Securitex Eurasia’da sektörün sorunları tartışıldı
CYF Fuarcılık organizasyonu ile ATO Congresium’da düzenlenen Securitex Eurasia Fuarı’nın açılışını ATO Başkanı Salih Bezci ve İSAG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak gerçekleştirdi. Fuarda 100’ün üzerinde firma 3500 metrekare alanda son teknolojileri ziyaretçilere tanıtma olanağı buldu. Güvenlik sektöründeki tüm firmalar, kamu birimleriyle OSB’ler, fabrikalar, oteller, hastaneler, üniversiteler ve hizmet alıcıları fuarda aynı çatı altında yer aldı.
İş kazalarında dünyada 3. sıradayız
Bezci, Ankara’daki ticaretin gelişmesine vurgu yaptığı konuşmasında fuarların artması gerekliliğinin altını çizdi. Kavlak da “Ülkemizde iş sağlığı güvenliğinin oturması gerekiyor. Ankara’da ilk kez düzenlenen bu fuar bu anlamda büyük önem taşıyor. Bilim ve teknoloji, insanların sağlıklı, konforlu yaşam sürmeleri için değerli” şeklinde konuştu. CYF Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel güvenliğin günümüzde artık bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek ülkemizin halen iş kazlarında dünyada 3. sırada olduğuna dikkat çekti ve “Ankara, güvenlik sektöründe ülkemizin en büyük pazarlarından biri. Anadolu’nun tam ortasında olmasından dolayı her bölgeden profesyonel ziyaretçiyi kolaylıkla ağırlayacak konumda” dedi. Securitex Eurasia kapsamında düzenlenen seminerlere; OHSAS 18001 Denetçisi Merve Bozdemir, İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Nesimioğlu, İş Hukuku Uzmanı Süleyman ilhan, SGK Uzmanı Hadi Eyce, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ali Özuludağ, Avukat Deniz Vural, Yangın Eğitmeni Veyis Şimşek katıldı. Seminerlerde değinilen sorunlar arasında şunlar bulunuyor: İş sağlığı ve güvenliğinde en zor işlemlerden biri ayrıntılı bir tüzüğün olmaması, devletin sadece sistemi belirleyip kuralları koyması, detayları ve sayısal kriterleri işletmenin kendi risk değerlendirmesine bırakması, inşaat sektöründeki çalışan sirkülasyonunun sigorta ve benzeri birçok soruna yol açması.
AFAD simülasyon kapsülünde deprem canlandırıldı
Fuarda stantlarda sergilenen ürünlerden bazıları şöyle sıralanıyor: Türkiye’de ilk ve tek oksijensiz ortamlarda çalışabilmek için üretilen kompresörlü ve tüplü solunum havası sağlayıcılar, tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kapsayan kablosuz orman yangını gözetleme kamera görüntü sistemleri, Türkiye’nin ilk hava soğutmalı sıcak ortam elbiseleri, özel gaz maskesi ve filtreleri, Türkiye’de ilk defa kullanılan patentli çift tırnak yer tuzakları. Ayrıca AFAD tarafından oluşturulan simülasyon kapsülünde bir kimya fabrikasındaki deprem anı birebir canlandırılarak verilen komutlarla depremden nasıl korunulması gerektiği gösterildi.