‘Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı’ ile yeni bir dönüşüm ivmesi yakalanabilir
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde, ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı Semineri’, 12 Ağustos tarihinde düzenlendi. ‘Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı’ 13 Eylül’e kadar açık olacak.
Çevrim içi olarak düzenlenen seminerde OSBÜK Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç, ‘Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı’nın değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu vurgulayarak Türk sanayisine OSB’lerin katkısının artarak devam ettiğini belirtti. Ardıç, “Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin 81 ilinde 326’sı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, 27’si Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olmak üzere 353 OSB ile Türkiye’nin ihracat ve istihdamını omuzluyoruz. Organize sanayi bölgelerimizle hedefimiz, ülkemizin sanayi üretiminin sürekli olarak geliştirmektir” dedi. OSBÜK’ün görevinin organize sanayi bölgelerinin üst kuruluşu olarak OSB’lere yol göstermek olduğunun altını çizen Ardıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Özellikle son 1,5 yıldır yaşadığımız pandemi süreci sağlık ve kimya endüstrisinde ilerlemenin ne kadar önemli olduğunu hepimize bir kez daha gösterdi. Bu alanda güçlü olan firmalar, örneğin önce tanı kitleriyle ardından aşı ile tüm insanlığın ümidi haline geldiler. ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi ve Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı’ yeni bir dönüşüm ivmesi yakalamak için önemli bir fırsat.”
Çağrıya sektörümüzün yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır seminerde katılımcılarla ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi’ ve program kapsamında yapılan çalışmaları paylaştı. Türkiye’nin büyümede diğer ülkelerden farkı olduğunu dile getiren Kacır, “‘Milli Teknoloji Hamlesi’; Türkiye’nin stratejik alanlarda tam bağımsızlığını sağlamak ve aynı zamanda katma değerli ürünleri, dünya pazarlarına rekabetçi şekilde geliştirerek, üreterek, refahımızı artırmak yolunda yürüttüğümüz projelerin çerçevesidir” dedi. Kacır, tam bağımsızlıkta sağlık sektörünün de önemli olduğuna dikkat çekerek “‘Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı’ 13 Eylül’e kadar açık olacak. 10 Milyar TL ve üzeri tutardaki projeleri bekliyor olacağız. Ümidimiz 421 ürün ve 80 yenilikçi teknoloji alanını hedeflediğimiz bu çağrıya, sektörümüzün yoğun ilgi göstermesi” şeklinde konuştu. TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu pandeminin yerli üretimin önemini ortaya çıkardığını kaydederek “Salgın sonrası süreçte ülkelerin yerli üretime çok ciddi bir önem verdiğini görüyoruz. Özellikle kritik öneme sahip olan ürünler için ülkelerin kendi kaynaklarıyla üretim süreçlerine girmesinin çok önemli olacağına inanıyoruz” dedi. Yerli üretim konusunda Türkiye’nin attığı adımlara değinen Zeytinoğlu, ‘Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı’ kapsamında verilecek desteklerin üretim kapasitesini yükselteceğinin ve ülkeye katma değer sağlanacağının altını çizdi. Açılış konuşmalarının ardından sağlık ve kimya alanında 421 ürün ve 80 teknolojiyi destekleyen çağrının anlatıldığı seminerde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Program Yönetimi Dairesi Başkanı Hakan Erten, Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı Tanıtım Sunumu gerçekleştirdi.