Teknoloji kullanıcısı ve tedarikçileri EY Türkiye’nin platin sponsor olduğu TÜSİAD SD2 programında buluştu
Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY Türkiye’nin platin sponsor olarak destekçisi olduğu, sanayide dijital dönüşüm temasıyla yürütülen TÜSİAD SD2 Programı, teknoloji kullanıcısı ve tedarikçisi şirketleri bir araya getirdi.
Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young) Türkiye’nin platin sponsor olarak destekçisi olduğu, sanayide dijital dönüşüm temasıyla yürütülen TÜSİAD SD2 Programı kapsamında teknoloji kullanıcısı ve tedarikçisi şirketler bir araya geldi.
EY Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları ve TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı Perihan İnci açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları açılış konuşmasında “Ülkemizin uluslararası rekabet gücünü artırmasının yolu, şirketlerimizin dijital dönüşüme yönelik sağlam stratejiler geliştirmesinden geçiyor.” dedi.
TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı Perihan İnci de konuşmasında “TÜSİAD SD2 geçen dört sene içerisinde değişim gösterdi. Artık bir platform yapısına geçtik. Çağrı dönemlerinin yanı sıra, bir pazar yeri olarak hizmet sunacağız.” dedi.
Metin Canoğulları, EY Türkiye Ülke Başkanı:
“Hepimiz biliyoruz ki teknolojik dönüşüm artık isteğe bağlı bir seçenek olmaktan çıktı; acil, kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi. Pandemi süreci işletmeler için bu dönüşümü dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ölçüde hızlandırdı.”
“Türkiye’de 1,850 kişilik bir kadromuz var ve son 4 yılda ortalama yüzde 30 büyüme yakaladık. Pandemi döneminde EY Türkiye olarak işlerimizi sürdürebilmeyi tamamen teknolojiye borçluyuz, bu dönemi iyi yönetmeseydik küçülebilirdik. Bilginin güvenli saklanması ve hızlı iletişim sayesinde büyümeyi sürdürdük.”
“Ülkemizin global tedarik zincirlerinde hak ettiği konuma ulaşması ve uluslararası rekabet gücünü artırmasının yolu, şirketlerimizin dijital dönüşüme yönelik sağlam stratejiler geliştirmesinden geçiyor.”
“Teknolojiyi kullanan ve üreten şirketleri bir araya getiren, birlikte çalışmalarını sağlayan TÜSİAD SD2 programı, ülkemizin dijital dönüşümüne büyük bir katkı yapıyor. EY Türkiye olarak TÜSİAD’ın SD2 Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu’nun paydaşlarının keyif alacakları bir yolun başlangıcı olacağına inanıyoruz. EY Türkiye olarak sunduğumuz nitelikli hizmetlerle şirketlere rehber olarak bu alanda üzerimize düşeni yerine getiriyor, TÜSİAD SD2 programını desteklemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu programa sponsor olurken çok heyecanlandık. İki sebepten bu programdayız; Bugüne kadar şirketler kendi çabaları ile bir şeyler yapmaya çalıştı. Ancak her şey para ile olmuyor. Sorunsuz ERP’yi (Kurumsal kaynak planlama) hayata geçiren şirket sayısı azdır. İkinci nokta ise; Üreten tarafın yanında olmak, yolculuklarında ışık tutabilmek. Sadece Türkiye’de değil, bu şirketleri yurtdışına da götürmek için yanlarında olmak istiyoruz.”
Perihan İnci, TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı ve TÜSİAD Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı:
“TÜSİAD SD2’nin bu yıl 4’üncü senesindeyiz. Bu sene, tedarikçilerimizin dünya markası olma yolunda ilerlemeye başladığını görüyoruz. Eminiz ki bu dönem eşleşen kullanıcı ve tedarikçilerden de ilham verici dijital çözümler ortaya çıkacak.”
