Teknolojik Grup sosyal ağ toplantısı Ankara’da
Teknoloji Grup İstanbul’da gerçekleştirdiği sosyal ağ toplantılarını Ankara’ya da taşıdı. İlk toplantısını 15 Haziran’da Microsoft ev sahipliğinde gerçekleştiren Teknolojik Grup etkinliğine grup üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
Cyberpark Microsoft ofisinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren ESRI Türkiye Pazarlama Koordinatörü ve Teknolojik Grup Ankara Sorumlusu Cüneyt Nalçacı, e-posta grubuyla başlayan serüvenin bugün sosyal ağ toplantılarıyla devam ettiğini söyledi. Teknolojik Grup olarak 800’ü aşkın üyeye ulaştıklarını ve katılımcıların e-posta ve sosyal medya grupları dışında yüz yüze konuşma olanağı da sağlamayı hedeflediklerini aktaran Nalçacı, önümüzdeki aylarda Ankara’da daha sık toplantı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Açılış konuşmasında Teknolojik Grup Yöneticisi Mustafa Kuğu ise İstanbul’da aylık periyotlarla gerçekleştirdikleri toplantıların amacının sanal dünya ile gerçek dünyayı birleştirebilmek amacında olduklarını belirtti. Kuğu, sektörün servis sağlayıcılarını, yazılımcılarını, donanımcılarını sektöre hizmet ve ürün sağlayıcılar olarak bir teknoloji şemsiyesi altında toplanmak
hem de etkinliklerde bir araya
gelerek farklı şirketlerin birbirini tanıma fırsatını yakalamasını hedeflediklerini söyledi.
Yazılım sektörü katma değerli olarak büyümeli
Toplantının evsahipliğini yapan Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cemal Akyel konuşmasında Ankara’da sektör oyuncularının aralarındaki sinerjinin artırılması açısından etkinliğin katma değerli olacağını belirtti. Akyel Microsoft Ankara Ofisi hakkında
bilgi verirken aynı zamanda sektördeki gelişmeler hakkında da bilgi verdi.
Akyel konuşmasında Türkiye’deki yazılım sektörünün henüz istenen seviyelerin çok gerisinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Yerli yazılımın güçlenmesinin Microsoft’un hedefleriyle çelişen değil örtüşen bir yapısı var. Çünkü bu sayede ancak Türkiye’deki yazılım pazarının ekonomisinin toplam ekonomiden aldığı payın büyüyeceğini düşünüyoruz. Şu an farklı kaynaklar farklı rakamlar telaffuz ediyor ama donanım ve gömülü yazılımları çıkardığımız zaman yazılımın toplam BİT pazarındaki payı 600 milyon dolarlar mertebesini geçmiyor. Gelişmiş ülkelerde bu rakamlar tam tersini gösteriyor. Tüm yazılım sektörünün payı Türkiye’de yaklaşık yüzde 10-20 mertebelerindeyken bu rakamlar gelişmiş ülkelerde yüzde 80’i buluyor.”
Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe, Tesaş Telekom Genel Müdürü Kasım Özümit, Microsoft Teknoloji Hesap Stratejisti Özgür Mermerci ürün ve çözümleriyle ilgili katılımcılara bilgi verirken ODTÜ Teknokent de bir sunum gerçekleştirdi.