Tasarımda yeni teknolojiler, pazarla buluşacak
Sayısal Grafik yeni tasarım teknolojilerini pazara anlatacak. _x000D_
Enerji performansı ve sürdürülebilirliğe nasıl katkı sağlanacağına yanıt veren yazılımlarla şekilenen yeni tasarım teknolojilerini Türkiye pazarına Sayısal Grafik anlatacak.
On sekiz yıldır birçok değişik sektöre bilgisayar destekli tasarım çözümleri sunan Sayısal Grafik, çizimlerden modellemelere uzanan tasarım çözümlerindeki değişim süreçlerini de Türkiye pazarına yansıtan oyunculardan biri. Şirketin bu yıl ki stratejisinde de Yapı Bilgi Sistemi (BIM) ve sayısal modelleme teknolojilerinin getirilerini pazara anlatabilmek bu alandaki en yeni çözümleri pazarda yaygınlaştırmak var. Yapı tasarımı tarafında artık sadece mimar ya da mühendisin çizim yaptığı araçlardan değil, mal sahibi ve yüklenicinin de sürece dahil olabildiği ve ortak bir bina modelinden yararlanılan BIM’den bahsedildiğine dikkat çeken Sayısal Grafik Kurucu Ortağı Burutay Kaya, “Artık sadece nasıl daha hızlı proje çizilir sorusuna değil, binanın enerji performansı nasıl artırılır, sürdürülebilirliğe nasıl katkı sağlanır gibi sorulara yanıt veren yazılımlar geliştiriliyor. Rekabet koşulları ister istemez bu teknolojilerin yaşama geçirilmesini zorunlu kılmaya başlıyor. Örneğin, Kuzey Avrupa’da açılan birçok mimarlık yarışmasında proje çizimleri değil, BIM modeli isteniyor artık” dedi. Sayısal Grafik olarak bu yılki stratejilerinin temelinde de bu teknolojik gelişmelerin getirilerini anlatabilmek olduğunu belirten Kara, “Bizim amacımız, çalışma süreçlerinde de değişiklik yapmalarını gerektiren BIM ve Sayısal Modelleme benzeri teknolojilere geçişte, bu teknolojilerin getireceği verim artışını, yatırımın geri dönüşünü kullanıcılara göstermek ve geçiş sürecini kolaylaştıracak yöntemleri ve desteği de onlara sunmak” dedi.
Yeni teknolojiler rekabeti artıracak
Autodesk ürünlerinin çok değişik sektörlerden profesyonellere çözümler sunduğunu belirten Kaya, bu çözümler arasında AutoCAD gibi yazılımlardan, bina enerji performansını analiz etmeye yarayan Autodesk Ecotect Analysis veya plastik enjeksiyon kalıplarının simülasyonunda kullanılan Autodesk Moldflow gibi, belli bir konuda çalışan yazılımlara kadar çok çeşitli ürünler olduğunu belirtti.
Yazılımların hepsinin birlikte çalışabildiğini belirten Kaya, “Dolayısıyla hangi sektörde çalışırsanız çalışın, tasarım sürecinin tamamını kapsayan çözümler söz konusu. 2011 sürümleriyle birlikte, portfolyo daha da büyüdü ve yazılımların yetkinlikleri
arttı. Kullanan profesyonellerin, tasarımlarına hakimiyeti, verimlilikleri, koordinasyon başarıları, yani rekabetteki güçleri artacak” diye konuştu. Kara, 2010 yılı için hedeflerinin de artık endüstri standardı haline gelen AutoCAD ve 3DS MAX yazılımlarında olduğu kadar, inşaat ve imalat sektörüne özel Autodesk ürünlerinde de kullanıcı sayılarını artırmak olduğunu belirtti.
Sayısal Grafik Pazarlama Müdürü Nilay Gökçen şirket olarak Autodesk ve yetkili satıcılarının da ev sahibi olacağı bir sektörel buluşma gerçekleştireceklerini belirtti. 5 Mayıs’ta İstanbul, Harbiye Askeri Müze’de gerçekleşecek etkinlikte, katılımcıların analiz ve simülasyonların içinde yer aldığı tasarım konusundaki son gelişmelerin çalışma süreçlerine yansımalarını görebileceğini de dile getirdi.