Tata Communications ve Turkcell Superonline’dan işbirliği
Turkcell Superonline, artık İstanbul’daki hem Türk hem de Avrupalı ve Ortadoğulu taşıyıcıların Tata Communications’ın Tier-1 internet omurgasına bağlanabilmesini sağlayacak. Bu bağlantı, Turkcell Superonline’a, 10 Gbit/sn’ye varan port hızlarıyla geniş bir erişim çözümleri yelpazesi sunacak.
İki şirket arasındaki bu yeni işbirliği; müşterilerin ve taşıyıcıların Tata Communications’ın küresel, yüksek performanslı omurgası üzerinden önemli küresel internet değişim noktalarına bağlanmalarına olanak tanıyacak. Aynı zamanda optimum performans için çok sayıda yönlendirme seçeneği sunacak. Tüm bunlar, hizmetlerin en iyi şekilde sunulması için, dünya standartlarında 7×24 müşteri desteği ve sektöre öncülük eden bir hizmet düzeyi anlaşmasıyla desteklenecek.
Tata Communications’ın Yönetim Müdürü ve Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölgesel Başkanı Radwan Moussalli, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Tata Communications günümüzün en büyük ve en gelişmiş küresel deniz altı kablo şebekesine sahip. Bu şebeke, taşıyıcıların ve kurumların, dünyanın her yerine anında bağlanabilmelerini sağlıyor. Turkcell Superonline’ın İstanbul’dan sağladığı erişim sayesinde Tata Communications’ın uygun maliyetli hizmetlerden oluşan geniş portföyünden yararlanarak Türk, Avrupalı ve Ortadoğulu taşıyıcıların küresel, yüksek performanslı omurgamız üzerinden tüm büyük internet değişim noktalarına ulaşmalarını sağlayacak. Bu yatırım, bu bölgedeki müşterilere dünya standartlarında bağlanabilirlik getirecek.”
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, “Turkcell Superonline olarak Tier-1 bir küresel IP ağına Türkiye’den kusursuz bağlantı sağlayan ilk direkt erişimi sunmak üzere Tata Communications ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinden çok memnunuz” dedi.
Erkan, Turkcell Superonline’ın Türkiye’yi küresel iletişim ağında bir kesişme noktası olarak tanıtmak için, ülkede gerekli tüm altyapıları sağladıklarını ve hem komşu hem de daha uzak ülkelerle uluslararası bağlantılarını koruduklarını belirtti ve Türkiye stratejik coğrafi konumu nedeniyle önemli bir köprü. Bu stratejik konumdan faydalanmak ve geleneksel İpek Yolu’nu bir ‘fiber yol’a dönüştürmek için, ülkemizde 30 bin kilometrelik fiber ağ yatırımı yaptık diyerek sözlerini bitirdi.