‘Sanal Ticaret Akademisi’ bütün vatandaşların hizmetine açılıyor
‘Sanal Ticaret Akademisi’nin tanıtımına katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ‘Sanal Ticaret Akademisi’nin Türkiye’nin ticaret hayatının katma değerini artıracağına inandıklarının altını çizerek, bu akademinin Bakanlığın dijital teknolojilere verdiği önemin bir çıktısı olduğunu vurguladı.
Bakan Pekcan, yaptığı konuşmada, Türkiye’ye yeni girişimciler ve yeni ihracatçılar kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bakanlığın dijital uygulamalarını her geçen gün daha da geliştirdiklerini ifade eden Pekcan, “Ticaret Bakanlığı olarak Türkiye’nin ticaret altyapısının geliştirilmesi, ticaret ve ihracat kültürünün tabana yayılması amacıyla çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. ‘Sanal Ticaret Akademimizi’ bütün vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz” açıklamasını yaptı. Söz konusu eğitimin; ticaret erbabı ve ihracatçıların farklı konulardaki bilgilerini geliştirmelerine, ihracatlarını, performanslarını artırmalarına ve sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacağına dikkat çeken Pekcan, şöyle konuştu: “Bu eğitim sistemi 7/24 çalışma masanızda ya da mobil telefonunuzda her zaman hazır olacak. Bütün vatandaşlarımızın hizmetine açık ücretsiz bir eğitim vereceğiz. Akademide yer alacak derslerin içeriğini, kalitesini ve buraya erişimdeki kolaylığı göz önüne aldığınızda ‘Sanal Ticaret Akademimiz’ gerek Türkiye’de gerek dünyada en önemli çevrimiçi eğitim portallarından birisi olma özelliğine sahip.”
Çevrimiçi eğitimlerin yanı sıra sanal sınıf uygulaması ve sanal seminerler de yapılacak
Pekcan, akademinin hem personel eğitimlerinin sağlanmasına yardımcı olacağına hem de bir fikri ya da ürünü olan vatandaşların şirketleşmesine ve ihracatçı hale gelmesine katkı sağlayacağını aktararak, “Eğitimler, öğrenciler ya da kendilerine ticaret hayatında yeni bir kariyer çizmek isteyen bütün vatandaşlar için iş bulma kolaylığı sağlayacak ya da kendi işlerini kurma yönünde onları cesaretlendirecek. Akademimizin konuları arasında; girişimcilik, iç ticaret, dış ticaret başlıkları bulunmakta. Bu eğitimlerden yararlananlara 3 ayrı sertifika vereceğiz” şeklinde konuştu.
Daha fazla girişimci şirketleşecek, daha fazla şirket ihracatçı hale gelecek
Tanıtımdaki sunumlara göre; ‘Sanal Ticaret Akademisi’ ile ‘Nasıl İhracatçı Olunur?’, ‘İhracatta Devlet Destekleri’, ‘e-Ticaret’ gibi pek çok başlıkta hazırlanan eğitimler vatandaşların bir tık uzağında olacak. Her yerden erişilebilen, mobil cihazlarla da uyumlu ve tamamen ücretsiz ‘Sanal Ticaret Akademisi’ sayesinde, daha fazla girişimci şirketleşecek, daha fazla şirket ihracatçı hale gelecek. Bakanlık, Sanal Ticaret Akademisi ile kısa vadede profesyonel çalışma hayatına başlayan beyaz yakalılara, öğrencilere, bir fikri ya da özel ürünü olan ancak mevzuat ve süreçler konusunda bilgi eksiği bulunan girişimci, ev hanımı ve zanaatkarlara şirketleşme ve ihracat yolunda rehberlik yapmayı amaçlıyor. ‘Sanal Ticaret Akademisi’ kapsamında şu an için dış ticaret, girişimcilik ve iç ticaret olmak üzere 3 sertifika programı bulunuyor. Her bir programın zorunlu ve yeterli sayıda seçmeli derslerini tamamlayanlar sınava tabi tutulacak ve başarılı olanlara sertifika verilecek. Geliştirilen sanal sınıflar uygulamasıyla yeni eğitimler ve güncel konularla ilgili web seminerleri düzenlenebilecek. Katılımcılar, yerlerinden kalkmadan katıldıkları bir sınıf şeklinde Ticaret Bakanlığı uzmanları, ticaret müşavirleri ve diğer kişilerden bilgi alabilecekler, soru sorabilecekler ve eğitim dokümanlarını edinebilecekler.