Teknoloji her yerde
Beyoğlu ilçesinde teknolojik bir kent kuruluyor. Bu konudaki çalışmaların başında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan var.Teknolojiye olan özel merakı sayesinde Beyoğlu’nda bir teknolojik kent kurmaya çalışan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, önce belediyede ortak veritabanı tabir edilen bir sistem kurdu. Sonra ilçenin birçok noktasına etkileşimli ekranlar yerleştirdi. Teknoloji yazarlarından oluşan bir danışman kadrosu da oluşturan Demircan, İstanbul Kültür Başkenti çerçevesinde de belediyenin ek hizmet binasında Türk ve yabancı gazetecilere hizmet vermesi öngörülen bir basın odası açmayı planlıyor.
Geçtiğimiz ay makamında ziyaret etme fırsatı yakaladığımız Demircan, her haliyle bir teknoloji meraklısı olduğunu gösteriyor. CeBIT Bilişim Eurasia gibi fuarların da gediklisi olan Demircan, Beyoğlu ilçesini çok yakında tam bir etkileşimli belediye haline getirmek için çalıştıklarını söylüyor.
Şeffaf belediye devri başlıyor
Oluşturdukları sistemle daha şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini ifade eden Ahmet Misbah Demircan, “Toplam 4 yılda hayata geçirdiğimiz projeyle daha az insan gücüyle daha çok vatandaşımıza hizmet edebiliyoruz. Belediyemizi arayan vatandaşlarımızın robotlarla değil insanlarla iletişim kurmasını hedefledik ve bunu da başardık. Eskiden birkaç gün süren işlemlerin belediyede çok kısa sürede halledildiğini dahası internet yoluyla buraya gelmeden bile çözüldüğünü gördüğümüzde emeklerimizin boşa gitmediğini görüyor ve mutlu oluyoruz. Bu da bizi yeni projeler için motive ediyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan dış mekân kullanımına uygun dokunmatik açık hava iletişim mecrası olan Interaktif Kent Ekranları’nı İstiklal Caddesi’nde konumlandırdıklarını belirten Demircan, İstiklal Caddesi’nde 15 farklı noktada yer alan etkileşimli kent ekranları sayesinde vatandaşların pek çok bilgiye aynı anda ulaşabilme olanağına sahip olduklarını kaydetti. Vatandaşların bu ekranları kullanmaya alıştığına dikkat çeken Demircan, “Beyoğlu ilçesini bir dünya merkezi yapmak için çalışmalarımız sürüyor ilçemize en iyisini ve en yakışanını gerçekleştirmek için çalışıyoruz, etkileşimli kent ekranları bunun en güzel örneklerinden biri. Mobilera ile yaptığımız işbirliği vatandaşımıza kolaylık sağlaması ve İstanbul 2010 Kültür Başkenti olması sebebi ile çok önemsiyoruz” dedi.
Her gün 1 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği İstiklal Caddesi’ne gelenler zamanlarını bu ekranlarla çok daha kaliteli geçirebilecekler. Beyoğlu ilçesinde kurulan ekranlar; sinema seansları, tiyatro, konser, etkinlik bilgileri, haritalar, nöbetçi eczaneler ve daha pek çok bilgiyi sokağa taşıyan yepyeni bir iletişim mecrası. Artık halk Beyoğlu’nda dilediği anda hangi sinema filmine gideceğini, seansını, akşam gideceği konseri, rahatsızlık durumunda gideceği nöbetçi eczaneyi, bu ekranlar sayesinde kolayca bulabilecek. Dokunmatik olan ekranlar kolay kullanım özelliği ile de teknolojiyi herkese sevdirecek.