Tüm paydaşları buluşturmak hedefleniyor
Misyon Bank, Türkiye’de bankacılıktan sermaye piyasalarına köprü olarak konumlandırdığı hizmetler bütününü; 60’ı aşkın aracı kurum, portföy yönetim şirketi, emeklilik ve sigorta şirketi ile kripto ekosisteminin temsilcilerinin bulunduğu “Misyon’dan Sonra” isimli, “State-of-Art Çözümler” temalı etkinlikte İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde sektörle paylaştı. İnteraktif deneyimlerle zenginleştirilen 20 Mayıs etkinliğinin, Misyon Bank’ın bu yıl içinde gerçekleşecek davet üçlemesinin ilk ayağını oluşturduğu ifade edilirken devam toplantılarının genişleyen kapsam ve katılımcı kitlesi ile yıl boyunca devam edeceği belirtildi.
Misyon Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, Türkiye’nin banka tabanlı ekonomiden pazar tabanlı ekonomiye geçmesinin ülkenin gelişimi için önemini anlatarak, “Mevduat ile kredi arasına sıkışmış ve aracılık maliyetinin yüksek olduğu ‘banka tabanlı’ bir ekonomiden, ülkemizde finansal imkan, verimlilik ve finansal okur yazarlığın artmasını sağlayan sermaye piyasalarının önemli olduğu ‘pazar tabanlı’ bir ekonomiye geçişin eşiğindeyiz. Bu eşiğin adını koymalı ve eşiği geçmeliyiz.” dedi.
Konuşmasına sermaye piyasalarında hiçbir kurumun bir diğerinin rakibi olmadığını, kurumların asıl rakibinin hane halkı tasarruflarında halen yüzde 73’lük pay alan mevduat olduğunu belirterek gelişim alanlarına dikkat çeken Sn. Halisdemir, “Sektörün bağımsız oyuncusu Misyon, pazar tabanlı ekonomiye geçişte sermaye piyasası paydaşları ile rekabet eden değil, onları tamamlayan bir yapıda ve ekonomimizdeki bu geçişin hizmetkarı, hızlandırıcısı olacak. Bugün, hizmet menümüzü size üç başlıkta sunmak için bir araya geldik. Aracılık maliyetlerini düşürecek, pastayı büyüterek iş kalemlerinizi artıracak ve çalışan, müşteri memnuniyetini üst seviyeye taşıyacak hizmetlerimizle yanınızda olacağız” dedi.
Halisdemir, Misyon Bank’ın Türkiye ile bölgesini buluşturan bir platform olarak portföy yönetim şirketleri ve aracı kurumları, MENA bölgesinin yanı sıra komşu coğrafya yatırımcıları ile buluşturacaklarını ifade etti. Misyon Bank’ın saklama hizmetlerini ‘Saklama Bankacılığı’ olarak gördüğünü ve işin ruhuna uygun olarak borsa işine girmeyen, bağımsız bir oyuncu olarak konumlandığını ifade eden Halisdemir, saklama hizmetlerinin hakkını otomasyonun merkeze alındığı çözümler ile vereceklerini ifade ederken ‘Saklama Bankacılığı’ hizmet menüsüne Türkiye’de ilk kez menkul kıymetin yanı sıra tokenizasyonun da bulunduğu kripto menüsüne yer vereceklerini ve böylece bu alandaki ihtiyacı bütünleşik bir yaklaşımla karşılayacaklarını belirtti ve ekledi: “Bu çözüm ailesi, teknoloji firmamız MisyonTech tarafından geliştirilen “anakasa” uygulaması ve kurumlara özel tasarlanan mobil/masaüstü çözümler ile sermaye piyasası kurumlarının hizmetinde olacaktır.”
Misyon Bank iş liderlerinin ‘anakasa’ uygulaması ve hizmet menüsünü tanıttığı panellerde, söz konusu çözümlerden faydalanan kurumların ilk yatırımın yanı sıra görünen ve görünmeyen maliyetler ile yıllık 1 milyon USD’nin üstünde tasarruf etmelerinin sağlanacağı ve sermaye piyasalarında ölçek maliyeti hedefleneceği ifade edildi. Tasarruf odağının yanı sıra kurumların iş kalemlerini ve müşteri sayılarını nasıl artırabileceği de örnek vakalarla işlendi. Misyon Bank ‘anakasa’ uygulamasının, ‘Misyon’dan Sonra’ döneminde aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinin müşteriye erişimini kuruma özelleştirilmiş bir yapı ile tüm Türkiye’ye yaymalarını sağlayacak ve dijital dönüşümlerini mümkün kılacak bir araç seti olarak konumlandırıldığı panellere, İsviçreli Taurus firmasından Mostafa Ghandour konuşmacı olarak katıldı.