Sürdürülebilirlik ve yüksek depolama kapasitesi bir arada
Yüksek yoğunluklarla başa çıkmada veri merkezleri ve depolama mimarileri için benzersiz bir yapı ortaya koyan Mozaic 3+, alan ve maliyet verimliliğinin buluşma noktası oluyor.
Bireysel ve kurumsal verinin önemi, veriyi doğru depolama ve koruma gerekliliğini beraberinde getiriyor. Bu gerçek ışığında Seagate Technology de Isı Destekli Manyetik Kayıt (HAMR-Heat Assisted Magnetic Recording) teknolojisiyle çığır açan bir sabit disk platformu olan Mozaic 3+’ı kullanıcılarla buluşturuyor. Performans ve hızın yanında Mozaic 3+, plak başına 3TB+’ya ulaşıyor. Bu da orta vadede 4TB+ ve 5TB+ için planlanan alansal yoğunlukları çok farklı noktalara taşıyor. Ancak bu mimari ile hedefin sadece veri merkezleri olmadığını hatırlamak gerek. Mozaic 3+ depolama teknolojisi halihazırda işleyen kurumsal mimariler, uç bilişim konsepti, video ve görüntüleme uygulamaları (VIA) gibi başlıklarda da etkisini gösterip, ezberleri bozacak.
Seagate’in HAMR uygulamasını içeren ve 3TB/disk ve üzeri alan yoğunluklarında büyük kapasiteli depolama sağlayan Mozaic 3+, temelde yetkin bir sabit disk platformu. Seagate’in Exos ürün ailesinde yer alan Mozaic 3+ platformu, hiper ölçekli bulut depolamada öne çıkacak Exos 30TB+ ürünleri ile benzersiz kapasite değerleri sunuyor. Bu yetkin konsept ile şirketler aynı ayak izinde daha fazla veri depolarken, kapasiteyi de geleneksel 16TB sürücülerin iki katına çıkarıyor. Bu yetkinliğin temelinde ise Seagate’in kesintisiz Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak depolama verimliliğini artırma becerisi var.
Güçlü performans ve güvenilirlik bir arada
Önemli bazı inovasyonları ve Mozaic 3+ yapısında konumlanan yenilikleri paylaşmak gerek. İlk olarak Mozaic 3+, Superlattice platin alaşımlı malzeme ile hassas veri yazma için manyetik kararlılığı pekiştiren bir demir- platinyum süper kafes yapısı kullanıyor. Plazmonik yazıcı ise nanofotonik lazer içeriyor. Bu yazıcı, medya yüzeyine güvenilir veri yazılmasını sağlayarak, platformun HAMR implementasyonuna katkı sağlıyor. Mozaic 3+, dünyanın en küçük ve en hassas manyetik alan okuma sensörlerinden olan Gen 7 spintronik okuyucuyu içeriyor ve verimli veri okuma için kuantum teknolojisini kullanıyor. Önceki çözümlere kıyasla 3 kata kadar daha fazla performans sağlayan platform, şirket içinde geliştirilmiş entegre bir denetleyiciye (SOC) de sahip.
Veri merkezi operatörlerinin aynı alanda daha fazla eksabayt depolamasına imkan sunan Mozaic 3+, güçlü performans ve güvenilirliği ortaya koyuyor. Sürdürülebilirliğe odaklanan Mozaic 3+, geleneksel sürücülere kıyasla terabayt başına güç tüketiminde %40’lık iyileşme, somut karbonda ise yine terabayt başına %55’lik azalma sağlıyor. Yani Mozaic 3+, çevreci özellikleri ve yeşil IT’ye desteği ile de öne çıkıyor. Mozaic 3+ teknolojisi, inovatif yapısı ile küresel bazda doğal kaynakların daha az ve daha verimli tüketilmesini sağlamakla kalmıyor. Farklı kanallardan istikrarlı biçimde artan veri gerçeği karşısında sürdürülebilir bir depolama mimarisine imza atıyor.
Ar-Ge çalışmalarında kesintisizlik önem taşıyor
Seagate Türkiye, Körfez Ülkeleri ve Kuzey Afrika Ülke Müdürü Okan Horasan, kurumsal inovasyon stratejisini şöyle anlattı:
“Seagate’in temel önceliği kritik öneme sahip verilerin güvenliğini en üst düzeye çıkarmak. Yenilikçilik, bütünlük ve kapsayıcılık ilkelerimiz, veri yönetiminde lider olmamızı sağlayan temel unsurlar. Geniş ürün yelpazemiz sayesinde veri merkezleri ve kurumsal tüketicilerden güvenlik endüstrisine, oyun dünyasından bulut hizmeti sağlayıcılarına kadar bilişim başlığında birçok alana sesleniyoruz. Yapay zeka, bulut ağ operasyon merkezi, IoT, yüksek performanslı bilgi işlem, sanallaştırma, veri yedekleme ve kurtarma, veri görüntüleme, medya içeriği düzenleme ve barındırmaya dayalı kritik kullanım durumları için veri yönetimi konusunda köklü bir deneyime sahibiz. Kurumsal gelirimizin önemli bir bölümünü sürekli Ar-Ge çalışmalarına aktarıyoruz. Bu stratejik önceliğimiz, başarı hikayelerini beraberinde getiriyor. Bunun bir örneği olan Mozaic 3+ gibi önemli bir inovasyonu ortaya koyarken, kapasite öncüsü ürünler geliştiriyor, pazar liderliğimizi perçinleyecek iş birlikleri ile müşterilerimiz için güvenilir veri depolama ve yönetim çözümleri sunuyoruz.”
Veri güvenliği konusunda müşterilerinin yanında
Seagate’in Türkiye’deki yetkili distribütörleri Koyuncu, Arena ve TD Synnex. Türkiye’de distribütör garantili Seagate ürünlerini satın alan müşteriler beş yıllık sınırlı ürün garantisi ve üç yıllık dahili Rescue Data Recovery Services (Rescue Veri Kurtarma Hizmetleri) yapısından yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra Health Management özelliği önleme, müdahale, kurtarma seçeneklerine odaklanarak, veri deposunu korumakta aktif destek sunuyor. Distribütör garantili ürünler, yasal kanallardan ithal edilen orijinal ürünler. Bunun bir sonucu olarak garanti başta olmak üzere diğer avantajlar da geçerli. Ancak ürün bazında en güncel garanti ve avantajlar kapsamını öğrenebilmek için seagate.com.tr sitesini ziyaret etmek tercih sebebi.