Siz gezin, Piri anlatsın
Türkiye İş Bankası’nın kredi kartı markası Maximum’un desteği ile bir start-up olan POI Labs tarafından geliştirilen ‘Piri sesli yürüyüş turu uygulamasını telefonlarına indiren kullanıcılar, geçmişle günümüzü birleştiren hikâyeler eşliğinde şehri gezebilecek. Uygulama; İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Yalçın Sezen ve Hakan Aran’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.
Saffet Emre Tonguç ve Ali Canip Olgunlu’nun özgün içerikleri ile hazırlanan, İstanbul’un yanı sıra Anadolu’dan da bazı illerden tarihi ve kültürel eserleri anlatan Piri ile kullanıcılar, şehri gezme imkânı bulabilecekler. Uygulamadan İş Bankası Maximum özellikli kredi kartı sahipleri 3 yıl süresince ücretsiz yararlanabilecek. Ekosistem bakış açısı ile tasarlanan Piri sesli yürüyüş turu uygulamasının deneyim alanının, ilerleyen süreçte farklı partnerlerin eklenmesi ile geliştirilmesi öngörülürken, önümüzdeki dönemde İngilizce versiyonu hayata geçirilerek, uygulamadan yabancı turistlerin de yararlanması amaçlanıyor. Uygulamayı indiren kullanıcılar Karaköy, Tarihi Yarımada, Cihangir-Çukurcuma ve Galata-Beyoğlu’nu kapsayan İstanbul turlarını Saffet Emre Tonguç’un anlatımıyla gerçekleştirebilecek. Edirne, Konya, Kars ve Kapadokya’dan oluşan Anadolu turları da önümüzdeki günlerde önemli tarihçilerinden Ali Canip Olgunlu’nun anlatımıyla Piri kullanıcılarına sunulacak.
Dijitalleşme, ekosistemi ve işbirliklerini de gerekli kılıyor
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, “Müşterilerimize uçtan uca ideal bir müşteri deneyimi yaşatma stratejisini takip ederken, bir taraftan da girişimcilerle işbirliği yaparak bu yaratılan değeri genişletmeyi amaçlıyoruz” dedi. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran da dijitalleşme vizyonlarına değinerek, şu bilgileri verdi:
“Hiç kimse, teknolojik gelişmeleri ne birey olarak ne de kurum olarak tek başına takip edemez, hayata geçiremez. Bu, dijitalleşmede ‘ekosistem’ adını verdiğimiz işbirliklerini zorunlu olmaktan öte, hayati kılıyor. Artık dijitalleşme vizyonunu ortaya koyan kurumlar, mutlaka çalışanlarıyla, müşterileriyle, tedarikçileriyle, paydaşlarıyla birlikte bir ekosistemin parçası olduğunu, etkin işbirlikleriyle çok fazla sayıda uygulamayı çok fazla sayıda ve birbirine paralel şekilde geliştirmek durumunda olduğunu bilmeli. Şu anda 3,5 milyon kullanıcıyı geçen İşCep uygulaması da bir işbirliği sonucu ortaya çıktı ve bu tarz işbirliklerine bundan sonra da İş Bankası’nın marka değerine uygun şekilde devam edeceğiz.”