Techvadi Ankara; veriye dayalı paylaşımcı bir kültür oluşturmaya davet ediyor
‘Techvadi Ankara: Bir Ankara Teknoloji Ekosistemi Lansmanı’, Ankara’nın üç büyük Teknoloji Geliştirme Bölgesini oluşturan; ODTÜ Teknopark, Hacettepe Teknopark ve Bilkent Cyberpark’taki teknoloji aktörlerini buluşturarak 21 Ekim tarihinde düzenlendi. Techvadi Ankara; bölgedeki aktörleri Ankara’nın teknoloji ekosisteminde güçlü bir ortak kimlik, karşılıklı öğrenmeye ve paylaşıma dayalı bir kültür oluşturmaya davet ediyor.
‘Techvadi Ankara’ markası, 2017 yılında Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından bölgesel şemsiye markaların ve ortak kimlik üzerine inşa edilen sosyal ağların önemini vurgulamak amacıyla ‘Ankara Ekosisteminin Ortak İlgi Konuları için Açık İletişim Platformu’ olarak kurgulandı. Dünyadan örneklerin incelenip başarılı örneklerin bölgede nasıl faaliyete geçirileceğine dair yapılan planlamalarla, 2020 yılında bağımsız bir ağ yapısıyla yeni bir modele başlandı. ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe Üniversitelerine bağlı olarak faaliyetlerini yürüten teknoparkları kapsayan, bunun yanı sıra Ankara teknoloji ekosisteminde yer alan bireyler, bölgede çalışanlar, şirketler, liderler, üniversiteler, teknoparklar, kamuya bağlı ve kamuya açık olmayan kuruluşlar gibi farklı aktörleri bir araya getirmeye çalışan Techvadi Ankara Platformu, yeni modelinde açık bir platform olma hedefi taşımakta. Ortak bir vizyon etrafında kurumların desteklediği, şahısların rol ve inisiyatif alacakları bu açık iletişim platformunun temel amaçları şu şekilde sıralanıyor: Karşılıklı öğrenmeye ve paylaşıma dayalı bir kültür oluşturmak / Sinerji sonucu bölge için ortak gündem ve stratejiler oluşturmak /Ankara’da teknoloji ve inovasyon ekosistemini ve bu bölgede faaliyet gösteren, yaşayan kuruluşlar ve bireyleri güçlendirmek / Ankara’nın teknoloji ekosistemi için bir gündem oluşturmak.
TTGV Genel Sekreteri Dr. A. Mete Çakmakcı, lansmanda yaptığı konuşmada “Techvadi Ankara platformunun gelişiminde öncelikle bölgede farklı faaliyetler nedeniyle yer alan bölge vatandaşlarının bir araya gelebileceği sosyal bir platformun gelişimine ağırlık verildi. Bu modelde zamanla oluşacak sahiplenmenin üzerine daha verimli bir şekilde inşa edilecek diğer hizmetlerle zenginleştirilebileceği, gerçek bir ekosistem mantığı içerisinde özvarlığıyla gündem ve önceliklerini kendi belirleyecek bir sivil platforma ulaşabileceği düşünüldü” değerlendirmesini yaptı.