Trafikte sorumluluk hareketi Vodafone'dan geliyor
Her yıl 1,3 milyon ölüme sebep olan trafik kazalarına karşı duyarlı olan Vodafone BSI tarafından verilen ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Sertifikasını alan dünyada 7. şirket oldu.
Trafik kazalarının önümüzdeki yıllarda yüzde 65 artış göstermesi beklenen trafik kazalarının, dünyada 5. ölüm nedeni haline gelmesi bekleniyor. Trafik kazaları yüzünden dünyada her yıl 1,3 milyon kayıtlı ölüm ve 50 milyon ağır yaralanma gerçekleşiyor. Sadece can kaybı ve yaralanmayla sınırlı olmayan kazaların ekonomik boyutu da azımsanamayacak kadar ciddi. Ülkelerin kişi başına düşen gelirinde yüzde üçüne kadar zarara yol açıyor.
Karayollarında gerçekleşen kazaları azaltmak amacıyla BSI (İngiliz Standartları Enstitüsü) tarafından verilen BS ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Sertifikası’nı alan 7. Şirket oldu.
Trafikte sorumluluk hareketi Vodafone’dan
Karayolu Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi’nin kurulmasını, uygulanmasını, bakımının sağlamasını ve performansının geliştirmesini uluslararası bir standartla belgeliyor. Vodafone Türkiye bünyesinde 15 çalışan 5 günlük ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Sistemi Bilgilendirme ve İç Denetçi Eğitimi aldı. Sistem kurulum çalışmalarının bir parçası olarak tüm operasyonları içeren 6 günlük bir Vodafone Türkiye ISO 39001 İç Denetimi yapıldı. ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Sistemi Standardı bakış açısıyla tüm operasyonları içeren bir Vodafone Türkiye Yol Trafik Güvenliği Risk Analizi hazırladı. Sistem kurulumu esnasında Vodafone Türkiye bünyesindeki 1.116 araç Vodafone Türkiye Sürüş Güvenliği Prosedürü’ne ve ilgili mevzuata göre gözden geçirildi. Ayrıca bir yıl boyunca 2.361 sürücüye Yol Trafik Güvenliği eğitimi verildi.
Güvenlik için mutlak kurallar
Vodafone Türkiye ayrıca, “Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında geliştirilen “Kurumsal Trafik Güvenliği Deklarasyonu’ na imza atarak ISO 39001 sertifikasını alan tek telekomünikasyon şirketi oldu. Vodafone’un uyguladığı iş güvenliği için ‘6 Mutlak Kural’ın 4’ü doğrudan trafikte güvenlik ile ilgili:
• Her zaman güvenli ve yasalara uygun şekilde araç kullanır, her koltukta her zaman emniyet kemeri takarız.
• Her zaman hız sınırlarına uyarız.
• Asla elimizde bir mobil cihazla araç kullanmayız.
• Asla alkol veya uyuşturucu etkisi altında çalışmayız.