile işletmelerin güvenlik risklerini minimize ederek ve savunmalarını güçlendirmek gibi önemli konulara odaklamasını sağlıyor.
Güvenlik ekiplerini güçlendiriyor
Picus, maliyetlerden tasarruf etmenin yanı sıra siber güvenlik uzmanları üzerindeki yükü de azaltıyor. Picus, ortak hedeflerin takip edilmesi konusundaki karmaşıklığı en aza indirerek ve iş yükünü daha verimli kullanılmasını sağlıyor..
Uluslararası başarılar artıyor
Picus, daha önce PwC tarafından en yenilikçi 10 siber güvenlik firması arasında gösterilirken, Endeavor tarafından yüzlerce firma içinden küresel etki yapabilecek girişimcilerden biri olarak nitelendirildi. Cyber Defence Magazine tarafından 2019 yılının en inovatif startup’ı seçilen şirket, lider araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner’ın yaptığı değerlendirme sonucunda geçen yıl risk ve güvenlik yönetimi alanında inovasyon sağlayan dünya çapındaki beş şirket arasına girmeyi başardı ve ‘Cool Vendor’ olarak adlandırıldı.