Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Akıllı Teknolojiler
Pandeminin tüm dünyada hızlandırdığı dijital dönüşüm, 5G ile çok daha ileri gidiyor. Türkiye’nin yetkin teknoloji şirketi olarak; bu rüzgârı iyi yöneterek geleceğe hazırlanmamız gerektiğine inanıyor ve tüm kaynaklarımızı bu dönüşüme liderlik etmek için seferber ediyoruz.
Sistem entegratör yeteneklerimiz ile kurumlara çeviklik ve hız kazandıran dijital dönüşüm projeleri yapıyoruz. ArGe’miz ile hem kurumların yazılımlarını modernize ediyor hem de 5G üzerinde milli uygulamalar geliştiriyoruz. Sürdürülebilir bir yaşam için geliştirdiğimiz akıllı teknolojiler ile Avrupa Birliği ArGe programları içinde etkin rol almaya devam ediyoruz. Avrupa Birliği endüstri odaklı yazılım inovasyonu fonu destekli Bina Bilgi Modellemesi (BIMy) projemiz ile binaların dijital modellerinin; bulut bilişim, modelleme, ontoloji, AR/VR ve büyük veri teknolojileri kullanılarak dijital platformda yönetilmesini sağlıyoruz. Akıllı ulaşım uygulamalarının en kritik bileşenlerinden biri olan C-V2X Haberleşme Ünitesi ile araç ve trafik ekipmanlarının bir baz istasyonuna ihtiyaç duymadan birbirleri ile iletişim kurmasını sağlıyoruz. Diğer yandan, dünyada 5G patent lideri ana hissedarımız ZTE ile yenilikçi telekomünikasyon teknolojilerini yerlileştirme yolu ile ülkemize kazandırıyoruz.
Dijital dönüşümü, uygulamaların modernizasyonu, IT’nin dönüşümü, network’ün dönüşümü, siber güvenliğin dönüşümü ve uç cihazların modernizasyonu olarak beş ana başlıkta ele alıyoruz. Her başlıkta konunun uzmanı üretici ve iş ortakları ile çalışıyoruz. Sunduğumuz hizmet ve geliştirmiş olduğumuz tüm ürünlerimizi, iş ortaklarımızın ürün ve servis yetkinlikleriyle harmanlayarak ülkemizin ve yakın coğrafyanın ihtiyacına sunuyoruz. Bulut bilişim, IoT, yapay zeka/makine öğrenimi ve yönetilen hizmetler alanına yoğunlaşıyoruz. Ulaşım, finans, enerji, eğitim, savunma, kamu, perakende ve eğlence dikeylerinde dijital dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz. İş ortaklarımızla bulut dönüşümü, güvenlik, iş üretkenliği ve veri depolama alanlarında global başarı hikayelerine yenilerini ekliyoruz.
Bilişim 500 Araştırması’nda “Sistem Entegratörü ve İş Ortağı” kategorisinde “Yazılım”, “Telekomünikasyon, Altyapı Donanımı”, “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı”, “Sanallaştırma Yazılımı”, “Bulut Hizmeti”, “Türkiye Ekonomisine Özel Katkı Ödülleri” kategorisinde “İhracat Ödülleri” başlığında “Hizmet İhracatı” ödülünü, “Bilişim 500+” kategorisinde ise “IOT ve M2M” ödülünü kazanan şirket olarak ülkemizin ve ekosistemimizin dijital dönüşümüne öncülük etmeye devam edeceğiz.
Bilgi ve iletişim sektöründe katma değer üreten ve kapsamlı bir çalışma yürüterek bu değeri veriler ile ortaya koyan Bilişim 500 Araştırması; teknoloji geliştiren kurumlardan derlediği çıktıları derinlemesine inceleyerek, dijital dönüşüm yolculuğunda Türkiye’nin geleceğine ışık tutuyor.
Netaş CEO’su Sinan Dumlu