Sinema sektörünün altyapısına HP lokomotifi
Görsel içerik üretiminde Türkiye'deki yükselişi gören HP, bu alana yönelik çözümler sunuyor.Yaklaşık 22 yıldır işistasyonları konusundaki iddialı konumunu sürdüren HP, sinema ve animasyon alanında ihtiyaç duyulan bilişim altyapısının sağlanması konusunda sunduğu çözümleri Türkiye’de de ortaya koyuyor. Dreamworks gibi dünyaca ünlü birçok şirket tarafından, işin tam anlamıyla mutfağında kullanılan HP işistasyonları, artık Düşyeri Stüdyosu’nun üretiminde de önemli bir yere sahip. Ünlü yerli çizgi film Pepee’nin yaratıcısı olan Düşyeri, kurulduğu günden bu yana kullandığı kişisel bilgisayarları HP’nin işistasyonlarıyla değiştirerek yüksek performans gerektiren işlemlerin süresini kısaltmayı ve kalitesini artırmayı hedefliyor. Pepee’nin sinema filminin yapılması konusunda da HP işistasyonları kullanılacak.
HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Kategori Ürün Müdürü Emre Cankurtaran, HP’nin tüm dünyada bu sektöre çok önem verdiğini ve her alanda olduğu gibi büyümekte olan bu alanda da yer almak istediğini söyledi. Dünyada Dreamworks ile yakın bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Cankurtaran, bu alanda hız ve maliyetin çok önemli unsurlar olduğuna dikkat çekti ve HP’nin yazılım ve donanım eksenli çözümlerinin Düşyeri’ndeki üretkenliği önemli ölçüde artırdığını vurguladı. Cankurtaran, işistasyonları alanında ürünler arasındaki en büyük farkın katma değerli eklentiler olduğunu işaret ederek, “HP küçük farkları üst üste koyarak büyük bir fark yaratıyor” dedi.
Özel çözümler işi kolaylaştırıyor
HP işistasyonlarının sektöre özel bazı farklılıkları beraberinde getirdiğine değinen Cankurtaran, Dreamworks ile beraber geliştirilen DreamColor serisi ekranların ve 3 boyutlu çizim yapabilen farelerin önemine vurgu yaptı. DreamColor ekranların renk doğruluğu gibi konulardaki üstünlüğünün, farenin ise 360 derecelik görünümler elde etme kolaylığının sinema ve animasyon içeriği üretimi açısından büyük bir fayda olduğunu belirten Cankurtaran, “Farklı soğutma seçenekleri ile daha sessiz bir ortam sunarak performansa gereksinim duyulan ağır işlerde kullanıcı verimine de katkı sağlıyoruz” dedi. Performans konusuna değinen Cankurtaran, “Özellikle performansa doğrudan bağlı ‘rendering’ işlemlerinde zamanı kısaltarak ekibe zaman kazandırıyoruz. Bunun yanında yazılım tarafındaki gücümüzle de tam anlamıyla güvenilir bir sistem sunmuş oluyoruz” dedi.
HP’nin Düşyeri’nin Pepee dışındaki projelerinde de lokomotif rol üstlendiğini belirten Cankurtaran, Kıraç’ın yeni albümündeki 3 boyutlu görüntülerde de HP imzası olduğunu vurguladı.
Kıraç’ın Derindekiler albümünün tamamına çekilen yaklaşık 50 dakikalık videonun tüm render işlemleri Düşyeri tarafından HP işistasyonlarında yapıldı. 50 dakikalık 3 boyutlu görüntülerin Blu-ray sürümü için toplam 86 saat harcandı.