“Program kapsamında 3,176 takipçiye ulaştık. Platformumuzda kayıtlı 1,878 tedarikçimiz var. Bugüne kadar 54 çözüm arayışı oldu ve bu çağrılara 785 çözüm önerisi geldi. Bu sene 12 eşleşme oldu. Eşleşme yapılan bu projeler için esas yolculuk şimdi başlıyor.”
“Bu dönemde eşleşen şirketlerin birlikte yürüteceği ikili proje çalışması, yolculuğun en önemli kısmı. Kullanıcılar ile tedarikçilerin şirket yapısı ve çalışma şekilleri farklılık gösterir. Aynı dili konuşabilmeleri çok önemli. Taraflar aynı hedefe odaklanır ve inanırsa başarı gelir.”
“TÜSİAD SD2 de geçen dört sene içerinde değişim gösterdi. Artık bir platform yapısına geçtik. Çağrı dönemlerinin yanı sıra bir pazar yeri olarak da hizmet sunacağız.”
“Şu anda TÜSİAD SD2 Dijital Platformu’nda 250’den fazla dijital çözüm, üye olan kullanıcılar için yayında. Teknoloji KOBİ’lerini, dijital çözümlerini 7/24 görünür kılmak için Platform’da yayınlamaya davet ediyoruz. Teknolojiyi kullanan şirketleri de Platforma üye olarak bu çözümleri incelemeye ve tedarikçilerle iletişime davet ediyoruz.”
“Platform ile ağımıza yatırımcıları da ekliyoruz. Artık yatırımcılar da teknoloji alanındaki şirketlere bu Platform aracılığıyla yatırım yapabilir. Sistemin tüm paydaşlarının birbirini beslemesini hedefliyoruz. Bilgi ve rehberlik çok önemli. Yolculukta rehbere ihtiyaç duyuluyor. Dijital dönüşüm danışmanlığı yapan şirketlere de platformu açtık. Bu konuda öncü şirketlerden olan Platin Sponsorumuz EY Türkiye’ye destekleri için teşekkür ediyoruz.”
“Çağrı dönemlerimizi de artırdık. Senede iki kere çağrı açmaya devam edeceğiz. Çeşitlilik ve iyi uygulama örnekleri bu şekilde artacak. Şu anki çağrı dönemi devam ederken Aralık ayında ikinci çağrı dönemi başlayacak. TÜSİAD SD2 olarak, teknoparklar, kamu da dahil, en geniş duyuru ağına sahibiz. Teknoloji Kullanıcılarını, ihtiyaç duydukları alanları tarif ederek Aralık’ta çağrı açmaya ve bu ağımızla nitelikli çözümlere ulaşmaya davet ediyoruz.”
Onur Doğan, EY Türkiye Şirket Ortağı, Dijital ve Teknoloji Lideri
“Pandemi ile yeni normal dönemine girdik. Şirketler açısından IT alanında stratejik düşünme hala en önemli başlık. Küresel IT harcamaları 4 Trilyon Dolar’a ulaştı. Türkiye’de hardware ağırlıklı yatırımların ağırlığını koruduğunu görüyoruz. Gelişmiş ekonomilerde ise software yatırımları daha önde.”
“Kurumların yüzde 62’si tedarik zincirinde büyük değişimler yapıyor. Tedarik zinciri artık bir ağa; yani daha kompleks yapıya dönüştü. Bu dönemde ekosistemi yönetmek en öncelikli konu haline geldi.”
Mehmet Gülez, EY Türkiye Şirket Ortağı, İnovasyon Lideri
“Dijital dönüşüm ihtiyacı Covid-19 ile tetiklendi ve dönüşümün hızı arttı. Tüketicilerin davranışları ve beklentileri değişti. Bu dönemde dönüşüme uyumu mümkün kılacak olan sanayi ve start-up’ların el ele büyümesi olacak. Yeni normalde bir ekosistem oluşturmak ve satın alma kararlarımızın değer bazlı hareket etmek çok önemli olacak. Üretim süreçlerinin de otonoma dönmeye başladığı bu dönemde çevre de en önemli konulardan biri.”