Radore ve KubeSphere ortaklığı ile yerli bulut hizmetleri seviye atlıyor
Türkiye’nin Veri Merkezi Radore ve açık kaynak kodlu bulut konteyner yönetim platformu KubeSphere yeni bir iş ortaklığına imza attı. Türkiye’de sunulan bulut bilişim çözümlerine yeni bir soluk ve çeşitlilik getirecek olan bu iş birliği, yerli olarak sunacağı bulut üzerinde konteyner orkestrasyonu ve yönetimi imkanları ile yabancı servis sağlayıcı teknolojilerine olan bağımlılığı da azaltacak.
Radore Veri Merkezi, konteyner bazlı bulut altyapılarına yönelik açık kaynak kodlu yönetim platformu KubeSphere ile teknolojik iş birliğine imza attı. Bu kapsamda KubeSphere’in tüm konteyner servis orkestrasyonları Radore Veri Merkezindeki yerel sunucular üzerinden yerel veri ile sağlanacak. Böylece KVKK, BDDK ve diğer tüm yerli bilişim regülasyonlara uygun şekilde servis bazlı hizmet sunulması amaçlanıyor.
Radore ve KubeSphere iş ortaklığı sayesinde kullanıcıların alacağı yerli konteyner hizmetleri ile servis bazında (as a service) hizmetleri, gerçek anlamıyla Türk lirası üzerinden ücretlendirmek ve kullandığın kadar öde modeliyle sunmak da mümkün olacak. Aynı zamanda iş birliği kapsamında Radore, KubeSphere’in Türkiye ve çevre ülkelerdeki temsili, entegrasyonu, eğitim ve teknik destek faaliyetlerinden de sorumlu olacak.
Bulut alanında, konteyner, docker, mikro servisler ve bunları yöneten Kubernetes ortamları “geleceğin altyapı teknolojisi” olarak kendini artık ispat etmiş durumda. Yazılım dünyasında içinde bu kavram ve teknolojileri içermeyen projelerin başarılı şekilde yönetilme şansı ciddi bir hızla azalıyor.
Araştırma şirketleri geleceğin gerçek bulut merkezli bu teknolojiler ile oluştuğunu birçok raporunda belirtiyor. Gartner’a göre 2023 yılına gelindiğinde, küresel işletmelerin %70’i iki ya da daha fazla sayıda konteyner teknolojisi uygulanmış uygulama kullanacak. Fakat tüm bu çözümlerin açık kaynak kodlu (open source) şekilde geliştirilmesi sektör için eşsiz fırsatlar sunuyor.
Radore Temmuz ayı başında tanıtacağı yeni servisler ile bulut hizmetlerinde yerel anlamda geleceğin altyapı teknolojilerini sunmaya başlayacak.
KubeSphere hakkında daha fazla bilgi almak için: kubesphere.io
Konteyner ve Kubernetes ekosistemi hakkında daha fazla detay için; cncf.io
——————————————————————-
Konteyner mimarisi nedir? Konteyner mimarisi, donanımınız üzerine uygulamalarınızın gereksinimlerine göre farklı işletim sistemlerine sahip sanal makineler oluşturan geleneksel sanallaştırmaya farklı bir bakış açısı getirir. Yönetilmesi çok daha kolay şekilde, sanal makineler bir ana işletim sisteminin altında oluşturulur. Birbirinden bağımsız olan bu sanal makineler, ana işletim sistemi altında konteyner haline getirilmiş sistem uygulamalarını çalıştırabilirler. Çok daha az kaynak tüketmekle birlikte uyumluluk ve güncelleme sorunları da ortadan kalkar.
Kubernetes nedir? Kubernetes, konteyner haline getirilmiş uygulamalarınızın otomatik dağıtımını ve yönetimini gerçekleştirir.
Kubesphere nedir? KubeSphere, tamamen açık kaynak kodu kullanarak sunduğu arayüz ve otomasyon ile konteyner uygulamaları ile Kubernetes altyapılarınızı kolaylıkla yönetmenize imkân veren, DevOps süreçleri için özel olarak tasarlanmış bir Kubertenes platformudur. Linux ve Kubernetes temelli altyapılarınızda sanal makine oluşturma\kapatma, kaynak yükseltme\azaltma, uygulama dağıtımı ve entegrasyonu gibi süreçleri grafik arayüzü ve uygulama mağazası ile kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. kubesphere.io
Kaynaklar:
https://www.stackrox.com/kubernetes-adoption-and-security-trends-and-market-share-for-containers/ https://siliconangle.com/2020/02/24/kubernetes-is-popular-complex-a-security-risk-and-destined-for-invisibility-thecube/