‘SAP Genç Profesyoneller Programı’nda ilk kez ‘Büyük Veri’ eğitimi verildi
‘SAP Genç Profesyoneller Programı Mezuniyet Töreni’, ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi / CoZone’da, 30 Ocak tarihinde düzenlendi. Programda; 26 genç, ‘Büyük Veri’ teknolojilerine odaklanan üç aylık eğitimin sonunda SAP’nin iki küresel sertifikasını almaya hak kazandı.
SAP Türkiye’nin, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında belirleyici bir rol üstlenen bilişim sektörüne nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiği eğitim programlarından olan ‘SAP Genç Profesyoneller Programı’nda; genç profesyoneller, SAP ekosistemiyle bir araya geldi. Programa; SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan’ın yanı sıra ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar, SAP Türkiye Kamu Sektörü Satış Müdürü Emre Güngör, Growth Circuit Genel Müdürü İlknur İlkyaz Gül, SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü Proje Yöneticisi Alp Geçkalan da katıldı. SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan yaptığı konuşmada gençlere seslenerek “Bu programı yapan bizler değil sizlersiniz. Dijital dönüşümün tohumlarını attığınız ‘SAP Genç Profesyoneller Programı’ndan mezun oluyorsunuz. Öğrendiklerinizle dünyayı değiştireceksiniz” dedi. Candan, “Bizi biz yapan iş ortaklarımız; Çözümevi, Detaysoft, mbis, MDS ap, Solvia, CoZone ile bu programı gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Bugüne kadar ‘SAP Genç Profesyoneller Programı’ kapsamında dünyada ilk defa ‘Büyük Veri’ teknolojileri üzerine bir eğitim düzenlendi. Bu program için hazırlanan müfredat tüm dünyada SAP Eğitim ve Gelişim Ensititüsü’nün vereceği eğitimlerde kullanılacak” açıklamasını yaptı.
Teknik iş gücü açığı sorununun çözümüne katkı sağlamayı amaçlıyoruz
Güngör yaptığı konuşmada, “SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü tarafından yürütülen SAP Genç Profesyoneller Programı, üniversite mezunu gençlere gelişim planına dayalı 2 – 3 aylık ücretsiz ve kapsamlı bir eğitim sunuyor. Araştırmalara göre önümüzdeki 10 yıl içerisinde otomasyon, yapay zekâ ve dijital teknolojilerin yaratacağı ekonomik fayda ve sosyal değişimin 3,1 milyon iş artışı sağlayacağı öngörülüyor. SAP, gençlerin 21. yüzyılın gerektirdiği dijital becerilerle donatılmasına yardımcı olmak amacıyla pek çok girişime imza atmakta. Program kapsamında bugüne dek dünya genelinde 24 ülkede 2.650’den fazla genç eğitim aldı ve bu gençlerin yüzde 99’u SAP iş ortaklarında ya da müşterilerinde istihdam edildi. Programın içeriği gençlerin, işe başladıkları ilk günden itibaren çalışma hayatına hazır olmaları, teknik alanlarda uzmanlaşarak şirketlerine yepyeni bakış açıları kazandıran bireylere dönüşmeleri için özel olarak tasarlandı” şeklinde konuştu. Hem Türkiye hem de SAP ekosistemi için güzel bir gün yaşadıklarına dikkat çeken Geçkalan, bu programın ilk çıkış amacının gençler arasındaki işsizlik oranının yüzde 30’lara dayanması olduğunun altını çizdi. Geçkalan, Türkiye’nin bu programın gerçekleştirildiği en başarılı ülkelerden olduğunu vurgulayarak şunları paylaştı: “SAP Türkiye, 18 yılı aşkın tarihinde imza attığı en büyük eğitim yatırımı olan ‘SAP Genç Profesyoneller Programı’ ile bilgi birikimi ve uzmanlığını, deneyimini ve inovasyon pratiğini yeni mezun ve iş arayışında olan gençlere aktarmak için bir eğitim seferberliği başlattı. Programın kapıları, mezuniyet sonrası 3 yıl içerisinde iş bulamayan ya da niteliklerine uygun bir işe giremeyen, üniversitelerin işletme, mühendislik, istatistik, matematik ve bilgi teknolojileri gibi alanlarından mezun tüm gençlere açık. Amacımız; gurur verici ulusal ve uluslararası projelere imza atacak yerel bir iş gücü oluşturulmasına destek vermek ve teknik iş gücü açığı sorununun çözümüne katkı sağlamak. Eğitim programlarının içeriği yerel pazardaki talebe ve SAP müşterilerinin ve iş ortaklarının ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanıyor. Bu program dahilinde gençlerimize kişisel gelişim eğitimleri de verdik.” ‘SAP Genç Profesyoneller Programı’ndan mezun olan gençler, program sürecinde yaşadıkları süreci ve deneyimlerini aktardıktan sonra sertifikalarını aldılar ve SAP ekosistemiyle görüşmelerde bulundular.