QlikView kullanıcıları İstanbul’da biraraya geldi
Yeni iş zekâsı yazılımını tanıtan şirket,eğilimleri iş ortakları ve kullanıcılarıyla paylaştı. _x000D_
Yeni sürüm iş zekâsı yazılımını tanıtan şirket, iş zekâsındaki eğilimlerini iş ortakları ve kullanıcılarıyla paylaştı.
QlikView Türkiye Kullanıcı Konferansı üçüncü kez iş ortaklarıyla buluştu. Türkiye’deki QlikView kullanıcıları ve QlikView’u kullanmak isteyen şirketleri iş ortakları ile buluşturmayı hedefleyen etkinlik, yurtdışından gelen konuşmacıları da ağırladı.
Şirketin iş zekâsı yazılımı QlikView 11 toplantıda tanıtıldı. Yeni üründe dikkat çeken en önemli yenilikse “Sosyal İş Keşfi ve Analizi” oldu. Yeni özellik alınan kararların birçok kişi tarafından aynı anda tartışılarak çözümlenmesine zemin hazırlıyor. Etkileşimli uygulama sayesinde bir kişinin yaptığı değişiklik doğrudan diğer kullanıcılara yansıyor ve veri üzerinde çalışma gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca yeni sürümde şirket verilerine mobil cihazlardan erişim de sağlanabiliyor. Sosyal medyadaki gelişmeler de doğrudan sunulan sistemde analiz edilebiliyor.
İş zekâsında bu yıl en çok öne çıkan fikir aslında çalışma hayatıyla günlük hayatın birbirine yakınlaşması oldu. Artık yöneticiler kişisel ve kurumsal kararlarını herhangi bir zamanda ya da mekanda dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar, mobil uygulamalar ve tabletler gibi ortamlarda karar verilebiliyor. Anlık olarak gelişmeler takip edilerek iş zekâsı çözümlerinde -kişisel olarak kullandığımız sosyal medyadaki gibi- etkileşimli çözümler sunuluyor. Ayrıca sosyal medyanın iş yapılan platformlardan biri olması da bir yakınsamayı daha ortaya çıkarıyor. Sosyal medyanın analizi ve verimli kullanımı için iş zekâsı yazılımları kullanılıyor.
Öne çıkan sektörler arasında sigortacılık, bankacılık, telekom ve
kamu geliyor
Etkinlikten önce QlikView’ın Türkiye’deki tek dağıtıcısı BI Technology’nin Kurucu Ortağı ve Teknoloji Direktörü Ruhver Barengi’den bilgiler aldık. İş zekasının öneminin şirketler tarafından algılanmaya başladığını belirten Barengi, üç yıl içinde yaklaşık 85 şirketin QlikView çözümlerini kullanmaya başladığını aktardı. Özellikle sigortacılık, bankacılık, telekom ve kamu alanlarında iş zekâsı çözümlerinin talep gördüğünü vurgulayan Barengi, QlikView’un diğer iş zekâsı çözümlerine göre farkının günümüz sorunlarını iyi adreslemesi olarak gösterdi.
Modern şirketlerin en önemli sorununun ‘zaman’ olduğunu söyleyen Barengi, “Artık büyük balık küçük balığı yemiyor. Günümüzde hızlı balık yavaş balığın önüne geçiyor. Özellikle büyük verileri yönetme ihtiyacı duyan şirketlerin iş zekâsında farkı önemli boyutta hissediliyor” dedi.
Her ölçekten şirketin iş zekâsı çözümlerini kullanabileceğini ifade eden Barengi, “5 ila 2 bin 500 kişinin çalıştığı şirketlere çözümlerini sunabiliyoruz. Her ölçekteki şirketin iş zekâsı çözümlerine ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz ancak büyük ölçekli ya da daha fazla veri barındıran şirketlerde fark daha fazla ortaya çıkıyor” dedi.
Barengi’nin ifadesine göre, QlikView’un dünya çapında yüzde 40’a yakın büyüme yakalayarak yaklaşık 25 bin kullanıcıya ulaştı. Şirket, iş zekâsı alanında en hızlı büyüyenler arasında bulunuyor.