Sanal ürün satışı için yeni bir platform
MCD Telekom, grup şirketleri sinerjisiyle, sanal ürünler için yeni iş modeli sunuyor.MCD Telecom, grup şirketleri sinerjisiyle geliştirdiği sanal ürünlere yönelik yeni iş modeliyle şirketlere zincir marketlere ulaşım için yeni bir kanal sunuyor.
GSM operatörlerinin kendi başlarına yapamadıkları ürün ve hizmetleri tedarik etmek amacıyla 2001 yılında kurulan ve kontör kartların temini ile faaliyetine başlayan MCD Telekom, bugün bu faaliyetinin yanı sıra mobil pazarlama konusunda altyapı sağlayıcı olarak hizmet veriyor. Daha sonra gruba katılan Chase Call isimli çağrı merkezi şirketi ve MCD Sigorta ile faaliyet alanını genişleten şirket, grup sinerjisiyle yenilikçi bir iş modelini de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirket, getireceği yeni iş modeli ile de zincir marketlere kendilerini farklılaştırabilecekleri bir alan ve sanal ürünlerini yeni satış noktalarında sunmak isteyecek şirketlere de alternatif bir kanal sunmayı planlıyor.
MCD Telecom Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özyiğit, 2004 yılında 1,5 milyon avroluk bir yatırım yaparak zincir marketlerde POS ağı kurduklarını ve sanal ürün satışı için de bu ağı GSM operatörlerinin müşterilerine sunduklarını dile getirdi. Kontörlü telefon kullanan abonelerin devamlı alışveriş ettiği zincir marketlere kendi yatırımını üstlenerek kurdukları bu POS ağı üzerinden şu anda sadece kontör değil birçok uygulamayı da sunduklarını ifade eden Özyiğit, “Hediye kartı uygulamalarımız var. Ramazan paketlerini karta geçirdik. Şirketler bu kartı çalışanlarına dağıtıyor çalışanlar kartla istediklerini alabiliyorlar” diye konuştu.
Sigorta ürünleri de raflara çıkacak
Türkiye için yeni olan yaratacakları yeni iş modelinin ise standart sigorta ürünlerini de zincir market raflarına taşımak olduğunu belirten Özyiğit, “Sadece sigorta şirketleri değil, ürünün kuvvetli olduğuna inanan herkes gelip bizim platformumuzdan faydalanabilir. Nitekim zincir marketlerde kendilerini farklılaştıracak özelleştirilmiş ürünler arıyorlar” diye konuştu. Zincir marketlerde sigorta satışını bu yılın üçüncü çeyreğinde başlatmayı planladıklarını dile getiren Özyiğit, işleyişi de şöyle özetledi: “Standart sigorta ürünleri özel bir alanda kart olarak satışa sunulacak. Müşteri kasaya gittiğinde kartın altındaki manyetik bant POS makinesinden geçirilecek. Müşterinin telefon numarası da POS’a tuşlanacak. O telefon numarası da bizim çağrı merkezimizdeki müşteri temsilcisinin önüne düşecek ve müşteri temsilcisi de sigorta poliçesinde gerekli olan bilgileri telefonla alıp sigorta poliçesini eve kağıt olarak gönderecek” dedi. POS’un üzerinde yapılabileceklerin sadace bununla sınırlı olmadığını da vurgulayan Özyiğit, hem aylık hem yıllık abonelik şeklinde çalışan her türlü ürün ve tüm abonelik paketlerinin de bu platform üzerinden satılabileceğini belirtti. Anlaşmalar doğrultusunda o şirketin aboneliğini çağrı merkezi kanalıyla açabileceklerini dile getiren Özyiğit, “Bütün operasyon çağrı merkezi şemsiyesi altında oluşturuluyor. Bu şekilde bütün sanal ürünleri sunabiliriz. Bunlar arasında kontör, sigorta, abonelik ve mobil pazarlama ürünleri bulunuyor” dedi. Bu yapıda Garanti Bankası POS’ları ile ortak paylaşıma gittiklerini de belirten Özyiğit, “300 bin üye işyerinde 400 bin POS ile bu uygulamaları sunabileceğiz. Bu zincir marketlerin isteyip de bulamadığı bir fırsat, teknik altyapı yatırımı yapmalarına gerek yok. Farklılaşmak isteyen perakende noktalarına yeni model. Zinzir marketlerin bir kısmı ile de görüşmelerimiz sürüyor. Müşterileri için kazan kazan modeline dayalı kampanyalar yapmak isteyen tüm marka ve şirketlere açık bir platform. FMCD’de de kampanya aktivitelerinin anında takibi için de önemli bir platform” dedi. Bu projelerle Türk Cumhuriyetleri, Irak, İran Suriye, Lübnan gibi bölgelerde de büyümek istediklerini belirten Özyiğit, bu ülkeleri de kapsayabilecekleri stratejik iş ortaklıkları kurmak istediklerini de dile getirdi.
2004 yılında açtıkları Chase Call adlı çağrı merkezleri ile Vodafone’un kontör satışıyla faaliyete başladıklarını belirten Özyiğit, 500 koltuklu çağrı merkezinde geçen sürede bankacılık ve telekomda uzmanlık geliştirerek telesatış ve telepazarlama konusunda yetkinleştiklerini vurguladı. Üç milyon dolarlık bir çağrı merkezi yatırımları olduğunu belirten Özyiğit, teşvikli dördüncü bölge illerinden birinde bin kişilik bir çağrı merkezi açmayı planladıklarını da dile getirdi. Özyiğit, 6 aylık süreç içinde çağrı merkezlerini taşımayı planladıklarını kaydetti.