Schneider Electric İnovasyon Tır’ı, Türkiye’yi geziyor
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde tüm gün süren etkinlikte katılımcılar yeni nesil teknolojileri deneyimleme ve Schneider Electric uzmanları ile birlikte yeni yol haritaları yaratma fırsatı yakaladılar.
Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer’in verdiği bilgilere göre, İnovasyon Tır’ı projesiyle küresel bilgi birikimini ve yeni nesil teknolojilerini Türkiye’de sanayinin gelişimine açıyor. 5 şehirde, 6 organize sanayi bölgesinde sektör temsilcileri ile buluşacak olan İnovasyon Tır’ı 12 Eylül’de Türkiye’nin güçlü tekstil, gıda, makine ve enerji üretimi üssü Tekirdağ’daydı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen etkinlik kamu ve özel sektörden büyük ilgi gördü.
Schneider Electric İnovasyon Tır’ı Tekirdağ ve çevresinden katılımcılara birbiriyle haberleşen ürünler ve IoT tabanlı yazılımları deneyimlemenin mümkün olduğu özel bir ortam sundu. Ayrıca gerçekleştirilen seminer programı ile Schneider Electric konuşmacıları uluslararası çapta bir deneyimi ve öncü teknolojilere dair gelişmeleri paylaştılar. Schneider Electric uzmanları sektör temsilcilerinin endüstriyel dönüşüm ve dijitalleşme yolculuklarını şekillendirmelerine de destek oldular.
Şimdiye dek sektör profesyonellerine sunulan en kapsamlı buluşma olan etkinliğin ana gündeminde ise dijitalleşen tesisler, dijital servis çözümleri, geleceğin güç dağıtım sistemleri ve akıllı makina çözümleri ile farklı endüstrilere yönelik inovatif çözümler vardı.
Bu kapsamda şirketin Endüstriyel Nesnelerin İnterneti’nin potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmak üzere geliştirdiği dijital hizmetleri katılımcılardan büyük ilgi gördü. Kritik varlıkların korunması ve iş sürekliliğinin sağlanmasına yönelik bu hizmetler para, zaman ve itibar kaybının önlenmesi ve insan yaşamını tehdit eden risklerin minimize edilmesi açısından hayati önem taşıyor. Şirketin açıkladığı verilere göre; fabrikalarda operasyonların beklenmeyen bir şekilde durması, üretim kaybı, iş güvenliği riskleri ve itibarın zedelenmesi gibi sonuçlara yol açabiliyor ve 1 saatte 25 bin dolar zarar yaratıyor. Ayrıca endüstriyel alanlarda çıkan yangınların yüzde 22’si elektrik donanımlarındaki arızalardan kaynaklanıyor ve bu yangınların yüzde 56’sı önleyici bakım çalışmaları ile engellenebiliyor. Bu kayıpların önüne geçmek ve iş mükemmelliği sağlamak üzere geliştirilen Schneider Electric dijital hizmetleri, küresel çapta pek çok endüstri lideri tarafından tercih ediliyor.