Sağlık Takip ile kronik hastalıklar 7/24 kontrol altında
Tek tuşla her an her yerden doktor ile hasta arasında sürekli iletişim sunan Turkcell Sağlık Takip çözümü ile ilk etapta İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki 500 diyabet hastası 7/24 doktor kontrolü altında olacak.
Turkcell’in Türkiye’deki milyonlarca kronik hastaya dokunacak, kronik hastalıklarla mücadelede maliyetleri düşürecek mobil sağlık inovasyonu ile Türkiye’de uzaktan sağlık takip yönetiminde yeni bir dönem başlıyor. İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla duyurulan işbirliği çerçevesinde, Turkcell Sağlık Takip çözümü sayesinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde diyabet hastalığıyla mücadele eden 500 kronik hastanın önemli tıbbi ölçüm verileri her an her yerden 7/24 uzaktan takip edilecek, kayıt altına alınacak. Sistem, sağlık verilerinde bir bozulma gözlemlediğinde hekimlere SMS ile uyarı gönderecek.
Tek bir tuşla kronik hastanın verileri doktorun önünde
Turkcell Sağlık Takip Çözümü, hem insan sağlığını hem de sebep olduğu yüksek maliyet ile ülkemizin sağlık ekonomisini tehdit eden beş farklı kronik hastalığı (diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH), en son teknoloji ve maksimum kullanım kolaylığı ile takip edebilmeyi sağlıyor. Tamamen Turkcell Teknoloji mühendisleri tarafından yerli kaynaklarla geliştirilen Turkcell Sağlık Takip kronik her yaştan hastanın zamandan ve mekandan bağımsız olarak yaptıkları ölçümleri tek bir tuşa basarak doktorlarına iletmesine imkan tanıyan, tek bir cihaz üzerinde iki ayrı hastanın takip edilebildiği dünyadaki ilk uçtan uca uzaktan sağlık yönetim çözümlerinden biri. Turkcell Sağlık Takip ile hastanın bakım ve yaşam kalitesinin artırılması, doktor ile hasta arasında bakım ve takip sürekliliğinin sağlanması, daha fazla hastaya daha kaliteli hizmet sunulması, komplikasyonların engellenmesi, verimliliğin artırılması ve sağlık sektöründe maliyetlerin azaltılması hedefleniyor.
Kronik hastaların yaptığı ölçümleri içindeki SİM kart sayesinde GSM şebekesi üzerinden tek tuşla doktora iletilmesini sağlayan Turkcell SağlıkMetre cihazı ve hekimlerin hastalarından gelen ölçüm değerlerini takip etmesini sağlayan internet tabanlı SağlıkTakip Sistemi’nden oluşan Turkcell Sağlık Takip ilk etapta İstanbul Üniversitesi tarafından 500 diyabet hastası için kullanılacak.
Ciliv: “M2M’in sağlıkta kullanılması hastaların hayatını kolaylaştırıyor”
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, makinelerarası iletişimin sağlık sektöründe kullanılmasıyla teknolojinin hastaların hayatını kolaylaştırdığına, yeri geldiğinde hayat kurtardığına, devlete, özel sektöre ve hastalara tasaruruf sağlama olanağı sunduğuna dikkat çekti.
Diyabetin Türkiye’ye maliyeti yılda 13 milyar TL
• Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Kronik Hastalıklar Raporu’na göre Türkiye’de yaklaşık 14 milyon yüksek tansiyon, 7.2 milyon diyabet, 17 milyon obezite, 3 milyon KOAH ve 2 milyon koroner kalp hastası var. Bu hastalıkların ikisi ya da üçü bir arada bulunabiliyor.
• Diyabet hastalarının yüzde 40’ında obezite ya da hipertansiyon, yüzde 40’ında hem obezite hem de hipertansiyon var.
• Türkiye nüfusunun yüzde 30’u en az bir kronik hastalıkla yaşıyor.
• Kronik hasta sayısının 20 yıl içerisinde iki katına çıkacağı öngörülüyor.
• 2010 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kronik hastalıkların tedavisi için yaptığı harcama 33 milyar TL
• Diyabetin 2010 maliyeti dünyada 500 milyar dolar, Türkiye’de 13 milyar TL
• Diyabet hastalığı, dünyada yılda yaklaşık 4 milyon insanın yaşamını yitirmesine neden oluyor.