Tepki süreleri nanosaniye üzerinden değerlendiriliyor
Etkinliğin dikkat çeken ‘’Veri Merkezlerinde Evrim: Sanallaştırma ve Otomasyon’’ isimli konuşması ile katılımcılar ile buluşan Juniper Türkiye Kıdemli Sistem Mühendisi Artun Kocaman, Juniper olarak 20 yılı aşkın süredir Türkiye’de bağlanılabilirlik konusunda faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Uzun zamandır aynı kablolarla farklı teknolojiler geliştirdik ve değer kattık. Aynı şekilde kablosuz bağlantılar alanında da çalışmalarımızı sürdürdük. Donanım tarafında süreçler kesinlik arz etse de yazılım alanı hala koca bir gaz ve toz bulutu halinde algılanmaya devam ediyor. Mobil uygulamalar işlevleri sayesinde tercih ediliyor. Ancak erişim geribildirimlerince değerlendirme alınıyorlar. Bu demek oluyor ki uygulamanın işlevi ile birlikte yapılmak istenilen işin ne kadar bir süre içerisinde gerçekleştirildiği de önemli. Kullanıcı deneyimini sürekli ayakta tutmak en önemli faktörlerden biri” dedi.
Kullanıcı deneyiminin çok daha önemli olduğu e-ticaret sektörünün yerli lokomotifleri ile iş ortaklıkları olduğunu belirten Kocaman, “Deneyimi sürekli pozitifte tutabilmek için arkadaki yapının uçtan uca temiz ve eksiksiz olmasına önem veriyoruz.” dedi ve ekledi:
“Sanallaştırma alanında WMware ile uzun süreli çalışmalarımız mevcut. Juniper olarak ünlü telekom operatörlerinin yüksek performans aradıkları noktalarda yine bizim çözümlerimiz mevcut” dedi.
Juniper olarak iki anahtar nokta ile müşterilerine kolaylık sunduklarını belirten Kocaman, kendi çipsetlerini üreten sektördeki tek üretici olduklarını ve JunOS ile tüm ürünlerinde ortak işletim sistemini kullanmalarının kullanıcı tarafındaki avantajlarına değindi. Trafik yoğunluğu yüksek olan stratejik noktalarda da Juniper ürünlerinin tercih edildiğine işaret edilen sunumdu Kocaman, “Düne kadar milisaniye cinsinden değerlendirilen paket gönderim sürelerini, bugün nanosaniye seviyesine indirgiyoruz dedi.”