STM, 2023’te dünyanın en büyük savunma sanayi ureticilerinden biri olmayı hedefliyor
STM’nin 2023 vizyonunu paylaşmak üzere sektör basın temsilcileriyle buluşan STM Genel Müdürü Murat İkinci; başta askeri gemi, otonom sistemler ve siber güvenlik
alanlarında dünya pazarlarında daha fazla yer almayı hedeflediklerini ifade etti.
1991 yılından itibaren, yüksek mühendislik gerektiren kritik teknolojileri ülkemize kazandıran STM, Türkiye’nin ihtiyaçlarına ve savunma sanayi ihracatına önemli katkı sunuyor. STM yerli ve milli kaynakları kullanarak geliştirdiği teknoloji ve ürünleri yurt dışına ihraç ederek bu yıl Defence News’in savunma sanayii listesinde dünya devleriyle birlikte ilk 100’de yer aldı.
“Türkiye’nin teknoloji hamlesine katkı sunuyoruz”
Basın toplantısında kurumun hedeflerini anlatan STM Genel Müdürü Murat İkinci; “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı‘nın Savunma Sanayi için çizdiği 2023 vizyonu ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncülüğünde 25 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için kritik teknolojiye sahip dünyada rekabetçi ürün, sistem ve hizmetler geliştiriyoruz. STM olarak hedefimiz hem özgün ve yenilikçi çözümlerimizle Türkiye’nin ihtiyaçlarını gözeterek milli teknoloji hamlesine destek vermek hem de ihracat adımlarımızla global bir oyuncu olmak” dedi.
“Küresel ölçekte yenilikçi ve rekabetçi olmayı hedefliyoruz”
STM Genel Müdürü Murat İkinci, yakın dönemde gerçekleştirdikleri ihracatlar hakkında da bilgi verdi. İkinci, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın desteğiyle tek kalemde Türkiye’nin en büyük ihracatını Pakistan Deniz Kuvvetleri için Denizde İkmal Gemisiyle gerçekleştirdiklerini belirterek, yine Pakistan ile Agosta 90B sınıfı denizaltıların üçüncüsünün yarı-ömür modernizasyonu konusunda anlaştıklarını yakın dönemde iş birliğini derinleştirmek istediklerinin altını çizdi. İkinci; askeri denizcilik alanındaki ihracat atılımlarının siber güvenlik alanında Pakistan ve Kazakistan’la devam ettiğini, otonom sistemler (drone’lar) konusunda da ihracata hazır olduklarını dile getirdi.
STM’nin önemli ihracatlara imza atmaya devam ettiğinin altını çizen İkinci; “Türkiye’deki savunma sanayi eko-sistemi içerisinde tüm şirketleri paydaş olarak görüyor, hem yurt içinde ihtiyaçlarımız hem de yurt dışındaki ihracat faaliyetlerimiz için kolektif ve tamamlayıcı çalışmalar yürütüyoruz. STM olarak katma değeri yüksek kritik teknolojiler üretebilen, niş alanlara yönelik yenilikçi, rekabetçi sistemler ve ürünler geliştiren global şirket olma vizyonuyla hareket ediyoruz. STM varolan kabiliyetleriyle savunma sanayinin çeşitli alanlarında büyümeye devam edecek” dedi.