SAP danışmanlığında sektörel çözümler
Emea, planlama başlığı altında tarım, gıda, otomotiv ve ilaç sektörlerine özel çözümleriyle referanslarını artırıyor.
Bilişim sektöründe tecrübeli 6 kişinin ortaklığıyla 2010 yılında kurulmuş olan Emea, SAP ürünleri konusunda danışmanlık hizmeti veren genç bir şirket. Tüm sektörlere hizmet verebilmenin yanı sıra tedarik zinciri ve kaynak planlama alanlarına odaklanan çözümler sunan Emea; tarım, gıda, ilaç ve otomotiv sektörlerinden birçok müşteriye sahip.
SAP’nin farklı modülleri konusunda uzmanlaşmış ortakların oluşturduğu Emea Genel Müdürü Tolga Büyüksaraç, bu yapıyla, şirketin her türlü ihtiyaca yönelik çözüm geliştirmek konusunda esnek davranabildiğini vurguladı. Tarım sektörüne özel olarak ortaya koydukları, çiftçi ile şirket arasında lojistikten muhasebeye kadar tüm süreçleri planlamaya ve yönetmeye imkân veren ‘müstahsil’ çözümünün önemine değinen Büyüksaraç, “SAP’de buna özel bir çözüm yok ama biz uygun yazılımları bir paket haline getirerek müşteriye sunuyoruz” dedi.
“Danışmanlıkta çok değil, nitelikli proje esas”
Türkiye’de 90’lı yılların ortalarında kendini gösteren ve 2000’li yıllarda patlama yapan SAP’nin bugün bu alandaki danışmanlık sektörünü de hareketlendirdiğini söyleyen Büyüksaraç, “Danışmanlık şirketlerinin sayısının artması, birkaç yıl öncesine kadar herkesin daha fazla proje gerçekleştirilmesini önemli hale getirmişti. Çünkü referans listesinin kabarık olmasının daha çekici olduğu düşünülüyordu. Ancak bunun projelerin kalitesini düşüyor olması, bizi tecrübemizi artırarak ve ekibi koruyarak daha kaliteli projeler üretmeye itti” dedi.
SAP dışında odaklandıkları bir diğer noktanın 2012 yılında piyasaya sürmeyi planladıkları bulut bilişim altyapısına dayanan ‘üretim planlama ve çizelgeleme’ yazılımı olduğunu belirten Büyüksaraç, arayüzlerine kadar yazılımın her yerini kendilerinin geliştirdiğinin altını çizdi.
Emea önümüzdeki aylarda SAP ile ortak bir etkinlikle tanıtmayı planladığı finansal tarafa yönelik bir ürünün de son aşamasına geldi. Finans sektöründeki IFRS’e (Uluslararası Finansal Raporlama Standardı) yönelik olarak geliştirilen yazılım, SAP’de yapılması gerekenleri düzenleyen ve otomatik hale getiren bir altyapı oluşturacak.
Emea’nın Londra ofisi tarafından orada yürütülen iki projesi bulunduğunu belirten Büyüksaraç, hedeflerinin 2010 yılı sonunda ulaştıkları 20 danışmanlık kadroyu bu yıl 40 kişiye çıkarmak olduğunu söyledi. Danışman kadrosundaki artışın projelerle doğru orantılı olacağı bilgisini veren Büyüksaraç Emea’nın bu hedefe rağmen proje sayısına değil, kaliteli projeler üretmeye odaklandığının altını çizdi.