Tepeden tırnağa dönüşüme tanıklık edin!
Endüstri 4.0, akıllı ve otonom araçlar, dijitalleşme, üretim süreçlerinde hakimiyeti giderek artan robotlar ve daha fazlası için hazır olun… Dünyada ve Türkiye’de otomotiv sektörünün tüm yönleriyle ele alındığı Dünya Otomotiv Konferansı (WAC), bu yıl dördüncü kez sektörü buluşturacak.
Londra’da yerleşik Worldwide Partnerships’in organize ettiği konferansta, otomotiv sektörünün önde gelen isimleri 11-12 Ekim 2017 tarihlerinde Hilton Bosphorus Hotel’de bir araya gelecek. Hem yurtiçi hem yurtdışından birçok konuşmacı etkinlikte yerini alacak. Ford Amerika eski Başkan Yardımcısı John Fleming, Volvo Kamyonet & ERTICO Yönetim Kurulu Üyesi Kıdemli Ürün Yöneticisi Anders Bonander ve Mammut Khodro Iran Ulusal Bayi Ağı Direktörü Nader Vahab Aghai ilk etapta öne çıkan isimler olurken, konuşmacılar arasında İran IAPMA Genel Sekreteri Maziar Beigloo, Ultimaker Başkan Yardımcısı Paul Hieden, Surgere Lojistik Başkan Yardımcısı Mike Silvio, Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner, Hollandan VC Automotive Group Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Jacko van de Stege, Volkswagen eski Pazarlama Direktörü Nicolas Deturck de olacak. Konferans öncesi sorularımızı yanıtlayan Dünya Otomotiv Konferansı Ticari Direktörü Stephanie May, bu yılki konferansı farklı kılacak yenilikleri ve hedeflerini bizimle paylaştı:
Konferansın temasından ve içeriğinden bahsedebilir misiniz?
Dünya Otomotiv Konferansı, sektördeki her türlü gelişmeyi ve trendi yakından takip etmek isteyen yöneticiler için önemli bir bağlantı ortamı sunuyor. Bu yılın ana teması; endüstri 4.0, robotlaşma, dijitalleşme gibi her gün duyduğumuz güncel konuların sadece otomotiv sektöründeki üretim süreçlerini değil, satış sonrası dahil, tedarik zincirindeki tüm firmaları nasıl etkileyeceği. Kaçınılmaz konulardan ticari araçlar, elektrifikasyon, bağlantılı olmak, sürücüsüz araçlar ve mobilite servisleri gibi başlıklar da detaylı olarak işlenecek.
Önceki konferanslarla kıyaslandığında, bu yılki organizasyonda ne gibi yenilikler olacak?
2017 Dünya Otomotiv Konferansı önceki senelerden çok daha farklı olacak. Giriş kartınızı aldığınız dakikadan itibaren konferansın geçen senelere göre hem katılımcı sayısının büyük oranda arttığını hem de prestij açısından ne kadar geliştiğini fark edeceksiniz. Bu bağlamda, bu yıl konferans için Hilton Bosphorus İstanbul Hotel’in iki katı da rezerve edildi. Lokasyon ve mekan büyüklüğünün yanı sıra ’sergi’ konusu üzerinde de çok fazla düşünüldü. İki gün sürecek olan konferansta mümkün olan en fazla iletişimi ve bağlantıyı sunmak amacıyla sergi alanının boyutu iki katına çıkarıldı. Networking ortamına katkıda bulunması için ayrıca ayarlanan 45 dakikalık kahve araları, VIP Özel Alanı, B2B toplantı alanı 2017 Dünya Otomotiv Konferansı’nın önemli detayları arasında. Otomotiv sektörünün geleceğini şekillendirecek, hatta dönüşüme uğratacak fikirlere sahip yerel ve uluslararası teknoloji girişimcilerini dinleyebileceğiniz Start-Up Hub da yeni bir çalışmamız. Yuvarlak Masa Workshop’ları 2016 yılında başladığımız ve çok başarılı sonuç aldığımız bir uygulama oldu. Bu nedenle bu yıl konferansın her iki günü de Yuvarlak Masa Workshop’larını düzenlemeye ve birebir tartışma zamanını 90 dakikaya çıkartmaya karar verdik. 2016’daki konferansımız sonrası geri dönüşler ışığında bu yılki yeniliklerden bir diğeri de Otomotiv Sektöründeki Başarılı İş Kadınları Kahvaltısı. Bütün bu yenilik ve gelişmelerle Dünya Otomotiv Konferansı’nın 2017’de çok daha geniş bir kitleye hitap edeceğini söyleyebiliriz.
Nasıl bir katılımcı profili hedefliyorsunuz?
