TEB Özel Melek Yatırım Platformu yenilendi
Yatırım dünyasındaki dönüşümü desteklemek ve alternatif yatırım alanları sunmaya devam etmek amacıyla “Melek Yatırımcı” konseptini müşterilerine sunan Türk Ekonomi Bankası (TEB), bu alandaki faaliyetlerini tek çatı altında toplamak üzere “TEB Özel Melek Yatırım Platformu”nu yeniledi. Platformla Türkiye için fark yaratacak proje fikirlerini ve girişimleri gün yüzüne çıkarmayı ve “Etki Yatırımcılığı”nı teşvik etmeyi hedefleyen banka, bu gelişmeyi, sosyal girişimcilerle yatırımcıları bir araya getirdiği özel bir buluşmada duyurdu. 2013 yılından beri girişimci ve yatırımcıları bir araya getirerek pek çok başarı hikayesinin yazılmasına vesile olan TEB Özel Bankacılık, TEB Özel Melek Yatırım Platformu için gerçekleştirdiği ilk buluşmanın temasını ise ‘Ekolojik Sürdürülebilirliği Hedefleyen Sosyal Girişimciler’ olarak belirledi.
Yatırım kavramı finansal desteğin ötesine geçti
Ekolojik sorunlar ve sürdürülebilir tarım alanında çözümleri olan sosyal girişimcilerle yatırımcıları bir araya getiren özel bir buluşma düzenleyen TEB Özel, bu alandaki projeleri de ön plana çıkardı. Açılış konuşmalarını TEB Perakende Bankacılık Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Direktörü Hayri Telekoğlu, Startup.watch Kurucusu Serkan Ünsal, Ashoka Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Itır Erhart’ın yaptığı etkinlikte bir panel düzenlendi. “Ekolojik Sürdürülebilirliği Hedefleyen Sosyal Girişimciler” temalı panelinde ise TABİT Kurucusu Tülin Akın, Anadolu Meraları Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Kireç ve Good4Trust Kurucusu ve Ashoka Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Uygar Özesmi konuşmacı olarak yer aldı. TEB Özel Melek Yatırım Platformu’nu ilk hayata geçirdikten sonra lisans vermeye başladıklarını hatırlatan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, şu bilgileri verdi:
“Bu süreçte birçok melek yatırımcımız oldu. Onlarla birlikte birçok girişimi de destekledik. Devamında Fintech Future Four gibi finans dünyasının geleceğini şekillendirdiğimiz Türkiye’nin ilk fintech programını yaptık ve fintechleri destekledik. Pandeminin öncesinde ise sosyal girişim ve etki yatırımlarının önemini kavrayarak, toplum, çevre gibi birçok alandaki sorunları çözmeye yönelik proje üreten sosyal girişimcileri radarımıza aldık. Bugün müşterilerimizin öncelikli olarak ilgilendikleri alanların başında da nitelikli eğitim, iklim değişikliği ile mücadele, erişilebilir ve temiz enerji ve su ile sorumlu üretim ve tüketim konuları ön plana çıkıyor. Seçeceğimiz alanları belirlerken uzman görüşlerinin yanı sıra müşterilerimizin ilgilendiği alanları da önemsiyor ve yakından takip ediyoruz. Bu amaçla TEB Özel müşterilerine yaptığımız ankete katılanların yüzde 77’si topluma fayda yaratan projeleri önemsediğini ve takip ettiğini belirtti. Üstelik yüzde 22 sadece takip etmekle kalmamış, en az bir sosyal girişime yatırım yapmış. Aynı şekilde sosyal girişimle ilgilensin ilgilenmesin, büyük çoğunluğun alışveriş yaparken sosyal fayda yaratan girişimleri öncelikle tercih ettiklerini de gördük. Artık yatırım tercihlerinin sosyal, çevresel etkilerini dikkate alan yatırımcılar da çoğunluğu oluşturuyor. Bugün de temasını Ekolojik Sürdürülebilirliği Hedefleyen Sosyal Girişimciler olarak belirlediğimiz buluşmamızda ekolojik ve sürdürülebilir sosyal girişim hikayelerini konuştuk. Toplumsal veya çevresel olarak çözülmesini istediğiniz sorunlara yatırım yapabilir, çözümün yatırımcısı olabilirsiniz. TEB olarak Türkiye’de bunu pekiştirmek istiyoruz. ”