Teklif takibi iş yükü olmaktan çıkıyor
Günümüzde pazarlama ve satış ekiplerinin yoğun iş süreçlerini takip etmekte zorlanan şirketler, kağıtsız ofis kavramı çerçevesinde iş süreçlerini hafifletmek için farklı çözümlere yöneliyor. Satış süreçlerini müşterilerine teklif sunarak gerçekleştiren şirketler için Teklif Takip Yazılımı’nı geliştiren Fins Bilişim iş süreçlerini bu noktada hafifletmeyi hedefliyor.
Pazarlama ve satış bölümlerinin yoğun tempoda çalıştığını, farklı müşteriler için farklı klasörlerde ve bilgisayarlarda iş süreçlerinin yürütüldüğünü belirten Fins Bilişim Genel Müdürü Ali Çetrefli, “Bu karmaşık yapıda karmaşık satış otomasyonları ya da farklı yapılar yerine spesifik bir yazılım geliştirme kararı kaldık. Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda çözümler sunmayı hedefliyoruz. Fins Teklif Takip Yazılımı da bu şekilde hayata geçti” dedi.
Fins Teklif Takip Yazılımı’nın farklı sektör ve disiplinlerde faaliyet gösteren müşterilerin talepleri ile güncellendiğini söyleyen Çetrefli, yazılımda teklif kitleme, revize teklif oluşturma, ödeme planı oluşturma, ilişkili teklif oluşturma, kurumiçi teklif onaylama ve fiyat kontrol ve hatırlatma modüllerinin bulunduğunu ifade etti.
Gerek kamu gerekse özel sektör için gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde teklif verme, bunları kontrol ve takip etme süreçlerinin her geçen gün daha da hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gereken iş süreçleri haline geldiğine dikkat çeken Çetrefli, yeni iş teknolojilerinin artık kurumları kağıtsız ortamlarda bu iş süreçlerini takip edebilmesini gerektirdiğini de sözlerine ekledi.
Teklif Takip Yazılımı ile gerçekleştirilebilecek teklif süreçleri hakkında da bilgi veren Çetrefli, teklif kitleme özelliği ile yetkilendirme yapılarak teklif süreçlerine izinsiz girişlerin engellenebildiği, yetki çerçevesinde bu değişikliklerin yapılabildiğini söyledi.
Çetrefli teklif süreçlerinde oluşabilecek hataların şirketleri büyük maddi kayıplara ya da güven kayıplarına itebildiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekliflerde geçen ürün ve hizmetlerin miktar veya oranları, birim fiyatları, iskonto oranları müşterilere göre değişen rakamlardan oluşuyor. Tekliflerde bu tür hataların önüne geçebilmek için tek bir tuşla kontrol edilebilirliğini sağlamak gerekiyor. Hangi noktalarda değişim yapıldığını ve doğru mu yapıldığı teklif verme sürecinde önemli noktalardan biri. Bu tür hatalar yüzünden şirketler yüklü maddi kayıplara uğrayabiliyor ya da aylarca süren emekler küçük hatalar yüzünden heba olabiliyor. Aynı müşteriye daha önce ABC ürününü birim fiyatı 10 TL üzerinden teklif etmiş olalım. Belli bir süre sonra müşterimiz aynı ürünü içeren bir teklif istiyor olsun. Bu durumda sistem, ilgili ürün için daha önce hangi birim fiyatın kullanıldığını, dikkat çekici bir şekilde hatırlatıyor. Dikkatsizlik yüzünden oluşan güven kayıplarının da bu sayede önüne geçiliyor.”
Daha önce onlarca klasör arasında teklif geçmişlerini görüntüleme, değişimleri görme, bu değişimler üzerinde fiyat ayarlamalarını gerçekleştirme ve yetkilendirmeler sayesinde bu teklifleri onaylama süreçlerinin günlerce sürdüğünü kaydeden Çetrefli hayata geçirdikleri yazılım sayesinde bu süreçlerin dakikalara indirilebildiğini belirtti.