Organizasyon tüm otomotiv endüstrisini kapsadığı için otomotiv eksperleriyle ilgilenen tedarikçiler de kapsamımızda. Küresel OEM üreticilerden endüstrinin en iyi tedarikçilerine, ticari araçlardan binek araçlara, lojistik direktörlerinden Ar-Ge direktörlerine, Endüstri 4.0, dijitalleşme, otonom araçlar, ‘bağlantılı olmak’ gibi konularda uzman, otomotiv sektörünün geleceğine yön veren kişilere kadar uzanan geniş bir katılımcı yelpazesine sahip konferansa evsahipliği yapacağız. Stratejik bir genel bakışla endüstride neler olup bittiğini öğrenmek isteyen bir CxO’nun da, otomotiv endüstrisinde elektrifikasyonun günlük iş süreçlerine nasıl yansıyacağını merak eden bir mühendisin de 2017 Dünya Otomotiv Konferansı’nda spesifik olarak ilgileneceği oturumlar olacak.
‘Otomotiv Sektöründeki Başarılı İş Kadınları Kahvaltısı’ da konferansın özgün organizasyonlarından.
Evet, 2016 yılındaki konferanstan alınan geri bildirimlere dayanarak özel olarak otomotiv sektöründeki kadınlara yönelik başlıkların daha fazla olmasına karar verdik. Bu amaç doğrultusunda ilk aksiyon da konferansın ikinci gününde gerçekleşecek olan Otomotiv Sektöründeki Kadınlar Kahvaltısı olacak. Bu organizasyonda konferanstaki kadın katılımcıların yanı sıra, sektöre yön veren, kendi alanlarında uzman kadınların deneyimlerini paylaşmak, sorunları ve çözümleri tartışmak, beyin fırtınası yapmak adına bir araya gelmek amaçlanıyor.
Konferans, katılımcılara start-up alanlarından workshop’lara birçok farklı aktiviteyle iş fırsatları sunuyor. Konferansın B2B ilişkileri açısından farklı yönleri sizce neler olacak?
Dünya Otomotiv Konferansı ekibi olarak yüz yüze iletişimin en iyi iletişim olduğunu düşünüyoruz. Konferans içinde de bunu sağlamak için bağlantı kurmayı ve iletişim sağlamayı teşvik etmek adına yüz yüze iletişime olabildiğince çok zaman ayırmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla iki gün işten izin alıp konferansa katılma sebebiniz de olabildiğince çok potansiyel müşteriyle bir araya gelmeniz, rakiplerinizin önünde geçmek ve otomotiv sektörünün diğer önde gelenleri ile iletişim sağlamak olacak. Kahve aralarının 45 dakika gibi uzun bir süre olarak planlanmasının sebebi de bu iletişim ve networking ortamının devam etmesi. Size, iki konferans günü de öğleden sonra oturumları başlamadan rahatça yemeğinizi yiyip, yemek sonrası kahvenizi içtikten sonra sergi alanını gezmenizi sağlayacak bir ortam sunuyoruz. Ayrıca bu sene sergi alanımız B2B iş olanaklarını katılımcılara olabildiğince sunmak için tasarlandı. Girişimciler köşesinde otomotiv sektörünün geleceğini şekillendirecek ve dönüşüm sağlayacak ulusal ve uluslararası genç girişimcilerin yeni fikirlerini duyabileceksiniz. B2B network alanı size bu önemli toplantılara evsahipliği yapmak için bir alan garanti ediyor. Bununla beraber VIP alanı da üst düzey yöneticilerin bir arada geçirdiği zamanı arttırmak için oluşturuldu. Yuvarlak Masa Workshopları’nı da özetlemek gerekirse; spesifik olarak iş alanınız veya ürünleriniz ile ilgilenen, hedef kitlenizdeki 10-15 kişiyle geçireceğiniz kaliteli 90 dakikayı düşünün. Bu 90 dakikalık toplantıya katılmayı istemez miydiniz?
Türk otomotiv sektörüne etkiler ele alınacak
Amerika, Hindistan, Suudi Arabistan, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, İran, Belçika, Macaristan ve Türkiye'den 50'nin üzerinde uluslararası konuşmacı konferansın ilk gününde küresel trendlerin Türk otomotiv endüstrisini nasıl etkileyeceği, Endüstri 4.0 ve robot teknolojilerinin kullanımındaki artışa paralel dijitalleşmede Türkiye’nin konumunu ve sektöre etkilerini ele alacak. Konferansın ikinci gününde ise Türkiye ve dünyada akıllı ulaşım sistemi odaklı gelişmeler, ‘geleneksel’ ve ‘yeni’ otomotiv sektörü odaklı görüşler, ayrıca elektrifikasyon, mobilite, otonom araçlar gibi sektörel bazda yenilikler ele alınacak. Konferans kapsamında sürücüsüz ve bağlı araçlar hakkındaki çalışmalar da paylaşılacak. 30 ülkeden 500’ün üzerinde üst düzey yöneticinin bir araya geleceği konferansta sektörün geleceğine yön verecek genç girişimciler de START-UP köşesinde çalışmalarını tanıtacak.