Tümleşik iletişim iş dünyasının dinamiklerini değiştiriyor
İş hayatına destek olan sistemlerin en bileşenlerinden biri tümleşik iletişim. İletişim teknolojilerinin tamamının yerel ve internet ağı üzerinden gerçekleştirilmesine dayanan sistemler, günümüzün iletişim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İletişimin tamamının yeni nesil teknolojik araçları, mobil cihazları ve akıllı sistemleri kapsayacak şekilde gerçeklemesiyle beraber iş süreçlerinde gözle görülür bir şekilde hızlanma yaşanıyor.
“Birçok sektörde hızlanan pazar hareketliliği ve rekabet, iş süreçlerinde çeşitli esneklikleri zorunlu kılıyor” açıklamasını yapan Alfacom Kurumsal Satış Yöneticisi Halil Ozan Özkök, sözlerine şöyle devam ediyor:
“İletişim, tüm iş süreçlerinin bel kemiği niteliğinde ve çalışanların gelişmiş iletişim olanaklarına tek noktadan erişimi, yeni iş süreçlerinin gerektirdiği esnekliğe destek sağlıyor. Böylece, tümleşik iletişim teknolojilerinin iş süreçleri üzerindeki etkisi; kolaylaştırıcı, ilgili maliyetleri azaltan ve toplam verimliliği arttıran yönde oluyor.
Mobil cihaz ve çevrimiçi ağların kullanımının yaygınlaşmasıyla; geleneksel iş modellerinin alışılagelmiş iş takibi süreçleri, yüz yüze toplantı etkinlikleri vb. çalışma şekilleri daha esnek olanaklarla güçlendi. Böylece, maliyetleri azaltan ve koşullarda olabilecek değişimlere hızlı uyum sağlamayı kolaylaştıran yeni iletişim araçları mevcut iş modellerinin merkezinde konumlandı. Üreticiler ve entegratörler için, yeni nesil araçların kullanımının son kullanıcının alışık olduğu süreçlerle bütünleşmesinin sağlanabilmesi başarı olasılığını arttırıyor.
Her ölçekte şirket için, çalışma zamanının büyük kısmı ofis dışında geçen sorumlu ve uzmanların sayısı günden güne artıyor. Bu güncel koşullar altında mobiliteyi kurumsal yapılarına kazandıran şirketler; müşterileri ve tedarikçileri gibi şirket dışı bağlantılarla gerektiği anda, verimli iletişim kurarak zaman ve maliyet kazancı sağlıyor, müşterilerinin memnuniyetini arttırıyor.
Tümleşik iletişimi ses, görüntü, anlık yazışma ve dosya paylaşımı işlevleri ile farklı cihazlardan kullanılabilir şekilde sunan çözümler Dünya genelinde ilgi görüyor. Kurumsal iletişim alanında Dünya çapında lider üreticilerin iletişim sistemleriyle tam entegre çalışan mobil cihaz uygulamaları, internet tarayıcı uygulamaları ve gelişmiş çağrı yönetim işlevleri sunan telefon santrali sistemleri sayesinde tümleşik iletişimi pürüzsüz geçişlerle ve eksiksiz sağlayan gelişmiş yapılar sunuyoruz.
Bulut konusuna gelecek olursak, bulut bilişimin temel avantajları; tümleşik iletişim alanında, diğer ilgili alanlarda olduğu gibi birçok olanak sağlıyor. Diğer taraftan, kurumsal şirketlerin karmaşık iletişim ihtiyaçları ve kurumsal geniş alan ağ yapıları; yerel sistem yapılandırmalarını ve ilgili danışmanlık hizmetlerini gerektiriyor. Bu tür çözüm ve hizmetler sunan şirketlerle çalışmalar üzerine kurumsal şirketlerin talepleri devam ettiği için bulut çözümlerinin pazarı kapsaması için daha zaman var.”