Tablet dünyasında yeni bir oyuncu
Avaya, ofislerde dizüstü bilgisayar kullanımına alternatif olacak tableti Flare ile alışkanlıkları değiştirmeyi hedefliyor.Tabletler son yıla damgasını vuran ürünler oldu. Yıllar önce piyasada olmalarına rağmen son yılda yakalanan ivme yenilikçi ürünlerin artmasıyla oldu. Nortel’in kurumsal çözümler bölümünü satın alarak güçlenen Avaya da yeni ürünü Flare ile kurumsal alışkanlıkları tepeden tırnağa değiştirmeye hazırlanıyor. Bu birleşmeden sonra en çok ürün yol planlarıyla ilgili sorular aldıklarının altını çizen Avaya Türkiye Genel Müdürü Sinan Dumlu, “İnsanlar en çok yeni ürünler neler olacak, başarılı olabilecek mi gibi sorular sormaya başladılar. Ancak biz satın almadan yaklaşık iki ay sonra yani Şubat gibi ürün yol planımızı açıklayınca hem bu soruların önü kesildi hem de gelecekte neler yapacağımızı insanlar görmeye başladı” dedi.
Sinan Dumlu bu süre içinde yenilenen ürünler hakkında ise şunlar söyledi:
“Veri tarafında 10 gigabitten bahsederken 4 gigabiti, 100 gigabiti destekleyen ürünleri duyurduk. Çağrı merkezi tarafında ilginç alanlardan birisi de sosyal ağ bütünleşmesiyle facebook, twitter gibi uygulamaların çağrı merkezlerine dâhil olması. Buna uygun ürünleri de duyurduk. Bu ürünlerle artık çağrı merkezleri artık iletişim ya da etkileşim merkezleri olarak anılmaya başlandı.”
Son ve en çarpıcı ürünlerinin Flare olduğunu belirten Dumlu, “Aslında ilk tepkiler Avaya da bir tablet yapmış şeklinde oldu. Evet, biz ilk olarak Android işletim sistemiyle çalışan bir tablet yaptık. Ancak hem içindeki iletişim yazılımı hem donanımı bize ait bir üründen bahsediyoruz. Bir sonraki adımda ürünün içindeki yazılım tüm tabletlere uyarlanabilir durumda olacak ve eğer bir şirket tablet yatırımı yapmış ve bunu iletişim altyapısında kullanacaksa sadece yazılımı alması yeterli olacak. Ayrıca bilgisayar uyumlu ve fare ile yönetilebilir sürümü de yine pazara sunulacak” dedi.
Flare’in kısa vadede masada bulunan telefonların yerini alacağını ifade eden Dumlu, “Flare, uzun vadede ise bilgisayar yerine kullanılabilecek bir ürün. Kullanıcılar tablet üzerinden telefon aramaları ve tele konferans yapabiliyor, sosyal ağ bağlantılarını yönetebiliyor, e-posta ile gelen dokümanları görüntüleyip üzerinde çalışabiliyor, HD ekranı ve kamerası olduğu için de IP tabanlı bir HD video telefon olarak da kullanılabiliyor. Ancak oyun ve kitap okuma gibi özellikleri olmadığı için Flare’i tam bir iş uygulaması olarak görmemiz mümkün” şeklinde konuştu.
Bir bakışta Flare
Avaya önümüzdeki Ocak ayından itibaren dağıtılmaya başlanacak olan ürünü bir bilgisayar, klasik telefon, video telefon, e-posta istemcisi ve sohbet uygulamasının bir arada olduğu bir cihaz olarak tanımlıyor. 11.6 inç büyüklüğündeki üründe 1366×768 çözünürlük ve 5 mega piksellik HD kamera da mevcut. Flare lityum polimer bataryasıyla 3 saat kullanım olanağı sağlıyor. Ayrıca Flare, Bluetooth, Wi-Fi ve ethernet bağlantı seçeneklerinin yanında kablosuz kulaklıkla da kullanılabilme özelliği sunuyor.