STK dünyası daha da büyümek ‘zorunda’
Radore, STK’ların dijital dönüşüme duyduğu ihtiyacı ve başarılı olabilmeleri için gereken ekonomik değeri ortaya koyuyor. Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Birleşmiş Milletler’in 2030 yılı için belirlediği ve Türkiye’nin de altında imzası bulunan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni hayata geçirebilmek için 6 trilyon dolarlık kaynak gerek. Bu amaçla hem STK’ların ihtiyaç duyduğu bu kaynağa ulaşmalarına yardımcı olmak hem de eldeki imkanları daha verimli hale getirmek için dijital dönüşüm önem taşıyor. Biz de STK’lara ve bu dönüşümü sağlayacak girişimlere destek veriyoruz” dedi.
Sadi Abalı, aralarında Tohum Otizm Vakfı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) olduğu toplam 44 STK’ya hizmet verdiklerini açıklarken, bu STK’lara yılda toplam 60 bin lira değerinde destek olduklarını belirtti. Radore’nin ayrıca Yuvarla.com gibi 110’dan fazla girişimciye 9 milyon dolar değerinde hizmet desteği verdiğini belirten Abalı, İTÜ Çekirdek, Kworks, StartersHub, İTÜ Ginova, Yıldız Teknopark, Sucool, Bilkent Cyberpark gibi kuluçka merkezleri ile işbirliklerinin devam ettiğini de belirtti.
Mağazalardaki bağış kumbaralarını kartlı ödeme alışkanlıklarına uyarlayan bir sosyal girişim olan Yuvarla, bir mağazada, bakkalda, restoranda veya online olarak yapılan harcamalardaki küsuratları yukarıya yuvarlayarak aradaki kuruşların seçmiş olduğunuz sivil toplum kuruluşuna bağışlanmasını sağlıyor. Bağışlar doğrudan seçilen sivil toplum kuruluşu tarafından tahsil ediliyor ve Yuvarla bu bağışlara dokunmadığı gibi, bir komisyon da almıyor. Yuvarla Kurucusu Emre Danacı, “Yuvarla'nın yeni yapısının hayata geçmesi için hayati öneme sahip banka entegrasyonları yapılandırılırken, bankalarla güvenli bağlantı kurabilme imkânını Radore’nin hizmet altyapısı aracılığıyla sağladık. Radore’nin Yuvarla için sağladığı ücretsiz sunucularla sistem altyapımız kesintisiz olarak 7/24 çalışıyor” dedi.
Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer ise “5 bölüm ve 20 modülden oluşan, 175 video içeriğini içerisinde barındıran, aileler ve eğitimciler için otizmli çocukları geleceğe hazırlamakta önemli bir yeri olan 27 bin 745 üyeli Tohum Otizm Vakfı Eğitim Portalı; 2016 yılından bugüne Radore Veri Merkezi’nin destekleri ile barındırılıyor” dedi. Toplantıda söz alan TEGV İş Geliştirme Müdürü Fulya Kulabaş, “Yaklaşık 1,5 seneden beri Radore ile çalışıyoruz. TEGV bilişim teknolojileri mimarimizde önemli bir yer tutan, standartlarımız ve kaynaklarımız ölçüsünde ilerlememize olanak veren, aynı zamanda yeni projelerimizi hayata geçirme konusunda temel altyapı ve geliştirme ihtiyaçlarımız dahilinde ürettikleri çözüm senaryoları ile Radore’yi bir paydaşımız olarak konumlandırıyoruz” dedi.