Siber savunmada en yeniler ele alınacak
IBM Türk ve Platin Bilişim’den alanında uzman konuşmacıların yer aldığı “IBM Threat Management @Metaverse” etkinliğinde, en yeni siber güvenlik teknolojileri ve siber savunma yöntemleri ile ilgili iş dünyası profesyonelleri bilgilendirilecek. 10 yılı aşkın bir süredir Platin Bilişim iş ortağı olan IBM’in Qradar çözümü; mor takım hizmetlerinden modern SOC’nin geleceğine ve örnek vaka çalışması olacak bir atak ve savunma demosuna uzanan konu başlıkları ile farklı açılardan ele alınacak. Etkinlikte ayrıca IBM’in güvenlik ürünlerinden; uç noktalara gelen tehditlere hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilen yeni nesil IBM Security ReaQta çözümünden de bahsedilecek.
Hızla yaygınlaşan ve adını her geçen gün daha geniş kitlelere duyuran Metaverse; sanal dünya, kendine özel kullanım olanakları ile etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Metaverse, katılımcıların kişisel avatarlarını oluşturarak konserden seminere pek çok etkinliğe yepyeni bir deneyimle interaktif olarak dâhil olmasını sağlıyor. Hem etkileşim hem de kişiselleştirme özellikleri ile metaverse yeni bir dünyanın kapılarını aralarken, markalar ve katılımcılar için ise pek çok yenilik sunuyor.
Kurumların güvenlik sorunlarının irdeleneceği ve çözüm önerilerinin tartışılacağı etkinliğin ana gündeminde yine siber saldırılar olacak. Bu kapsamda Platin Bilişim CEO’su Ayhan Bamyacı siber güvenlik yol haritasının önemine ve takip edilmesi gereken adımlara dikkat çekiyor. IBM ile birlikte siber savunmada etkili tespit ve müdahale yöntemleri, IBM Threat Management @Metaverse etkinliğinde katılımcılara aktarılacak.
Ayhan Bamyacı, artan siber saldırılara karşı yapay zekâ destekli güvenlik çözümleri ile korunmanın önemine dikkat çekerek teknoloji ilerledikçe siber saldırılardaki yöntemlerin de geliştiğini şu sözlerle aktardı:
“Günümüzde artık ses ve yüzü kopyalayarak da çeşitli saldırılara imza atılıyor. Son dönemde kimlik avı ile fidye yazılım saldırıları arttı. Fabrika otomasyonlarına yönelik siber tehditler ve e-ticaret ödemelerini sabote etmeyi amaçlayan ataklar yükselişe geçti. Dünya genelinde hacker guruplarının tespit edilmeden bir kurumun içinde kalma süresi ortalama 11 gün. Saldırganlar, ağa sızdıktan sonra içerde 11 gün boyunca keşif, yatay hareket, kimlik bilgisi dökümü, veri hırsızlığı ve benzer kötü niyetli faaliyetleri serbestçe gerçekleştirebiliyorlar. Bu faaliyetlerden bazılarının yalnızca birkaç dakika veya birkaç saatte tamamlanabildiği düşünüldüğünde, 11 günün oldukça uzun bir zaman olduğunu düşünüyorum. Maalesef kurumlar ortalama 11 gün boyunca siber saldırganların ağlarına sızdığını anlayamıyor. Özellikle finans, sağlık, eğitim gibi verilerin çok daha önemli olduğu sektörlerde faaliyet gösteren kurumların, bu tür siber ataklardan korunmak amacı ile destek alması önemli. Evden çalışma sürecinde kişisel ve kurumsal verilerin korunması hayati önem taşıyor. Hızla dijitalleşen dünyada hacmi artan verinin korunabilmesi ve yönetilebilmesi için klasik veri güvenliği ve yönetimi bakış açısında dönüşüm yapmamız gerekiyor. Blockchain mantığının veri yönetiminde ve güvenliğinde daha fazla konumlandırılması ile daha güvende olabileceğimize inanıyorum.”
IBM Orta Doğu ve Afrika bölgesi Güvenlik Partneri & Ekosistem Lideri Pelin Konakçı ise etkinlikte IBM QRadar çözümü ile zekâyı otomatikleştirmenin, bilinen ve bilinmeyen tehditleri saptamada kurumlara sağladığı avantajlardan ve IBM’in 2022 vizyondan bahsedecek.
Platin Bilişim güvencesiyle sunulan IBM QRadar çözümü, kurumların kendi yapılarına göre özelleştirmek için önemli ölçüde bir çaba harcamaya gerek kalmaksızın, en acil güvenlik kullanım senaryolarını ele almalarına yardımcı olmak üzere; kullanıma hazır analitik, ilişkilendirme kuralları ve gösterge panoları içeriyor. Böylece kurumlar, kolaylıkla eyleme dönüştürülebilir içgörürler elde edebiliyor ve en önemli tehditleri hızla belirleyerek siber saldırılara karşı önlem alabiliyorlar.
Tek bir pencereden, kurum içi ve bulut tabanlı ortamlardan kurumsal verilere ilişkin kapsamlı görünürlük elde etmeye imkân tanıyan çözüm, siber atakları saptamayı sürekli olarak iyileştirmek için kapalı döngü geri bildirimler elde edebiliyor. Yapay zekâ teknolojilerinden faydalanan QRadar, siber saldırıların kontrol altına alma süreçlerini otomatikleştirmek ve tehditleri proaktif bir biçimde tespit etmek için otomatik güvenlik zekâsı ile zamandan tasarruf imkânı sunuyor.
Ayrıca kurum genelinde dağıtılmış binlerce aygıt, uç nokta ve uygulamadan günlük olay ve ağ akışı verilerini birleştirerek tüm bu farklı bilgileri ilişkilendirebiliyor. Olayların analiz edilmesini ve düzeltilmesini hızlandırmak için ilgili vakaları tek uyarıda birleştirebilen QRadar SIEM, iş yerinde ya da bir bulut ortamında barındırılabiliyor.
IBM Threat Management @Metaverse etkinliğinde ile IBM QRadar çözümünün farklı açılardan ele alınacağı etkinlikte, dijital dönüşüm ve inovasyon alanında tanınmış bir keynote speaker olan Mustafa İçil de “Yapay Zekâ İle Gelecek Nasıl Şekillenecek” başlıklı konuşması ile sahne alacak.
Etkinliğe katılmak için: https://www.smartsolutionsturkey.com/platin-event