Tehditlere karşı senkronize güvenlik yaklaşımı
Geleneksel güvenlik yaklaşımları, entegrasyon olmaksızın tek başına günümüzün karmaşık saldırı tekniklerine karşı işletmeleri korumaya yetmiyor. “Biz ideal güvenlik stratejisinin birlikte uyum içinde çalışabilen, herhangi bir noktada algılanan istihbarat ve tehdit bilgisini diğer güvenlik katmanlarıyla anında paylaşabilen, güvenlik hattı boyunca hep birlikte tehditlere karşı koyabilen senkronize güvenlik yaklaşımıyla sağlanabileceğine inanıyoruz” diyen Sophos Türkiye Ülke Müdürü Emre Aktaş’ın verdiği bilgilere göre, böylece bilgi teknolojileri birimlerinin üzerindeki iş yükü önemli ölçüde azalıyor. Kendilerini sürekli dünün tehditleriyle baş ederken bulan bilgi teknolojileri yöneticileri, bu kısır döngüden kurtularak organizasyonlarını yarına hazırlama fırsatı buluyor.
“Senkronize güvenlik teknolojisine dayalı güvenlik çözümleri, aynı zamanda yetenek eksikliğinden kaynaklanan boşlukların önemli bir kısmını doldurmaya da yardımcı oluyor” diyen Emre Aktaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü;
“Organizasyonun güvenlik altyapısında birbiriyle haberleşerek koordine olabilen, kullanımı kolay güvenlik araçlarını tercih etmek; mevcut ve gelecek tehditlere karşı etkin bir koruma sağlamanın yanı sıra zaman ve maliyet açısından da büyük tasarruf sağlıyor. Geleneksel güvenlik yaklaşımları, tek başına günümüzün karmaşık saldırı tekniklerine karşı işletmeleri korumaya yetmiyor. Yeni nesil tehditlerle mücadele için kurumların güvenlik stratejilerini yeniden değerlendirerek güvenlik alanında uzun yıllar yatırım yapmış, tecrübe edinmiş şirketlerle çalışmasının en doğru yaklaşım olacağına inanıyoruz.
Senkronize güvenlik teknolojisine dayalı güvenlik sistemleri, yetenek eksikliğinden kaynaklanan boşlukların önemli bir kısmını doldurmaya da yardımcı oluyor. Saldırının kim tarafından, hangi sistemleri hedef alarak ve ne zaman gerçekleştirildiğini anlamaya yönelik çabaları en aza indiriyor, olaylara kaynağında müdahale etmek çok daha kolay hale geliyor. Böylece bilgi teknolojileri yöneticileri, sürekli dünün tehditleriyle baş ettikleri kısır döngüden kurtularak organizasyonlarını yarına hazırlama fırsatı bulabiliyor.”