Tüm getiriler, verimlilik başlığı altında toplanıyor
Mobil teknolojiler, kullanılmaya başladığı ilk andan itibaren çok ciddi bir gelişim göstererek iş ve özel hayatlarımızın merkezine yerleşti. Özellikle son 10 yılda, mobil teknolojiler ve internet altyapısının sağladığı yüksek hız ve yaygın erişim avantajları ile birleşince, katlanarak artan bir kullanım ve buna paralel üretilen uygulama olduğunu görüyoruz. Kurumsal süreçlerde ise durum artık çok daha kritik. Univera Ürün Müdürü Demirhan İşbakan’ın belirttiği gibi rekabet her geçen gün artıyor ve iş süreçlerinde en yüksek verimi almak için mobil uygulamalar vazgeçilmez. Özellikle sahada görevli personelin daha verimli çalışabilmesi, bu operayonların kolay yönetilebilmesi için mobil uygulamalar kurumlar için olmazsa olmaz.
Mobil uygulamaların kurumlara birçok getirisi olduğunun altını çizen Demirhan İşbakan, şu açıklamalarda bulundu:
“Bu getirileri verimlilik başlığı altında toplayabiliriz. Zamanın etkili kullanımı, lokasyon bağımsız çalışabilme, arttırılmış veri güvenliği anlık bilgi akışı, kolay kullanım ve modern iş yapma şekillerine bağlı olarak personel motivasyonundaki artış gibi sayabileceğimiz birçok fayda, verimliliği getiren etkenler. Biz sunduğumuz sahadan veri toplama ve mobil ekip yönetimi çözümümüz Quest ile firmalara yüzde 25’lere varan verimlilik sunuyoruz. Uygulamamızın yetenekleri sayesinde kurumlar, sahadan istedikleri verileri, istedikleri formatta toplayabiliyor. Bu veriler raporlama araçları ile değerli bilgiler haline geliyor ve kurumlara önemli karar almalarında büyük fayda sağlıyor. Univera olarak, deneyimlerimizden yola çıkarak söyleyebilirim ki artık uzmanlaşmaya eskisinden daha fazla değer veriliyor. Bu nedenle danışmanlık da alınan hizmetin ve çözümün kendisi kadar önemli. Bu nedenle proje bazlı çalışarak çözümlerimizin yanında kurumların bu çözümleri nasıl hayata geçirip, sürekliliklerini koruyabilecekleri konusunda danışmanlık da veriyoruz. Bilgi ve deneyime değer veren şirketler artık çoğunlukta. Danışmanlık desteği alarak kısa sürelerde sistemlerin kurulması, devamlı hale gelmesi ve faydaların kısa vadede görülmesi sağlanıyor.”
Teknoloji ve firmaların operasyonel ihtiyaçlarının yatırımlarda belirleyici öncelikler olduğunun altını çizen Demirhan İşbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Firmaların faaliyet gösterdikleri sektörler, ürettikleri ürün, çalışma şekilleri gibi birçok etken ihtiyaçlarını farklılaştırıyor. Özellikle kurumsal uygulamalarda, yeni dönemde tercih edilen çalışma tiplerinden bir tanesi ön plana çıkıyor. BYOD (Bring Your Own Device) çalışma şekli kısa dönem içerisinde BT yapılarındaki değişikliği belirleyecek önemli başlıklardan biri olacak. BYOD çalışma şeklinin yanında, kullanıcı deneyimi odaklı çalışma şeklini (UX) benimseyen kurumsal BT yapıları rakiplerinden ayrılıyor. Univera olarak biz de çözümlerimizi tasarlarken uzun yıllardır biriktirdiğimiz kullanıcı deneyimini göz önünde bulunduruyor ve buna göre geliştirmeler yapıyoruz. Kullanıcı deneyimi üzerine kurduğumuz yapı sayesinde müşterinin tam ihtiyacını karşılarken, çalışan performansının da en üst düzeyde ilerlemesini sağlıyoruz.”