Sinemadaki gücünü canlı etkinlikler tarafında da gösterecek
Türkiye’de eğlence ve spor etkinliklerinin biletlenmesi alanında pazarda en önde gelen iki isim Biletix ve Mybilet. Sinema alanında varlık göstermeyen Biletix, özellikle canlı etkinliklerde uzmanlaşmış durumda. 1998’de kurulan Mybilet ise uzun yıllardır sinema ve tiyatro alanlarında sektörün öncüsü konumunda. Şirket, bu alanlardaki uzmanlığını diğer alanlara da taşımak isterken, bu stratejisi doğrultusunda altyapı ve organizasyonunu değiştirdi.
Mybilet Genel Müdürü Hasan Ünal, altyapı ihtiyaçlarının tamamının şirket içinde karşılandığını, bu sayede hem müşterilerinin hem de kendi ihtiyaçlarına esnek bir şekilde çözüm bulabildiklerini söyledi. Ünal, “İş ortaklarıyla kazan-kazan ilişkisi içinde projeler üretmeye odaklanan Mybilet iş ortaklarına, CRM’den ön ödemeli kart sistemlerine ve sadakat kartlarına, kurum kimliği ile çeşitli kanallardan biletleme yapma seçeneğinden hizmetlerin Mybilet üzerinden verilmesine kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. 2,5 milyonun üzerinde üye sayısı olan Mybilet’in satış kanalları üzerinden yılda 30 milyon bilet satışı gerçekleşiyor. Neredeyse bütün önemli AVM’lerde 200 farklı kioskla hizmet veriyoruz. Sitemizde 2011 yılında 60 milyon sayfa gösterimi oldu. Sinema şirketlerinin yüzde 50’si Mybilet altyapısını ve kanallarını kullanarak hizmet veriyor. 2010’da tüm Türkiye’de satılan 31 milyon sinema biletinin yüzde 60’ı Mybilet kanallarından satıldı. En büyük farkımız tüm Mybilet kanallarından mekan planına göre müşterinin tercih ettiği koltuğu seçebilmesi ve Mybilet.com bilet satış kanalı üzerinden satın alınan biletlerin herhangi bir sebeple kullanılamayacak olması durumunda, biletlerin açığa alabilmesini ve açığa alınan tutarları istenilen etkinlik ve tarih için kullanabilmesini sağlayan Açık Para uygulaması“ dedi.
2011 dönüşüm yılıydı, 2012’de sürecek
2011’in Mybilet için dönüşüm yılı olarak geçtiğini kaydeden Ünal, konser, gösteri ve spor alanlarında da etkinliğini artırmak amacıyla yeniden yapılanma sürecine girdiklerini, kurumsal kimliğini yeni strateji doğrultusunda değiştirdiklerini dile getirdi. Ünal, şunları söyledi: “Mobil uygulamalar konusunda da atılımlar yaptık, Mybilet, iPhone, iPad ve Android uygulamaları ile kullanıcılarının yoğun ilgisini çektik. !f Bağımsız Filmler Festivali’nin biletleri bu yıl da Mybilet tarafından satışa sunuldu. G!FT Card uygulamasıyla büyük avantajlar sağlandı. Türkiye’deki eğlence sektörünün en kuvvetli gücü genç nüfusun yoğunluğu. Ortalama satın alım gücünün artması ile sinema, tiyatro ve diğer kültürel aktivitelerin sayısının ve dağıtım kanallarının artması yakın gelecekte de büyüme eğiliminin devam edeceğinin ipucunu veriyor. Bununla beraber teknolojinin çok hızlı geliştiği ve değişime uğradığı bir dönemdeyiz. Akıllı telefonlar, sosyal platformlar sektör açısından fırsatlar sunuyor.”